Joj moja prijateljica je imala problema sa zatvorom pretkraj. Rekla je da se vise veselila klistiru nego bebi 🤣🤣 (sala, ofc). Znam da to moze biti koma.
Ja nisam imala zastitu, iz razloga koje su cure navele. Ali mobil mi je bio odlicna stvar. Znam da se s dva mjeseca tako lijepo zabavljala i uspavljivala s njim (ok, nije dugo trajalo). A kosu sam planirala oprat u rodilistu, na kraju mi je bila tlaka. Ovaj put planiram tako da imam iole pristojnu sliku na izlasku. Al meni se kosa masu masti, netko drugi ke sigurno ne treba prati drugi dan.

Jupi, curke, mi smo danas napunili punih 16 tjedana i ulatimo u 17.!🥳🥂 iako se osijecam umorno i najradije bih provela dan u krevetu, provest cu ga na ... kaucu😅 jucer se dosta nakuhala, danas malo uzivanja🥰
.
Pranje kose - ja mislim da ti pranje kose ne moze skoditi, ja sam do neki dan prala onak sagnuta nad kadom, sad mi je neudobno tak i morat cu pod tus se premijestit. Jedino sto ja nisam radila tokom menge je dugo lezala u kupkama. Pricala nam je prof. iz biologije da je dolje sve "otvoreno" tijekom menge i da se onda ne preporuca sjediti dugo u kadi, jer kao zmazana voda ulazi unutra. Sad ne mogu napraviti kupku ni dw hocu, mala nam kupaonica 😅
.
Zastita - ja sam bas skicala te pletenice, mislim da cu upiknut jednu 🤭🤔
.
Simptomi - imam pojacan vodenast iscjedak i samo me malo sise bole, osijecam se manje trudno😅 jucer mi navecer htjele grudi otpast od vrucine i bolova🤦♀️🤰
Petra sto boli? Na prvu sam mislila opet mucnine..
Ja isto dvoje najstarijih spremila jutros za skolu(6
I 3.razred)Svekar isto vozi😁
Crijeva s lijeve strane, opet... A povratim po defaultu svako jutro žuč.
Da li je siguran spasmex u trudnoći?
Moj savjet ako će neke kupovati te zaštite i posteljine: nemojte podleći trendu i kupiti pastelne nježne uzorke 😁 kupite sa jakim kontrastnim uzorkom, čak i crno bijelo je super. Bebe u početku vide samo te jake kontraste i dobro im je za vid a i zanimaciju da imaju u svom okruženju kontrastne boje. Nama je to rekla patronažna i mi smo u njenu sobu isprintali naše crno bijele slike u velikim formatima - obožavala je to gledati, i imali smo neke šarene zavjese, to joj je bio hit...

Novim curama želim dobrodošlicu, urednu i zdravu trudnoću
.
Petra982, ne razumijem se baš najbolje u taj dio, ali svakako pozovi liječnicu pa provjeri što smiješ koristiti a što ne. Nadam se da će pronaći neko idealno rješenje. Mene su crijeva mučila dva puta, a to je kada sam jela nešto što mi nije odgovaralo, užasne tegobe su bile, a to tvoje je sigurno još mnogo gore, jer dosta duže traje. Javi se dr, držim fige da se oporaviš :)

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶
Pozdrav nove cure! 💜
Cestitke na dobrim pregledima i sretno na danasnjim. 💜
Pitanje - mozda je cudno ili glupo, ali svaka moja prijateljica ima svoju teoriju, a o mami i baki da ne govorim 😅 a na googleu isto svasta pise.
Mame koje ste vec radjale, koliko nakon poroda ste prale kosu? I je l' stvarno postoji neki period koliko ne smijemo?
Ja ovo stvarno prvi put u životu čujem.Koja je caka, zašto se ne bi smjela prati kosa nakon poroda?
Ja isto, zato i pitam 🤷♀️ mislim da se to nije smjelo prije, jer ipak neke nase bake nisu imale ni tople vode ni fen sa kosu i sl., pa se kao drzalo da ti moze nastetiti, da mozes dobiti groznicu i slicno dok jos uvijek krvars itd. Mislim da mi ipak sad zivimo u drugacijim uvjetima, mada sam se eto srela s nekim misljenjima prijateljica da su one cekale malo zbog tih savova, upala i sl. Ma svako treba postupat onako kako se osjeca. U svakom slucaju, hvala svima na odgovorima, znam da je bilo cudno pitanje 😄😄

Cure drag, prijavljujem uredan pregled... I dodajte mi, pliz, na listu dečka 😁 znači bio je preprezivahan, nije imao tren mira, stalno se vrtio, mahao rukicama, nogicama, omotao pupcanu vrpcu oko noge haha
Kasnije se malo umorio pa počeo zijevatii
Težak nam je 143 g i dug 16 cm :)

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Ma samo pitaj MissGraz
I meni je bilo cudno pitanje jer sam prvi puta za to cula.
Sada mi je suludo sto tada 8 dana nisam prala kosu, ali curke moje, poslije poroda vrijede nova pravila, sukladno okolnostima, lako je nama iz sadasnjeg kucnog komfora, bez bolova i savova, odmorne i bez male bebe planirati, ali to se sve srusi u vodu kada nastupe izvanredne okolnosti
Ma samo pitaj MissGraz
I meni je bilo cudno pitanje jer sam prvi puta za to cula.
Sada mi je suludo sto tada 8 dana nisam prala kosu, ali curke moje, poslije poroda vrijede nova pravila, sukladno okolnostima, lako je nama iz sadasnjeg kucnog komfora, bez bolova i savova, odmorne i bez male bebe planirati, ali to se sve srusi u vodu kada nastupe izvanredne okolnosti
Ovo da se sve sruši u vodu kada nastupe izvanredne okolnosti... Moj povratak iz bolnice s prvom bebom: čekale satima na otpust jer je bila gužva, suprugu iskrsnula neka glupost na poslu i iako je trebao biti na GO taj dan i narednih deset dana morao je raditi taj dan i čekao je nas pola dana u bolnici i samo nas ostavio u stanu i otišao. Bila je sezona gripe, bliska osoba u obitelji je teško oboljela od gripe i bil su jako lošem stanju (radi se o djetetu) i nitko nije mogao doći k meni. Ja rekla da ni ne treba, beba super u bolnici, ja super, sve super. Suprug otišao na posao, meni se sise upalile jer sam čekala sto godina taj otpust i prepunile su se, dobila temperaturu, drhtavicu, dijete poludilo zbog promjene okoline, ja sam mislila da ću umrijeti dok on nije došao s posla. 🤣 A planirala sam doći kući, otuširat se kao gospođa, slikati bebu pored balona...

Oprala sam kosu večer prije indukcije i 4.dan nakon poroda išla kući (trebala sam i ranije ali beba je bila dysmaturus i 2530 g kad se rodila, pala nakon 2 dana na 2400 pa su čekali da počne dobivati da nas puste kući, čim je vaga pokazala +20 g pustili nas ). U Petrovoj su super uređene i uredne sobe i kupaonice, sve novo je bilo prije 9 godina. Tako da nikakvih problema nije bilo s tuširanjem i pranjem kose tko je htio - niti je itko od sestara/dr. rekao da to ne smijemo. Čula sam isto za te priče, ali to mi je u rangu onih crveni konac oko ruke bebe, ne sušiti dječju robu u mraku i sotale babske priče
.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji