Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    29. Listopad 2020. 09:15

NevaEva

Ajme, na steznik i što će biti nakon poroda nisam još ni mislila.. Iskusnije trudnice, kako je s mršavljenjem?
    Mogu li se strije nekako spriječiti? Ja se mažem s kremom svaki dan i pijem puno vode ali sam čitala da ako dobiješ dobiješ.. nema hidriranje veze s tim.

Navodno i ulje od badema jako pomaze..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Jagodica125
    29. Listopad 2020. 09:31

ružica

Jagodice,

Ja iznimno cijenim iskrenost i otvorenost oko nazovi psihickih problema.
    Uslijed snaznog stresa imala sam i ja odredenih poteskoca pred par godina.
    Kako si sada u trudnoći?

Puno sam bolje, ružice🙏 istina je da je sam pocetak trudnoce bio kaos i uzasno sam se osijecala u psihickom smislu, do te mjere da sam razmisljala o hospitalizaciji, ali nisam zbog corone i znam kakvo ozracje vlada na odjelima. 11 puta sam imala prilike to dozivjet i ne bih opet, hvala🥺 znam da ce nam biti potrebna svaka kuna, ali opet da radim nesto sto me izjeda sada je nedopustivo ☝️kako si ti? Jel tebi ovo prva trudnoca?
    .
    Pojas - vidjela sam ga u jednom videuu na youtubeu i izgleda dosta... neudobno😅 kao pancirka svojevrsna😅🤦‍♀️
    .
    Strije - ja sam citala ako inace imas sklonost strijama kod debljanja, onda te  nece niti u trudnoci zaobic, samo ce intenzitet varirat. Ja svakako mazem, od samog pocetka trudnoce. Imam lagand, svijetle strije na dojkama, bokovima i iza na ledjima, ali ne brine me previse🤷‍♀️ rekla mi je moja mama da joj je ginic savjetovao da se maze, pa makar i margarinom😂🤭
    .
    Mislim da sam pocela osijecati svoje sunašce, najvise navecer kad legnem ili nakoj jela. Onda kao da sa unutarnje strane imam onaj mazažer sta ide u valovima😂 i tokom dana me lagano iznutra nesto kao "pikne" i opet mir🥰🤗
    .
    Inace, sretno svima danas na pregledima i dobrodosle nove curke🥳

Lunica
    29. Listopad 2020. 10:04

Valkris bit ce brze i tebi ovaj put. Brzi ti je oporavak nakon vaginalnog poroda, prošla sam i jedno i drugo i to je neusporedivo.
    Steznik imam Al ga nisam mogla nositi. 
    Tesko je skidati kile odmah nakon poroda jer dok dojite jaaako ste gladni i tesko je to kontrolirati. Pomalo je bolje. 
    Cure koje imate pregled sretnoo❤️❤️

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Bubica1
    29. Listopad 2020. 10:18

NevaEva

Woooow! Moj mali je već na nekom popisu! Hvala Bubica! :)
    Naš idući pregled je u petak, 13. Nije neka sreća ali nije ni vrijeme da postanemo praznovjerni.
    Danas smo ušli u 16.tjedan i mislim da sam ga mooooožda osjetila. Nešt se promućkalo po trbuhu dok sam u pola 7 ujutro pustila Erosa Ramazzottija Ili pleše ili mu se Eros uopće ne sviđa pa me riče. Jel to moguće uopće, da osjetim nešt?
    Trbuh mi nije nešto velik, imam isto kg kao i na početku, na zadnjem pregledu s 13 tjedana i 5 dana je imao skoro 8cm i sve je bilo ok.
    Znamo za sigurno da je dečko jer smo radili NIFTY, uredan nalaz smo imali.
    Do sada sam radila ali se iskreno spremam polako ostati doma. Da nije korona vjerojatno bi radila do kraja ali ova maska i strah i.. a znate sve.

Sretno svima na pregledima! Javite kako je prošlo!

Nema na čemu, nek se vidi da nas ima! 
    Ja sam svoju curicu počela osjećati u 19. tjednu, meni je prvo pa je to bilo malo kasnije. Ali neki put ni to nije bitno, ovdje je našoj Ines isto prvo pa je jako rano počela osjećati bebicu.
    Strije - meni su preporučili bademovo ulje jer je em prirodno, em je navodno učinkovitije od bilo kakvih kremica. E sad, ako si im sklona, kažu da onda nikakvo mazanje ne pomaže. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Lonmi
    29. Listopad 2020. 10:18

Dobrodosle nove cure 😊
    Kako se to moze prstima napipati maternica? Kazu da se moze vec u 12.tjednu, ali ja ju ne skuzim pod prstima, imam zaobljeni trbuscic, ali mozda je to i nesto od ovih par kg koje sam dobila od pocetka trudnoce 🤣. Inace sam mrsava, ali uvijek sam imala mrvicu zaobljeniji trbuscek, jednostavno takva grada tijela. Probala sam napipati, ali ne skuzim tocno sta pipam, bezze bockam bebu 🤣. Dal se gel za baby watcher kupuje u ljekarnama? Nadam se da ce vec jednom doci 🙄😊

kety992
    29. Listopad 2020. 10:20

NevaEva

Ajme, na steznik i što će biti nakon poroda nisam još ni mislila.. Iskusnije trudnice, kako je s mršavljenjem?
    Mogu li se strije nekako spriječiti? Ja se mažem s kremom svaki dan i pijem puno vode ali sam čitala da ako dobiješ dobiješ.. nema hidriranje veze s tim.

Strije - u prve 2 trudnoce nisam dobila...bila sam trudnica s pocetnih 52kg...sad imam 60 pocetnih i vidjet cemo...mazala sam se od nekog 14.og tjedna...tak cu i sad....al mislim da ako moras dobit to dobis bez obzira na mazanje...jer ih znam vise koje su se bas trudile i svejedno popucale na sve strane...
    Inace sam mazala niveom i biobaza za trudnice iz dm-a ,nis posebno....sad cu posegnut za nekim uljem takoder,a citala sam i za ono stipkanje sto poboljsava cirkulaciju i elasticnost...

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

pupetta
    29. Listopad 2020. 10:25

Ja pojas isto necu nositi, ne djeluje mi prirodno i zelim biti opustena dok se navikavam na novu zivotnu ulogu 😊
    A kod strija nema pravila. Ja se mazem jer se i inace volim mazuckati, a i sklona sam strijama. Ali iskreno nije me briga i da ih dobijem, posvijetlit ce svakako. Ionako ne mogu previse utjecati na to 😁 citala sam da su najbolji hladno presano ulje od badema i Bio oil. Ali mislim da se s nekim cistim uljem ne moze pogrijesiti 😊
    Zelim vam svima ugodan dan, uzivajte sa svojim mrvicama 

Baby P 03/21 💙

Gabylola
    29. Listopad 2020. 10:27

Jutro cure! Nikako se probuditi prije 10 h, lose spavam po noći pa onda kad dijete otpremim u školu vratim se još koji sat 😬
    Dobrodošle sve nove cure/trudnice - želim vam mirnu i dosadnu trudnoću!
    Steznik nisam nosila, dobila sam 12 kg, iz bolnice izašla s 5 kg viška. Sitne sam građe, imala baš mali trbuh (i beba je bila mala) tako da nisam imala neki višak kože ili sl. Dojenjem sam brzo skinula i tih 5 kg viška.
    Genetski sam isto imala sreće i niti jednu striju nisam doba, a nisam se baš mazala - ono samo kad bi se sjetila nekim običnim mijekom za tijelo. Mislim da je to stvar genetike tj.rastezljivosti kože.
    E sad, ovaj put ulazim u sve 10 godina starija - vidjet ćemo hoću li opet biti takve sreće. Ali ne opterećujem se previše...nakon toliko godina čekanja na drugu trudnoću, na sve pristajem i ništa mi neće smetati!

pupetta
    29. Listopad 2020. 10:28

Osjecanje bebice - i meni je prva beba pa sam pocela osjecati pred kraj 16og tjedna. I prije sam mislila da osjecam, ali to su bila crijeva  uglavnom, skroz je drugacije od toga tako da cete shvatiti s vremenom. Ispocetka kao neki mjehurici, leptirici, baloncici... Meni se sad vec vidi na trbuhu kad me malo jace udari 

Baby P 03/21 💙

bebolinka
    29. Listopad 2020. 10:44

Ja sam bebu počela osjećati oko 16 tjedna bas dosta 😁 a prvi put mislim u 14tom tjednu i to kad sam plakala nešto i bila tužna hahaha 
    ..
    Sto se tiče mazanja zbog strija ja se mažem navečer sa uljem Bio oil i stavim iz dma mast za bradavice, a ujutro se mažem kremom Palmers cocoa butter 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.