Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lunica
    26. Rujan 2020. 23:34

Folna je neophodna za razvoj bebe do 12tj. 
    Sto se tice vitamina to s oprezom uzimajte jer znaju stvarati dodatne mučnine. Ako vam je krvna slika u redu, sasvim je dovoljno jesti malo zdravije, pokoji prirodan sok i raznovrsno se hraniti. 
    Meni nekako dodju te mucnine oko 18h i traju negdje do 22. Vecerss sam se bas ispovracala, jedva cekam da prodju. Sad sam usla u 10ti tjedan

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• baMAMA
    27. Rujan 2020. 02:21

TORCH nije standardna pretraga u trudnoci, ali je znaju raditi ako dođe do nekih komplikacija koje bi mogao uzrokovati neki od virusa iz te skupine. Rutinski se radi jedino Toxo iz te skupine. Iako s obzirom da je tu rijec o virusnim infekcijama mislim da se te pretrage rade najcesce da bi se dijagnosticiralo zasto je doslo do neke komplikacije - npr spontanog ili prijevremenog poroda. Ako test i je pozitivan ne znam postoje li neki lijekovi uopce za to

Ninnach
    27. Rujan 2020. 04:24

Pozdrav svima,
    Radila sam TORCH i to tako što sam sama rekla ginekologici da mi da uputnicu, pošto su mi na privatnom pregledu preporučili da to obavim. Bez ikakvih problema sam je dobila. Vadila sam krv, (Fran Mihaljević, zarazna,Zg) i čekala 2tj rezultat. Bilo je sve uredno. Naime, postoje ta IGg i IGm antitijela... IGg mi je bilo pozitivno za 2stavke no to samo znači da sam se nekad susrela s dotičnim virusom i organizam je stekao antitijela. Da je IGm bilo pozitivno, to znači akutnu infekciju i to već nije poželjno. Da skratim priču, po meni nije obavezna pretraga i doktori većinom ne šalju baš na to ali se može zatražiti uputnica i besplatno napraviti pretragu. Sretno i nadam se da sam pomogla bar malo. 

Miki94
    27. Rujan 2020. 06:39

Jutro cure 🙂 
    Ja sam se rano probudila, zeza me bol u stomaku. Osjetim je i ispod i iznad pupka, nije nesto sad sto je neizdrzivo, ali onako tupa bol, imam osjecaj da se sva rastezem. Nekako mislim i nadam se da je to zbog sirenja maternice, obzirom da beba sada sve vise raste. Mozda mi cure koje su vec prosle sve ovo, mogu reci vise o tome 🙂 

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

Lunica
    27. Rujan 2020. 08:52

Miki sto posto ti je to od sirenja maternice. Ne brini😉
    Ja u nekim svojim nesanicama... Beba mi spava cijelu noc a meni hormoni ne daju😝

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

J3ll3na
    27. Rujan 2020. 10:00

anaAn

Netko je pitao za smedi iscjedak, imala sam neki dan i zavrsila kod dr, kaze sve je ok. Objasnila mi je da je moguce od pucanja kapilara, siri se maternica, beba se gnijezdi… Najbitnije da nije bilo polipa, jer sam dva operirala ove godine u 2 mj i da nema hematoma. Nisam dobila nikakvu terapiju.
    Trudna 7+2 sam bila taj dan.

Curke, jeste se isle na TORCH test? Naime, kolegica je izgubila bebu zbog parvo B virusa, jer se s njim susrela prvi put u trudnoci. Ako ste isle, jeste isle privatno ili su vas slali socijalni ginekolozi?

Ja sam pitala za iscjedak, dr mi dala duphaston 2x1 pa to pijem do sljedeceg pregleda 7.10., al nisam bila na uzv kod nje poslije iscjetka pa se nadam da je sve ok. Inace, iscjedak je odmah prestao, a pupa narasla od tad dosta, tak da imam osjecaj da je sve pod kontrolom 😊
    A za TORCH sam trazila uputnicu od opce prakse jer mi ginekologica rekla da nema potrebe za tim. Zivim s mackom pa zato.. Uglavnom, prosli tj sam vadila krv pa sad cekam nalaz sredinom tjedna.. Al nije problem dobiti uputnicu ako te zanima imas li antitijela😉

J3ll3na
    27. Rujan 2020. 10:04

Miki94

Jutro cure 🙂
    Ja sam se rano probudila, zeza me bol u stomaku. Osjetim je i ispod i iznad pupka, nije nesto sad sto je neizdrzivo, ali onako tupa bol, imam osjecaj da se sva rastezem. Nekako mislim i nadam se da je to zbog sirenja maternice, obzirom da beba sada sve vise raste. Mozda mi cure koje su vec prosle sve ovo, mogu reci vise o tome 🙂

Meni ti je tako bilo u 1.trudnoci negdje u 25.tjednu,al onako bas neugodna probadajuca bol koja je trajala sigurno dvadesetak min. Popila donat i smirila se i prestalo.. Kasnije sam cula od dr da je moguce da se beba okretala pa to zna biti neugodno.. Nemam pojma 🤷‍♀️

Miki94
    27. Rujan 2020. 10:49

J3ll3na

Miki94

Jutro cure 🙂

Meni ti je tako bilo u 1.trudnoci negdje u 25.tjednu,al onako bas neugodna probadajuca bol koja je trajala sigurno dvadesetak min. Popila donat i smirila se i prestalo.. Kasnije sam cula od dr da je moguce da se beba okretala pa to zna biti neugodno.. Nemam pojma 🤷‍♀️

Moguce je onda i to.. Jer fakat nije trajalo duze od 30min, i prestade, kao da se nije ni desilo, a mislila sam sa necu moci vise spavati. 
    Hvala vam cure, sada kad je proslo ne brinem toliko 🙂

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

• Blackie97
    27. Rujan 2020. 11:10

Ruska1986

Bebanomoje

Blackie97

Blackie97

Cao, evo i mene.. danas sam 5+2. Termin je 27.5.2021. Za dvije sedmice bih trebala opet na pregled, ovaj je bio poprilično rano 😊 Imate li savjeta, nešto da čitam, da se malo edukujem, ne znam odakle da krenem 😇

Čestitam od srca!!
    Ja nemam savjeta, i sama sam na početku s prvom trudnoćom 😂😂 jedino što iz iskustva mogu preporučiti je vitamin b6 ako budeš imala mučnine 😊 sretno i nek bude što lakše! 😍❤️

Doktor mi je sada samo propisao folacin, pa vidjet ćemo.. mučnina još nema, možda me tek čekaju 😅 hvala puno, takodjerrr! 🥰

Jel ti dokt preporucio neke vitamine, tipa novalac prenalatal ili nesto drugo? Primjetila sam da dokt to cesto ni ne spomenu dok ih ne pitas (tak je bilo kod mene) pa zato pitam.

Meni je moj reko da ti je za prva tri mjeseca najbitnija folna! Mozes, naravno, uzet i neke vitamine ali je ovo najbitnije za prva tri mjeseca… Ja sam sad u 11t i sad mi je rekao da uzmi elevit pronatal vitamine i da prestanem sa folnom…

Ništa mi nije rekao, samo folna, ne vjerujem da oni to bas mogu “zaboraviti”, pogotovo privatnici 😅 Samo mi dao da odradim sve nalaze do sljedeće kontrole..

• Blackie97
    27. Rujan 2020. 11:25

Btw čitam ne netu da se sada spol može vidjeti čak od 11 sedmice, u kojoj ste vi saznale? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.