baMama ja stavljam utrice samo po noci ali nemam takav iscjedak. Meni ih je dala za odrzavanje trudnoce, zbog biokemijske. Tako da mozda je kod tebe takav zbog hematoma.
I ja isto stavljam samo navecer. Kroz jutro se uglavnom iscisti i bude bijelo na ulosku.. ali popodne zna nekad mi biti tako neki cudan iscjedak, pa sam mislila da li je to od vaginalete ostalo pa oksidiralo i promijenilo boju ili tako nesto ☺️
Pitat cu dr drugi tjedan na pregledu
Avama, ovo cijelo vrijeme sam krivo shvatila da je NN bio 11.7 mm i nisam imala ništa pametno da kažem, samo sam se nadala najboljem.
Pronašla sam informacije da se nuhalni nabor mjeri od 11-13 tt, te da su vrijednosti do 3.0 (čak i do 3.5mm) normalne.
Nigdje, ali nigdje nisam pronašla da se NN mjeri od 10 tjedana trudnoće. Žao mi je što prolaziš kroz ovo bez veze i što su to skroz prerano mjerili.

Cure ja sam u soku, dosla s pregleda i bebica je kao 3cm, sve super ima rucice prstice, arce kuca, ali nuhalni nabor je 11.7 mm danas je 10 tjedana. Kao malo je povecan, ja sam uzasno osjecam i kao moram doci za tjedan dana. Pa cemo vidjeti, ako bude i dalje tako onda cu ici na biipsiju korionskih resica. Amniocenteza je kao prekasno.
Onda sam zvala svog dr kod kojeg inace idem (na godisnjem je danas) pa mi je rekao da to nek zaboravim jer se to ne mjeri u 10tom tj.
Pise mi nn 0,18 cmAvama, da li je nuhalni nabor kod bebe 11.7 mm ili 0.18 cm (1.8 mm)?
Na slicici pise 0.18 cm(pa ja mislim da je to 1.8mm). Na nalazu pise 1.8 ali ne pise ni mm ni cm. Uglavnom dr je rekla da je malo povecan.
Hvala cure na lijepim rijecima!
Ali to je ok nalaz, sve do 3 mm je ok. Ne razumijem u cemu je problem 🤔

Not that fensi, ekšli..
Avama, evo i mog nalaza. NT je isto kao NN i mjeri 1.8 mm
https://ibb.co/StqgNwF

Vidjela sam dase ne mjeri takorano. Zasto je doktorica rekla da je to povecano, al kao zna se povuci. Pa ne bi krivo pisalo na slicici 0.18 cm, a da je 11.8 mm. Rekla je i da idem na biopsiju korionskih resica da mi ona prrdlaze. Uzas
Cure, ima li koja od vas problem s tugom, ja sam stalno nekako tuzna i samo bih plakala, bas osjecam neku prazninu u prsima, ne znam jel to zbog zabrinutosti od prosle trudnoce koja je zavrsila pobacajem il su hormoni, nemam pojma, vec sam luda i razmisljam da posjetim psihologa, zbunjena sam skroz😩😩
Cure, ima li koja od vas problem s tugom, ja sam stalno nekako tuzna i samo bih plakala, bas osjecam neku prazninu u prsima, ne znam jel to zbog zabrinutosti od prosle trudnoce koja je zavrsila pobacajem il su hormoni, nemam pojma, vec sam luda i razmisljam da posjetim psihologa, zbunjena sam skroz😩😩
Draga Elma, ja sam se na pocetku borila s tim, u prvom tromjesecju. Pa i sada imam poneki los dan, ali puno manje. Mislim da je to kod mene bilo sve zbog mucnina, niskog tlaka, vrtoglavice... generalno sam se osjecala jako lose u onom sto sam jako zeljela, pa je onda to kod mene izazivalo nekakvu depresiju. Mislim da se o tome jako malo generalno govori i pise, jer se mi zene bojimo rec da se tako osjecamo bas onda kad bi trebale bit najsretnije na svijetu. Takodjer sam razmisljala o psihologu, ali onda su mi podrska bile moje prijateljice koje su mi iskreno rekle da je ok osjecati se tako i da nisam jedina, da su se i one slicno osjecale, neke cak i gore. Najvaznije je imati s kim o tome iskreno popricati. Tako da... drzi se, sve je to normalno i proci ce 🧡
Mijenja nam se tijelo, hormoni divljaju, bojimo se za bebu... odjednom nismo bas svoje u svome tijelu. Zato nam je valjda svaki osjecaj dozvoljen i ne trebamo ga se plasiti, nego samo gurati dalje i sve ce to bit ok.

Elma, kao sto kaze MissGraz, i ja sam se isto tako osjecala, vazda nesto tuzna, nekako neispunjena, lako me oneraspolozi sve, obicno sama voljela biti sama u sobi, i tako beze lezati, ili sama sebi pronadjem film i gledam, samo da nisam ni u cijoj blizimi ,u sustini mnogo stvari mi je smetalo. Onda s muzem krenem pricati neke price sve u negativnom kontekstu, pa me on tjesio da ne budem tako negativna. Sanjala uzasne snove, sve mi se pocelo ispoljavati i kroz san. I onda kad budem bolja, razmisljam kako se lose osjecam u periodu kad treba da budem sretna, da uzivam u tom blagoslovljenom stanju, ali jednostavno nisam mogla uticati na sve to. Navecer sam cak nekada znala leci i zaplakati, iz cista mira. I trajalo je to nekiko vremena. Kad bih znala pretjerano nasekirati se, stomak bi me zabolio, onda sam rekla sebi da ne trebam biti tolika budala i da mogu nastetiti i sebi u djetetu, i tek onda ne bih sebi nikad oprostila, jos kad bih vidjela da se neko susretne sa mnogo gorim problemima, prirodnim, a ja sebi stres sama stvaram i dovodim se u lose stanje. Sada se hvala Bogu ljepse osjecam, ne vodim rasprave ni sa muzem, nekako polako sve ide, i eto. Nadam se da ce do kraja biti lijepo 😊😊 Tako da, ne brini, proci ce to stanje i kod tebe, nekada kad pozelis izadji i sama i prosetaj, bilo sta, samo sto manje misli negativno. Vjerujem da ce uskoro i to proci, hormoni ce malo popustiti 🙃

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶
Avama, zao mi je zbog stresa koji su ti prouzrocili ali ja isto ne razumijem sto je uvecano u tvom nalazu i zasto je doktorica to rekla?
Stvarno mislim da razloga za brigu nemas, nuhalni dosta cesto bude uvecan i to na kraju ne mora nista znaciti, i meni je tako bilo u drugoj trudnoci i sad imam zdravog djecaka... a i sam doktor mi je tada kod mjerenja rekao da se nagledao nuhalnih debelo preko granice normalnog i na kraju se rodila zdrava djeca. A uz to, tvoj nuhalni je jednostavno prerano mjeren i to nije mjerodavan nalaz. Sretno i nadam se da ce sve biti u redu, zapravo vjerujem da hoce 😊

Cure, smijem li se ubaciti kod vas 😃jutros imam pozitivan test ali po datumu termina još ce biti u proljeće 🌺
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji