Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Elsa
    04. Rujan 2020. 15:50

baMAMA

Utrogestan vam je isto izazivao mucnine?! 😱
    Meni je dr bas jucer promijenila terapiju s duphastona na utrogestan jer mi je od duphastona mucno. Mislila sam da je utrogestan bolji po tom pitanju jer ide vaginalno 🤔
    Ja si ne mogu dopustiti preskakanje jer imam hematom, a proslu sam trudnocu izgubila bas zbog velikih hematoma 😓

Imam frendice koje ga nisu ni osjetile, ne brini....ja nisam te sreće.-))

• Elsa
    04. Rujan 2020. 15:53

Ninnach

Bok svima, cure koje ste bile na pregledu.. 😊Super na lijepim vijestima!! Ja danas saznala da mi je urinokultura u redu, šećer i štitnjača također. Idemo dalje… Idući pregled u utorak 8.9. E, da, btw… Ja danas izvukla malog iz jaslica, da se oporavi od šoka cijeli tjedan. Jako teško podnosi promjene, a pogotovo te jaslice. Mi smo prije korone bili na adaptaciji pa nam je sad bilo dopušteno da ih samo dovedemo i ostavimo. On tamo ne popije ni gutljaj vode, niti jede niti se igra, samo tužno čeka da dođe netko po njega. Ja bi ga najradije pustila da bude samnom doma ali mi svi kažu da je bolje da ide. Ne znam zašto je dobro da se tako pati al ok, dat ću mu još malo vremena i ako neće ići nikako, bude doma samnom. Evo malo sam se izjadala. Baš sam pod stresom cijeli tjedan, kao da mene šalju na robiju svaki dan, ah… Uglavnom, sretno svima dalje🍀🍀🤗

To svi kažu da mu je bolje ne kužim...moje su obje išle od 10 mjeseci u  jaslice i prva sam za vrtić, ali ako ne ide,a imam mogućnost da bude sa mnom, još u ovo doba korone, ja bi mu dala da ostane doma...ima vremena i možda za koji mjesec već bude druga priča...mislim da akonapraviš kako ti osjećaš nećeš pogriješiti...

• Elsa
    04. Rujan 2020. 16:00

baMAMA

Da vas pitam, ocete li raditi kombinirani probir? Dr mi je preporucila da napravim zbog povijesti spontanih pobacaja, ali sam joj rekla da ne zelim, jer kakav god da je rezultat ne bih isla na amniocintezu a kamoli na inducirani pobacaj radi nekog rezultata.
    Kako vi stojite po tom pitanju? Citala sam da su mnoge od vas radile Nifty i Harmony, a vi ostale ocete na kombinirani ili ne?

Na kombinirani ne jer može debelo fulati, a ne bi riskirala sa amnio...ići ću na jedan od ovih neinvazivnih genetskih ne zato što bi prekidala trudnoću već zato što mi je dokica savjetovala da obzirom da se takve trudnoće vode drukčije s posebnom pažnjom za bebu i mamu da nešto ne bi krenulo krivo za razliku od onih u kojima je sve u redu je dobro znati o čemu se (ne daj Bože) radi...a radi ostale dvije cure me strah takve stvari prepustiti slučaju i moram napraviti sve da ih gnjavim što duže mogu

Kontesa1
    04. Rujan 2020. 16:01

Cure ja sam u utorak naručena kod gin. Mislite li da će se vidit nešto više od gestacijske,ili čuti srce? Tada ću bit 7+1. 

+ 18.08. 👶🤰💗
    Blizanci 💞

Fancy
    04. Rujan 2020. 16:03

Zene ja prvi put cujem da uteogestan ako se koristi vaginalno moze imati takve simptome, bas sam i u uputama gledala, navidi se samo eventualni nadrazaj sluznice. Dr mi je u startu rekla da je vaginalno bolje jer se bolje apsorbuje te da oralno moze izazivati mucnine iz istog razloga, jer iritira sluznicu zeluca.
    Ja sam inace na dosta jakoj dozi od starta,sad sam na 3×2 i apsolutno ne osjetim bilo kakvu reakciju, ne znam. A ne bih se usudila tako na svoju ruku ne koristiti ga ako dr smatra da mi treba. Hrabre ste. Ja uz njega koristim jos i injekcije progesterona i opet nisam bez bolova. Jedva cekam kontrolu da vidim sta dalje.

Not that fensi, ekšli..

Jagodica125
    04. Rujan 2020. 16:10

Kontesa1

Cure ja sam u utorak naručena kod gin. Mislite li da će se vidit nešto više od gestacijske,ili čuti srce? Tada ću bit 7+1.

Kontesa, ja sam danas tjedan bila na pregledu, kad mi je bilo 7+2 i vidjela sam srce 🥰 ja cu raditi kombinirani, dobila sam uputnice, sljedeci tjedan nastavljam sa vadenjem krvi, urina...ja se eto bas vratila iz grada, lijepo se prosetala i sad opet polr position - kauč😅

MareiKate
    04. Rujan 2020. 16:30

Fancy, svačiji organizam je drugačiji. Zašto nekoj ženi uopće nije muka u trudnoći a neka umire od povraćanja... Da, kažu da od utrogestana ne može biti loše ali nisam umislila. Muka mi je bilo po cijele dane, rijetko sam povraćala ali kad jesam to je bilo nakon utrogestana... Jesam i osim toga povraćala, ali u početku dok sam ga pila sam ga baš s njim povezivala.
    Ja isto osobno ne poznajem nikoga osim sebe
     kome je bilo muka od kontracepcijskih pilula, pa eto, ipak znam da nisam umislila 😅
    Ja nikog ne potičem da ne koristi prepisanu terapiju, već sam pisala o tome ranije... Vjerujem u medicinu, cijepim dijete, ali progesteron koji nitko nikad ne provjeri trudnicama da mi po defaultu prepisuju 😒 a postoje istraživanja da ničem ne služi, osim ako nije utvrđen stvarni manjak... Što meni nije. Prvi put sam teže ostala trudna i tad sam provjeravala progesteron na određene dane u ciklusu i bio je savršen.
    Rizik je naravno ne poslušati doktora, ali nekad je bolje slušati svoje tijelo. 

Fancy
    04. Rujan 2020. 16:39

MareiKate

Fancy, svačiji organizam je drugačiji. Zašto nekoj ženi uopće nije muka u trudnoći a neka umire od povraćanja… Da, kažu da od utrogestana ne može biti loše ali nisam umislila. Muka mi je bilo po cijele dane, rijetko sam povraćala ali kad jesam to je bilo nakon utrogestana… Jesam i osim toga povraćala, ali u početku dok sam ga pila sam ga baš s njim povezivala.
    Ja isto osobno ne poznajem nikoga osim sebe
    kome je bilo muka od kontracepcijskih pilula, pa eto, ipak znam da nisam umislila 😅
    Ja nikog ne potičem da ne koristi prepisanu terapiju, već sam pisala o tome ranije… Vjerujem u medicinu, cijepim dijete, ali progesteron koji nitko nikad ne provjeri trudnicama da mi po defaultu prepisuju 😒 a postoje istraživanja da ničem ne služi, osim ako nije utvrđen stvarni manjak… Što meni nije. Prvi put sam teže ostala trudna i tad sam provjeravala progesteron na određene dane u ciklusu i bio je savršen.
    Rizik je naravno ne poslušati doktora, ali nekad je bolje slušati svoje tijelo.

Pa pila si ga znaci, onda ok, ja sam shvatila da ga vaginalno koristis zato mi nije bilo jasno.

Not that fensi, ekšli..

SAYURI
    04. Rujan 2020. 17:22

Kontesa1

Kontesa, trebalo bi se cuti srce koliko ja znam. 🤞🤞
    Ti si dan iza mene sa pregledom, ja u ponedjeljak..

👱‍♀️- 34g
    👨-42g
    👶-7g
    09.10-missed ab.
    Papa✅ Brisevi ✅
    ➕ 16.03.2021

• mare.su
    04. Rujan 2020. 17:49

Meni je isto strasno muka jucer i dns cijeli dan,ne znam jel od duphastona ili cega al eto🤷🏻‍♀️ Doslovno me prikovalo za stolicu i krevet,uzas☹️☹️☹️ 
    Od hrane mi se nistaaa ne jede,sve mi ne bljak,mogu samo krastavce i francusku🤷🏻‍♀️

12.08. ➕❤️
    👩🏻 29
    👨🏻 33

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.