Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    04. Rujan 2020. 12:24

Elsa

Ja sam isto dobila utrogestan, stavljala 2 dana i prestala, nisam mogla k sebi doći koliko mi je mučno bilo…s tim da nije bilo ni hematoma ni drugih indikacija osim što imam 37 godina, pa za svaki slučaj…nije mi bilo svejedno, ali nisam mogla funkcionirati uz posao i dvoje djece…jbg:-)

Tako i meni, krenula s duphstonom užas, prešla na utrogestan - isto. Osjetljiva sam po tom pitanju, imala sam mučnine i od kontracepcijskih pilula tako da jednostavno nisam mogla uz posao i malo dijete imati dodatnu muku od utrogestana... A ionako mi je bilo mučno samo po sebi, ali od njih još gore

• baMAMA
    04. Rujan 2020. 14:32

Utrogestan vam je isto izazivao mucnine?! 😱
    Meni je dr bas jucer promijenila terapiju s duphastona na utrogestan jer mi je od duphastona mucno. Mislila sam da je utrogestan bolji po tom pitanju jer ide vaginalno 🤔
    Ja si ne mogu dopustiti preskakanje jer imam hematom, a proslu sam trudnocu izgubila bas zbog velikih hematoma 😓

• baMAMA
    04. Rujan 2020. 14:39

Da vas pitam, ocete li raditi kombinirani probir? Dr mi je preporucila da napravim zbog povijesti spontanih pobacaja, ali sam joj rekla da ne zelim, jer kakav god da je rezultat ne bih isla na amniocintezu a kamoli na inducirani pobacaj radi nekog rezultata.
    Kako vi stojite po tom pitanju? Citala sam da su mnoge od vas radile Nifty i Harmony, a vi ostale ocete na kombinirani ili ne?

Ninnach
    04. Rujan 2020. 14:42

Bok svima, cure koje ste bile na pregledu.. 😊Super na lijepim vijestima!! Ja danas saznala da mi je urinokultura u redu, šećer i štitnjača također. Idemo dalje... Idući pregled u utorak 8.9. E, da, btw... Ja danas izvukla malog iz jaslica, da se oporavi od šoka cijeli tjedan. Jako teško podnosi promjene, a pogotovo te jaslice. Mi smo prije korone bili na adaptaciji pa nam je sad bilo dopušteno da ih samo dovedemo i ostavimo. On tamo ne popije ni gutljaj vode, niti jede niti se igra, samo tužno čeka da dođe netko po njega. Ja bi ga najradije pustila da bude samnom doma ali mi svi kažu da je bolje da ide. Ne znam zašto je dobro da se tako pati al ok, dat ću mu još malo vremena i ako neće ići nikako, bude doma samnom. Evo malo sam se izjadala. Baš sam pod stresom cijeli tjedan, kao da mene šalju na robiju svaki dan, ah... Uglavnom, sretno svima dalje🍀🍀🤗

Hedwiga
    04. Rujan 2020. 14:56

Pozdrav svima, evo još jedne prestrašeno-euforične među vama . Termin kraj veljače, drugo dijete, a od starta me prate komplikacije, hematomi, krvarenja... u svakom slučaju borimo se i nadamo najboljem, kao i svi . Čitam vas neko vrijeme, ali nikako se "okuražiti" i upasti ovdje u vaše dobro društvo

Girl1234
    04. Rujan 2020. 15:02

Meni je isto muka od Duphastona.. Mislim da ga trebam uzimat do 12. Tj, ne znam kako cu izdrzati 🙄

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Girl1234
    04. Rujan 2020. 15:03

Hedwiga

Pozdrav svima, evo još jedne prestrašeno-euforične među vama . Termin kraj veljače, drugo dijete, a od starta me prate komplikacije, hematomi, krvarenja… u svakom slučaju borimo se i nadamo najboljem, kao i svi . Čitam vas neko vrijeme, ali nikako se "okuražiti" i upasti ovdje u vaše dobro društvo

Dobro nam došla 😊

Girl1234
    04. Rujan 2020. 15:04

baMAMA

Da vas pitam, ocete li raditi kombinirani probir? Dr mi je preporucila da napravim zbog povijesti spontanih pobacaja, ali sam joj rekla da ne zelim, jer kakav god da je rezultat ne bih isla na amniocintezu a kamoli na inducirani pobacaj radi nekog rezultata.
    Kako vi stojite po tom pitanju? Citala sam da su mnoge od vas radile Nifty i Harmony, a vi ostale ocete na kombinirani ili ne?

Ja cu ici.. Ginekolog mi je sam dao uputnicu 

MareiKate
    04. Rujan 2020. 15:04

Ninnach

Bok svima, cure koje ste bile na pregledu.. 😊Super na lijepim vijestima!! Ja danas saznala da mi je urinokultura u redu, šećer i štitnjača također. Idemo dalje… Idući pregled u utorak 8.9. E, da, btw… Ja danas izvukla malog iz jaslica, da se oporavi od šoka cijeli tjedan. Jako teško podnosi promjene, a pogotovo te jaslice. Mi smo prije korone bili na adaptaciji pa nam je sad bilo dopušteno da ih samo dovedemo i ostavimo. On tamo ne popije ni gutljaj vode, niti jede niti se igra, samo tužno čeka da dođe netko po njega. Ja bi ga najradije pustila da bude samnom doma ali mi svi kažu da je bolje da ide. Ne znam zašto je dobro da se tako pati al ok, dat ću mu još malo vremena i ako neće ići nikako, bude doma samnom. Evo malo sam se izjadala. Baš sam pod stresom cijeli tjedan, kao da mene šalju na robiju svaki dan, ah… Uglavnom, sretno svima dalje🍀🍀🤗

Nnach,super za nalaze...
    Za jaslice - drž se i daj vremena! Mojoj je trebalo 6 tjedana! Za njih je to super, kad zavole divno im je tamo. Moja je imala korona prilagodbu, pa ljeto sa dežurstvima, pakao smo prošli ali sad evo dođem po nju ona vesela pleše... Plače nekad kroz dan jer se druga djeca adaptiraju i plaču pa onda i ona ali inače je ok

Hedwiga
    04. Rujan 2020. 15:05

Nisam radila ništa od testova, ni kombinirani ni ostale NIPT, nakon razgovora s doktorom i mužem smo se usuglasili da nema smisla raditi i plaćati NIPT jer trudnoću ne bi prekidali, a za kombinirani jer je čista statistika čiji rezultati bi mi bili lošiji u startu zbog godina. Nisam ni sa prvim djetetom radila.
    Što se tiče utrogestana, meni nije izazivao mučninu ni dok sam ga pila ni vaginalno, ali me pošteno drogirao dok sam ga morala piti- jedva sam gledala, stajala i pričala. Mučnine sam imala neovisno o njemu, tek se sad malo smirile, samo me ponekad još malo podsjete da su još tu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.