Sanjarka ja sam imala spontani baš u 6 tt.
Počelo je smeđarenjem vrlo rano, ali je mene doktor filao duphastonima i zato se sve oteglo. Tj plod se prestao razvijati i ranije a tijelo ga je držalo do 6+nešto… Skužila sam sama kad je bio kraj, imala sam prave menga bolove i crvena krv. Skužila sam i kad je izašlo što je trebalo izaći, tako da nisam išla nakon toga ni vaditi betu iako mi je doktor savjetovao da provjerim da budem sigurna da je sve izašlo…
Pitaj ako te još što zanima…
Zato je meni rekao da mi ne zeli davat duphastone
Jel bilo strasno bolno i obilato ili onako kao jača menga?
Cudno mi je da te nije poslao da izvadis betu jer ako je beta ok, ima razloga da ukljuci progesteron. Tako je moja dr radila kod biohemijskih svaki put. Jesi li planirala vaditi betu na svoju ruku?
Not that fensi, ekšli..
Ići ću ja sad kad počne škola isto malo uživo pogledati ta sva kolica koja se nude, čisto da vidim ša ima i šta se nudi, ja sam mislila tamo negdje poslje nove godine ići to kupovati.
Cure da vas pitam možda netko od vas ima isti problem pa ako znate možda rješenje, to mi se događalo i prije trudnoće a i sad, kad trebam stajat malo vremena npr nasjeckat povrce za kuhanje ili peglati ili slično odjednom mi počne biti mučno i vrtit mi se kao da ću se svaki čas srušit i moram onda ići leć na par minuta i onda kad se dignem opet ista stvar. To mi se zna dogoditi i noću kad se naglo dignem iz kreveta. I sad pitanje dali vi možda znate zbog čega se to dešava i dali znate možda koji vitamin fali u organizmu kad se to događa da znam možda bi trebala nešto uzimat a neznam što? Uglavnom i prije trudnoće i sad u trudnoći svi nalazi krvi su mi u redu.
Mislim da ti je samo pritisak nizak sto je dosta cesto u trudnoci.
Not that fensi, ekšli..
Ići ću ja sad kad počne škola isto malo uživo pogledati ta sva kolica koja se nude, čisto da vidim ša ima i šta se nudi, ja sam mislila tamo negdje poslje nove godine ići to kupovati.
Cure da vas pitam možda netko od vas ima isti problem pa ako znate možda rješenje, to mi se događalo i prije trudnoće a i sad, kad trebam stajat malo vremena npr nasjeckat povrce za kuhanje ili peglati ili slično odjednom mi počne biti mučno i vrtit mi se kao da ću se svaki čas srušit i moram onda ići leć na par minuta i onda kad se dignem opet ista stvar. To mi se zna dogoditi i noću kad se naglo dignem iz kreveta. I sad pitanje dali vi možda znate zbog čega se to dešava i dali znate možda koji vitamin fali u organizmu kad se to događa da znam možda bi trebala nešto uzimat a neznam što? Uglavnom i prije trudnoće i sad u trudnoći svi nalazi krvi su mi u redu.
Upravo sam ja htjelka postaviti isto pitanje. Ista stvar kod mene, čim naglo promijenim položaj i ustanem, baš mi se zatamni pred očima i vrti mi se. Ali to piše negdje sam ptočitala da je normalno u trudnoći, a pogotovo ako imaš niži tlak kao ja npr. Uglavnom, kad dođe do tog, ja se sagnem malo i prođe me, nekad sjednem. Sad kako to spriječiti, ne znam točno ni ja. Nadam se da će se s vremenom ublažiti...
Počelo je smeđarenjem vrlo rano, ali je mene doktor filao duphastonima i zato se sve oteglo. Tj plod se prestao razvijati i ranije a tijelo ga je držalo do 6+nešto… Skužila sam sama kad je bio kraj, imala sam prave menga bolove i crvena krv. Skužila sam i kad je izašlo što je trebalo izaći, tako da nisam išla nakon toga ni vaditi betu iako mi je doktor savjetovao da provjerim da budem sigurna da je sve izašlo…
Cudno mi je da te nije poslao da izvadis betu jer ako je beta ok, ima razloga da ukljuci progesteron. Tako je moja dr radila kod biohemijskih svaki put. Jesi li planirala vaditi betu na svoju ruku?
Rekao je da nema smisla vadit betu da nju sad proizvodi posteljica i da ona moze uredno proozvodit betu i bez ploda i da to nista ne znaci
Da je uzv broj jedan u dijagnostici
🤷♀️
Iskreno. Jedva cekam da samo sve zavrsi
Da se oporavim fizički i krenem dalje
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Mjeris li tlak?
Ne, samo kad sam na nekom pregledu i tad mi bude dobar.
Recimo meni je zadnja dva puta na pregledu bio 130/70, a kod kuce kad sam mjerila bude nizak, cak mi je neki dan bio 70/57, jedva sam stajala na nogama. Jedno vrijeme sam pila puno brusnice, a gin mi je rekao koliko je to god dobro za uroinfekciju nije dobro za tlak (brusnica snizava tlak) i da radije onda pijem samo vodu. Medjutim, idalje mi je nizak tlak i uglavnom se osjecam tako kako si opisala. Kad dodjem kod gin uvijek mi sestra mjeri tlak prije nego udjem kod gin, ja predpostavljam da ja budem i uzbudjena i zabrinuta i sve to i da mi zato uglavnom tlak bude dobar kad kod njih mjerim 😅
Rekao je da nema smisla vadit betu da nju sad proizvodi posteljica i da ona moze uredno proozvodit betu i bez ploda i da to nista ne znaci
🤷♀️
Hmmm... pa posteljica nije formirana u 6 tj.
Ne znam, meni je beta uvijek bila jako niska kada bi trudnoca vec propala. Kod spontanog je na dan krvarenja bila 66, u biohemijskoj 2 dana prije krvarenja bila je 20. To je bio znak da zuto tijelo vec propada. Jer do 12 tj.dok posteljica ne preuzme funkciju, betu luci zuto tijelo i na taj nacin odrzava trudnocu...
Not that fensi, ekšli..
🤷♀️
Hmmm… pa posteljica nije formirana u 6 tj.
Ne znam, meni je beta uvijek bila jako niska kada bi trudnoca vec propala. Kod spontanog je na dan krvarenja bila 66, u biohemijskoj 2 dana prije krvarenja bila je 20. To je bio znak da zuto tijelo vec propada. Jer do 12 tj.dok posteljica ne preuzme funkciju, betu luci zuto tijelo i na taj nacin odrzava trudnocu…
A mozda ga nisam dobro shvatila za posteljicu ili nisam dobro zapamtila
Ugl. Zaista ne dovodim njegovu strucnost u pitanje jer slovi za jednog od najboljih,bar u Splitu
Zuto tijelo mi nije spominjao, na nalazu pise da se nalazi u desnom ovariju
Eto rekao mi da mi nece davat terapiju jer nema smisla.... Valjda zna sta govori 😔
Na nalazu mi vec pise da je u pitanju zadrzani pobacaj 😔
🤷♀️
Hmmm… pa posteljica nije formirana u 6 tj.
Ne znam, meni je beta uvijek bila jako niska kada bi trudnoca vec propala. Kod spontanog je na dan krvarenja bila 66, u biohemijskoj 2 dana prije krvarenja bila je 20. To je bio znak da zuto tijelo vec propada. Jer do 12 tj.dok posteljica ne preuzme funkciju, betu luci zuto tijelo i na taj nacin odrzava trudnocu…
A mozda ga nisam dobro shvatila za posteljicu ili nisam dobro zapamtila
Ugl. Zaista ne dovodim njegovu strucnost u pitanje jer slovi za jednog od najboljih,bar u Splitu
Zuto tijelo mi nije spominjao, na nalazu pise da se nalazi u desnom ovariju
Vjerovatno nisi shvatila doktora, a i ja sam pogrijesila u kucanju, zuto tijelo proizvodi progesteron ne betu, al da bi ono funkcionisalo mora postojati dovoljna kolicina bete koja mu salje signal da postoji trudnoca.
Kod mene je neki problem bas sa lucenjem progesterona od strane zutog tijela pa sam dosta ispitivala dr o tome.
Nista, ako to bude to zaista, sretno ubuduce i da sto prije ostvaris urednu trudnocu.
❤
Not that fensi, ekšli..
Sortiraj odgovore
Najstariji