Pis pauza u pola 5, spavala sam ukupno 4 i pol sata, osjecam se kao da bi mogla zgradu pomaknut ako ju gurnem, tak sam si fit. Do toga je doslo da je 4, 5 sati luksuz za mene sad. Zaredalo se 4,5 losijih noci, mozda me i tijelo priprema na majcinstvo.
.
Tecaj - hvala cure za info o porodu, na tecaju su to valjda generalizirali, ali za nas prvorotke nije cak ni lose imat u glavi da traje minimalno 12 sati od pocetka trudova pa ako bude sve gotovo za 6, otvorit cemo sampanjac! Mene je zacudilo sto traje dulje ako vodenjak pukne, u filmovima jedva stignu do bolnice dok pukne vodenjak a to mi je cini se jedini dodir s porodom do sad 😂😂😂
.
Na tecaju je babica rekla nesto sto smo muz i ja citali na netu ali ne po portalima nego rezultate dugogodisnjih znanstvenih istrazivanja da nije tako pa sad ne znam kome vjerovati.. ona kaze da je beba takva kakva je sad u trbuhu i kad se rodi. Ak je sad aktivna da ce takva i bit. Istrazivanja kazu da nema dokaza da je tako i da vise roditelji i okolina to naprave od djeteta jer ocekuju da tako mora biti. Osobna iskustva nasih dragih mama vkserotki s bebama aktivnima u trbuhu, jesu li aktivnija od druge djece i dok se rode?
NevaEva, to je istina. Barem u mojem slucaju. Kakve su mi bebe bile u trbuhu, takve su bile karakterom i kada su se rodile. Istrazivanja ta nisam pratila, ali 100% je tako s mojim klincima.
Prvo mi je bilo da mi je cijelu utrobu razvaljivalo, a kad se rodilo isto tako-na granici s hiperaktivnosti, zaspat-znanstvena fantastika, zahtjevno do kraja, sve mora biti odmah i uvijek netko mora se baviti njime, zahtjevno do granica izdrzljivosti, ono ajmeee.
Drugo mi je bilo onako vise smireno i odmjereno u utrobi i kada se rodilo-isto je bilo takvo-milina od djeteta, zaspe cim ga stavis u krevetic, zaigra se samo, ako je tko tu-ok, ako nije nikakv problem, samostalno, odgovorno, rekla sam ovakvih bih 10 mogla imati.
I dan danas su takvi, naravno s godinama se ovo prvo malo primirilo fizicki, ali karakter je ostao isti i kod jednog i kod drugog djeteta.
Ova sada beba mi je kao to drugo dijete-promeskokji se, bude koje neugodno upiranje i to je to, ali nista preneugodno pa se veselim da nece biti tooliki izazov kao prvo.
Lonmikaj te nije jos poslala na OGTT? Ja idem sutra, tebe bude onda zacas poslala🙈
Ti si danaas punih 25 tj,a ja punih 24, jeej🥳🥳🥳🥳
Nije me, rekla je zadnji put da cemo sljedeci put pisati uputnicu jer mi je kilaza ok i sve stima te da nema nikakvih potreba da zurimo, da ima vremena 😂.
Meni se to zbilja ni neda, ali isla bi i da me ne salje privat jer ja volim sve provjeriti 😊
Joj znaci ti ces se sutra na cekati, jel ti rekla sta od kad ne smijes jesti dan prije i to?
Aha paa da,kad je kilaza okej nema potrebe
Moja samo salje sve cim kroze u 24i tj da idu hahah😅 cak i ovu kolegicu kaj je mrsava i nju je poslala da nek samo ide🤣🤣
Nije mi nista rekla kaj i kak, ne budem navecer od 6 jela pa budemo vidjeli kaj i kak bude,ja ocekujem da ce me sprasit na dijetu, da bi moglo bit povecano cak😖
Meni moj isto samo prstice, nasmije se kolko sam cvrsto zatvorena uvijek i kaze sve 5. Al dok sam isla na anomaly i 4d nedavno privatno, svaki put je prvo mjerila cerviks vaginalnom sondom i gledala time posteljicu a onda ostalo. Voli i pogledat i pipnut trbuh da vidi jel sve izgleda kak treba. Tak da.. money well spent. Sad je naravno i mene neka trtica al pritisak je manji danas.
.
Moja mrvica i ja smo se dignule, otusirali s tatom kao i svako jutro, oprala sam kosu, osusila ju, obukla sve osim grudnjaka i legla natrag kao da se odmorim od posla 😅 eto spavali do sad 😂😂😂 tocno osjetim kak se rasteze i onda ko neki kickbox move.
Lonmi meni vaginalno samo prstima dole pipa i kaze odlicno pa ja cu da mu vjerujem ...uzv preko stomaka svaki put...tako evo cetiri trudnoce i nikad problema nadam se da nece ni sad biti.necu vise nista ni citati majke mi ni stresirat se..Nije ni mene slao na ogtt jer nisam puno s kilažom pretjerala beba je tocno za tjedan u kojem jesam sve ok.Ali cu ja to obaviti za svoj mir kroz ovaj drugi mj pa nek ja to imam.Doduse uvjerila sam se u ovoj nasoj grupi koja je moc prehrane i sta sve se moze prehranom regulirati pa cu s tim početi (iako stalno
Obecavam i sebi i drugima)ali vrijeme je..na cudan nacin ja svoju psihu tjesim kao na iducij kontroli smo 29 tj pa na onoj iza 32/33 ovisi oce nas naruciti za 3 ili 4 tj i onda ona treca kontrola smo na konju .. i tako gledajuc to izgleda brzo aliii to je dva ipo mj 🥴😬😁
Drage moje s bolovima nalik išijasu... Zvals ginekologicu koja mi je rekla da ne zna ništa o tome?? I nek pitam u ljekarni... Onako, veoma stručno od nje, nema šta. U ljekarni su mi rekli da ništa od proizvoda poput deep heat-a ne smije trudnica koristiti. Tako da sam uzela savjete s interneta. Namakati bolni dio pod toplom vodom i masirati
. Nema mi druge. Ako još nešto usput saznam, javim se
Masaza medjice, iako radjam carskim-meni moj muz to redovno masira, koristimo ovo vrijeme za medjusobno uzivanje i moram priznati da nam je ooodlicno. Znam da nakon poroda 2 mj necu moci konkretno jelte pa onda sada uzivamo
dok jos mozemo.
Masaza medjice, iako radjam carskim-meni moj muz to redovno masira, koristimo ovo vrijeme za medjusobno uzivanje i moram priznati da nam je ooodlicno. Znam da nakon poroda 2 mj necu moci konkretno jelte pa onda sada uzivamo
dok jos mozemo.
😂😂 uvest cu i ja masazu "medjice" odmah, cemu cekat do 36.tj. 😂
.
Imate razlicita iskustva za ponasanje bebe u trbuhu i karakter kasnije. Vidjet cemo kak bude kod nas. Mali je jako aktivan i ja jako osjetim, ako ce bit tak pun energije i poslije, super za njega a mi smo naje***
dok jos mozemo.
Kako dobro 🥰 spojiti ugodno s... korisnim 😜
.
Lussi - ti si okruzena onda mladim mama, curkama koje se upravo porađaju i one koje su tek saznale da su trudne, kako dobro drustvo 😉 javljaj nam stanje s prve crte bojisnice😅 bome da, pravi baby boom 🎉🎊
.
Pregled - mene ginic prvo pregleda prstima, jedna ruka na trbuhu, onda sa sondom vaginalno iii onda gel na trbuh.
Ja imam u utorak pregled, jedva cekam opet vidjeti i cuti svoje sunasce 🌞🥰🤗
Jagodica, sad bi polako mogao znati za sigurno jel curka ili decko. Ti mislis da je decko pa i ja imam filing da je tako :D
S tim da sam ti ja veliki fan neutralne odjece. Meni je najljepse bijelo, bez, mekano, njezno, tockice one neke svijetlosmedje, sive zvjezdice, kombinacija roznog i plavog tak da sam ja uzela najvise takvih stvari. Sve sta sam ja uzela je uglavnom bijelo i neutralno 😂😂 bake se pobrinule da se osjeca ko muz pa uzele sve nijanse plavog.
Mi jedino nismo nikakve cipelice uzeli, meni se to cini nepotrebno. Odjelca imaju carapice, uzeli smo i ekstra carapica makar ce doc ljeto ali cipele mi nekako nemaju u ovoj fazi smisla osim da je slatko tak da cu preskocit i pocet ga obuvat iducu zimu. Od buraza mali se dignuo pred nama svima i prosetao s 9 mj. U soku smo bili. Tak da mislim da cu za svaki slucaj tam negdje dok ce imat 9, 10mj pocet kupovat obucu a dok stvarno prohoda onda nesto kvalitetno za mala medena stopala i veliki drugi prst koji je naslijedio na oca.
Moj se ne zeli mijesati u masazu međice za koju sam mu pricala jer ga to onda potice na druge stvari koje ne smijemo raditi 😂
Bas cu pitati ginicku dal cu se smjeti seksati tam od 35 tt kad kazu da to potice otvaranje itd. 😂, i dal cu smjeti hodati u setnje bez obzira na sve vec onda 😂 (ako budem mogla i ako bude sve ko i sad naravno), ako me pusti ici cu i po sve 4 ako treba samo da idem van s te kuce, s tih zidova 😂
I da, prijavljujem zgaravicu 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji