Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bebanomoje
    28. Siječanj 2021. 06:40

Ninnach

Sutra vadim opet krv za šećer i baš mi nije svejedno.. Zadnjih 2 puta na tašte je bio povišen. Eto i dalje se nadam da će ovaj put biti ok. Vidjeti ćemo! I da će bit neka druga sestra, a ne ona od zadnji put koja me "oprala" …

Koliko je prošlo od zadnjeg vađenja krvi? Ja sam dobila nalaze guk profila i opet mi je na taste bio povisen pa mi je gin samo rekla da pripazim na prehranu i da ponovim taj jutarnji secer. Al nije rekla nakon koliko dana da opet idem i ne znam da li tražim opet uputnicu za vađenje kroz dan ili samo za ujutro (ako samo za ujutro, jel se to samo pojavim na vuk vrhovcu sa uputnicom?)
    A za sestru, pripremi neki sočni odg za nju ako opet krene 😉

• EmEn9
    28. Siječanj 2021. 06:45

Emmie i Ninnach hvala vam, još uvijek sam u pozitivnom šoku da sam uspjela. 🤗
    .
    Emmie da sad kad si spomenula bas sam i ja neki dan razmišljala o migrenama, meni su bile  migrene ubitačne i ful često, i na početku trudnoće su mi bile česte i mislim si pa neće valjda bit ovako cijelu trudnoću jos sam i gin bila  rekla  da me migrene ubijaju i rekla mi da pijem 2 lupoceta od 500 kad krene i odjednom prestale nekako otprilike nakon 12 tjedna i za sad ništa , nije me glava bolila već odavno sva sreća. Ne kužim stvarno s čim je to povezano ali sam zahvalna da ih dugo nije bilo. 😉

• EmEn9
    28. Siječanj 2021. 06:51

I da Emmie jedino što sam baš bila nakon godinama borbe s migrenama još od osnovne škole shvatila da ponekad dođe sama od sebe naravno nevezano s ničim a najviše puta mi je bilo povezano s nekim stresom npr ispit na fax-u i bude sve ok i dođem doma i onda krene kao ono kad se sve slegne i kad prođe to onda udari u glavu da nemožeš ništa nego ležat u sobi u mraku i pit tablete i čekat da prođe i najčešće nije prošlo do drugog dana nego je znala glava još i drugi dan bolit ili npr kad je nešto na poslu stresno pa kad to prođe ili kad mi je nešto djeci ili kad planiram nešto npr neki rođendan djeci pa dal će sve dobro proć i brinem se i tako isto kao i neki sastanak i firmi itd, najčešće je to bilo tako nekog događaja. 

Emmie
    28. Siječanj 2021. 07:02

EmEn09 i meni je bilo tako. I to baš osjećam kako migrena nadolazi od stresa i postaje sve jača. Ali isto tako, svaki mjesec dan ili dva prije menstruacije se ponovi ista stvar, pa sam zato pomislila možda je i od hormona. Kod mene je uvijek bol bila prisutna između očiju i oko nosa. Kao neka sinusna migrena.
    Trudnoća me je spasila od svega toga.
    Sad ćemo vidjeti šta će dojenje donijeti (ako u tome uspijem). 

Ninnach
    28. Siječanj 2021. 07:08

Bebanomoje

Ninnach

Sutra vadim opet krv za šećer i baš mi nije svejedno.. Zadnjih 2 puta na tašte je bio povišen. Eto i dalje se nadam da će ovaj put biti ok. Vidjeti ćemo! I da će bit neka druga sestra, a ne ona od zadnji put koja me "oprala" …

Koliko je prošlo od zadnjeg vađenja krvi? Ja sam dobila nalaze guk profila i opet mi je na taste bio povisen pa mi je gin samo rekla da pripazim na prehranu i da ponovim taj jutarnji secer. Al nije rekla nakon koliko dana da opet idem i ne znam da li tražim opet uputnicu za vađenje kroz dan ili samo za ujutro (ako samo za ujutro, jel se to samo pojavim na vuk vrhovcu sa uputnicom?)
    A za sestru, pripremi neki sočni odg za nju ako opet krene 😉

Prošlo je tjedan dana... Rekla je da ćemo pratit do 32tt i evo ja 35.tt i još to nosim. Sve je bilo poprilično solidno i nalazi uredni i sad se zaredala 2 lošija i rekla mi sestra na Vuk Vrhovcu da za tjedan dana ponovim sve. To oni memi tamo odtede. Meni ti je ginekologica početkom trudnoće dala onu godišnju uputnicu i na temelju tog samo nosim uzorke. Pošto ti ideš preko ginekologice, nazovi direktno nju i provjeri kad moraš opet ako moraš. Tako bi ja barem.samo ti nazovi i pitaj👍
    Za onu sestru imam par aduta u rukavu, bez brige...,😊😊

Emmie
    28. Siječanj 2021. 07:09

NevaEva evo i mene, svježa kao rosa nakon samo 4-5 sati spavanja🙄 Ali, danas mi je zadnji dan na poslu, pa valjda izdržim još jedan dan.

28. Siječanj 2021. 07:13

Jutroo, evo mene nakon 3 budenja nocas, pa rostiljanje i onda me pesek probudio jer je povracao..
    Kety da daa sutra idem,onda nam sretno sutra🤞🏼

28. Siječanj 2021. 07:23

Emmie, ja znam imati glavobolje dok se vrijeme mijenja. U trudnoci sam imala zadnji put 17.8. 😳 Davno a mijenjalo se vrijeme i godisnja doba 😅

Emmie
    28. Siječanj 2021. 07:39

NevaEva i ja sam! Počela sam čak i da pratim promjene u zračnom pritisku ali nisam otkrila da je visok ili nizak pritisak vezan za migrene. Samo sam saznala da ako pritisak u sinusima i vani nije isti, da je rezultat migrena dok se to be izjednači🤷🏻‍♀️

MareiKate
    28. Siječanj 2021. 07:57

Jutro curke, ja odvalila sinoć od 22 do 4 - preporod. Onda sam vas čitala od 4 do 5 pa opet malo kunjala...
    Karakter beba u trbuhu i vani pa ovako moja prva sjenu trbuhu bila show, boljeli su me udarci, znala sam baš bit luda pred kraj od njenih manevara 😅 od prvog trenutka izvan trbuha je bila specifična, jaka, žilava, prvi dan kad nam je došla patronažna rekla je isto da je baš jaka bebica i karakterna i da ćemo imati problema s njenim karakterom. Ja sam si misla ma šta ti znaš 🤣 bila je u pravu, jako. Tako da, ima smisla, pa imaju oni svoj karakter već u trbuhu, i najčešće već od 2-3 dana možeš znati kakva će biti beba 😁 meni svi kažu da će ovaj moj sad biti neka dobrica (priželjkuju mi to nakon svega što smo prošlih zadnjih godinu dana) a ja se nadam da su u pravu. Stvarno je miran i jako drugačiji od curke.
    Dojenje i psiha ja sam inače jaka, pozitivna, i optimista. Prvih pola godine dana dojenja sam imala napadaje panike skoro pri svakom dojenju 😑 prošlo bi isti čas čim skinem malu sa sise i uopće nisam mislila o tome osim tog trenutka kad se događalo... nije krenulo odmah nego tipa nakon mjesec dana kako se rodila, vjerojatno kad sam dosegla neku fazu iscrpljenosti. Dugo mi je trebalo da osvijestim da se to događa, i onda sam malo pripazila na svoju prehranu i neke stvari i nekako je prošlo samo od sebe ...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.