Uuu Thera finooo, moze recept za ovaj zadnji kolac s keksom?
.
Nisam vas jos uspjela sve procitati, vidla sam zadnju stranicu i sad citam unatrag. Nemam nove trudnicke tegobe za prijaviti, danas da me ne rice nebi se ni sjetila da sam trudna.
Bili smo kod mame na kavici, jeli sa muzevima i tak..subota. Idemo sad jos kratko na druzenje.. mi to i dalje sve pod maskama obavljamo, dok jedemo jedino skidamo naravno.
.
Jel vi redovito pricate s trbusima i citate im nesto? Imam filing da sam ful losa u tome. Gladim ga i to ali ne sjetim se cesto rec mu nest. Strah me da ga ne zanemarujem vec sad..
Zanimljiv recept, Lussi… Inače u bešamel ide putar, mlijeko, brašno i malo muškatnog oraščića. Ragu koji ide unutra treba kuhati bar 3h, baza je zdinstati kapulu, stabljiku celera i mrkvu, dodati meso, dinstati dok ne potamni i zaliti s crnim vinom, pustiti da vino ispari i dodati passatu od pomidora, kuhati na laganoj vatri 3h, pred kraj dodati malo mlijeka. Od začina osim soli, papra i mrvu bosiljka i muškatnog oraščića ništa. Sir obavezno mozzarella, a na vrh parmiggiano ili grana padano.
Sad ću smirit svoje talijanske strasti 😂😂😂
Tak i ja dok radim spagete, meso kuham 3 sata i u vinu, rajcica obavezno ona u komadu ociscena u konzervi, meso kupim u komadu pa mi smelju. Veeeeliki sam ljubitelj talijanskih jela - sve na bazi rajcica, citaj APSTINIRAM RADI ZGARAVICE prokleta bila.https://ibb.co/By7tqJY
Hvala za pavlovu, recept je fakat dobar, jako je slatka ova kora ali topi se, fakat dobar kolac 🤩
I ja ti obozavam rajcicu. I da izaziva zgaravicu i kod mene, ali jos u nekim granicama normale tak da pojedem.
Citala sam negde da je u tvojim tj bas izrazena zgaravica.
Zao mi je draga sto te muci pa ne mozes papati.
I ti si ljubitelj crnog vina? 😊
Jesam, koristim puno i u kuhanju ali mi nema nista bolje nego uz dobru hranu popiti dobru casu vina. Crno vino, trenutno najvise chianti, pijem puno radije nego bijelo. Od kad sam saznala da sam trudna, ni kapiiiii
Meni ti je kao lakse malo sa zgaravicom, ali ne usudim se rajcicu pojest. 🙄
Žene, ja sam inače vegetarijanka, odnosno zadnjih par godina povremeno jedem piletinu, kao zbog zdravlja 😅 i lazanje nisam nikad radila do ovog recepta koji sam dobila na prošlom forumu kad sam čekala prvi curku. Ne može se fulat i svi koji su probali su bili oduševljeni 😁
https://www.coolinarika.com/recept/lazanje-bolognese-kakve-bi-i-bogovi-jeli-/
Ako ima tko dobar recept za vege lazanje, primam 😁
https://www.kolaci.biz/stracciatella-kolac.html
Evo recept za kolačić,da ne tipkam recept😄 Meni je odličan a jako brz i ne peče se.
Vino-i ja obožavam vino. I kuham s njim,i volim ga popiti uz ručak. Crno najviše volimo piti na moru,u zg-u možda malo češće bijelo. Neću lagat,znala sam si i sad tu i tamo priuštit uz jelo ali doslovno pola deci. Ne paše mi baš radi žgaravice. Ali veselim se danima kad ću si bez grižnje savjesti moći priuštiti čašu kvalitetnog vina😊
Inače u Bologni, majka ragua, isti kuhaju čak 9h. Tu perverziju sam napravila 3x u studentskim danima. Danas nema šanse da bih ga toliko kuhala. Da ispadne fino kremasto, da... Ali 9h 😱
Mlijeko dodaju baš da neutralizira kiselost. Moj najdraži obrok su špageti i salsa s puno češnjaka i bosiljka i krcato parmezana, ali isto mi kiselinu napravi sada. Ja ko prava paštarka bih samo po pašti... 😂😂😂
Zanimljiv recept, Lussi… Inače u bešamel ide putar, mlijeko, brašno i malo muškatnog oraščića. Ragu koji ide unutra treba kuhati bar 3h, baza je zdinstati kapulu, stabljiku celera i mrkvu, dodati meso, dinstati dok ne potamni i zaliti s crnim vinom, pustiti da vino ispari i dodati passatu od pomidora, kuhati na laganoj vatri 3h, pred kraj dodati malo mlijeka. Od začina osim soli, papra i mrvu bosiljka i muškatnog oraščića ništa. Sir obavezno mozzarella, a na vrh parmiggiano ili grana padano.
Sad ću smirit svoje talijanske strasti 😂😂😂
Tak i ja dok radim spagete, meso kuham 3 sata i u vinu, rajcica obavezno ona u komadu ociscena u konzervi, meso kupim u komadu pa mi smelju. Veeeeliki sam ljubitelj talijanskih jela - sve na bazi rajcica, citaj APSTINIRAM RADI ZGARAVICE prokleta bila.https://ibb.co/By7tqJY
Hvala za pavlovu, recept je fakat dobar, jako je slatka ova kora ali topi se, fakat dobar kolac 🤩
I ja ti obozavam rajcicu. I da izaziva zgaravicu i kod mene, ali jos u nekim granicama normale tak da pojedem.
Citala sam negde da je u tvojim tj bas izrazena zgaravica.
Zao mi je draga sto te muci pa ne mozes papati.
I ti si ljubitelj crnog vina? 😊
Jesam, koristim puno i u kuhanju ali mi nema nista bolje nego uz dobru hranu popiti dobru casu vina. Crno vino, trenutno najvise chianti, pijem puno radije nego bijelo. Od kad sam saznala da sam trudna, ni kapiiiii
Meni ti je kao lakse malo sa zgaravicom, ali ne usudim se rajcicu pojest. 🙄
Tako ti i ja, od trudnoce ni kapi. Moje kolegice si popiju povremeno i vino i casu pive, ja se ne usudim, mene uzasno strah da bi bebi smetalo.
Dok bum dojila si valjda mogu casu popiti uz veceru 🙄
E i ja ti skoro nist ne pricam trbuhu i nezz sta bi pricala. Znam ju tu i tamo zvati dok se duze ne javi i onda gladim trbuh, a inace ga samo gladim.
Kad pustam pjesmice onda mi je jako na miru pa to izbjegavam, a moja mala se cesto javlja pa onda njezina smirenost u meni odmah izaziva neki strah (nebi toliko da me jos povremeno taj smeđi ne ljuti).
Potpisujem sve sto je zabica pisala u vezi dojenja. 🙂 takoder i MareiKate u vezi steznika. On se ne nosi na svoju ruku nego ako imate dijastazu.
.
NevaEva super izgledaju pavlove 😍
I zaboravih tko je radio coko tortu, super je! 😍 Rado bi komad od svake 😆
.
Jao Lussi lazanje obozavam...sad sam gladna. 🙈 Lonmi i ja sam cesto gladna zadnje dane, trudim se pazit najvise sto mogu. 🙈😆
[/ url
Potpisujem sve sto je zabica pisala u vezi dojenja. 🙂 takoder i MareiKate u vezi steznika. On se ne nosi na svoju ruku nego ako imate dijastazu..NevaEva super izgledaju pavlove 😍
I zaboravih tko je radio coko tortu, super je! 😍 Rado bi komad od svake 😆
.
Jao Lussi lazanje obozavam…sad sam gladna. 🙈 Lonmi i ja sam cesto gladna zadnje dane, trudim se pazit najvise sto mogu. 🙈😆
Meni ti se cini da sam se ja udebljala. Ne mogu smiriti glad. Trbuh mi je ogroman zadnjih 2 dana.
Da bar mogu setati malo da nesto bar potrosim.
Za mene nebi bilo lose da krenem s zdravom prehranom jer nista ne trosim samo jedem 😬
Cure losos slobodno jedemo, jelda? Bilo kakvi?
Ja imam nekog iz lidla sad doma.
I dal jedete gljive, konkretno sampinjone?
Sad mi je malo lakse kad znam da nisam jedina koja sanjari o vinu 😂😂
.
Mi smo isto isli dosta po vecerama prije korone, ode dosta love na to ali nam je bas pasalo.. u novom zagrebu ima restoran il secondo, taj nam je najdrazi.
.
Lonmi tak i ja i onda si mislim da je to mozda premalo i da bi trebala vise i sva se rastuzim nekak 😂
.
Bome je perverzarija kuhat ragu 9 sati, ja sam najvise do sad gulas 5 dati jednom od divljaci, na kraju se to mora zlicom jesti jer se sve raspadne 😂😂
Moj muz jako voli parmezan, zna biti skuplje nego kila i pol mesa za ragu. Onda ako nam ostane parmezana zakljucimo da bi se isplatilo napravit spagete 😂😂 uglavnom, volimo fino papati a crno vino daje ekstra aromu.
Evo slina
Sortiraj odgovore
Najstariji