Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jagodica125
    21. Siječanj 2021. 22:02

anaAn

Cure vi koje imate gestacijski secer, jel imate viska kila ili ste mrsave? Jeste bas puno jele prije otkrica njega ili?
    Jeste imale kakve simptome da ste znale da je secer u igri?

Ja usla u trudnocu sa viska kilograma, oduvijek sam voljela papati ☺ nikakve simptome nisam imala, radila sam OGTT ranije jer mi mama ima i baka po mami je imala secer. Iako na svu srecu svaki put kad mi vade krv je na samoj najnizoj granici hvala Bogu🙏 svejedno posebna prehrana i nadam se da cu izbjeci ovo s induciranim porodom. Ali sta bude, bude 😇 neka bude samo dobro 🙏

21. Siječanj 2021. 22:04

anaAn

Maloprije sam pojela malo pecenog krumpira iz pecnice 🙈
    Kako je covjek cudno bice, znaci cim su mi jetreni ok ja brljavim s hranom, a kad su poviseni bili usrala sam se ko grlica.
    Pranje rublja - znam da je patronazna jucer na predavanju rekla da se bebin ves pere na onoliko koliko pise na etiketi u tekucem deterdzentu i bez omeksivaca.
    Ja mislim tako i onda popeglati.

Da, i ja sam citala da je omeksivac nepotreban, odnosno preporuka je ne stavljat. Ja sam mislila sve ubacit na 60 jer mi stoji u vrecicama sad vec neko vrijeme ali provjerit cu etikete. Hvala cure :)
    .
    Mi oko 25.2.sastavljamo sve sto smo kupili i onda perem i peglam. To mi je 8 i pol mj., 42 dana prije poroda. 

Jagodica125
    21. Siječanj 2021. 22:06

Ja sad bas brojim pokrete, da vidimo koliko nam treba da napuunimo 10 udaraca i sada ko' iz inata mir i tisina😅 a citav dan osijetim da se nesto dogadja, ili udarac, ili okret, nekakvo guranje. Sad nista, kao da bebica zna da je pod monitoringom😅
    .
    Odoh spat, laka vam noc😘

Lonmi
    21. Siječanj 2021. 22:14

Ines

Lonmi

Ines

Lonmi - predivnoo, ja sam isto bas nekidan cim mi je stiglo od njih oprala i speglala, prala sam na 40 jer sam imala jos par osjetljivijih stvari i mogu ti reci da su se malkoc razvukli u sirinu, al nije bed. Inace ja sam uzela 5kom kratki rukava i 3kom dugih vel 56. I iskreno i taj 56 mi se cini dosta velik s obzirom na recimo c&a ili h&m-ov, mada nema veze duze ce nosit 🤗👍 inace sto se tice mekoce, super su.
    Bubica i EmEnpredivne ste 🥰🥰 i EmEn ne sekiraj se, polako, sve ce doci na svoje..vjerujem da nije lako kad si stalno na jednoj te istoj hrani (bila sam oko god dana na zucnoj zbog zeludca) nije bajno nikako, al navikes se. Tebi je sada vjerovatno jos i utjecaj hormona, pa je jos teze, al bit ce to dobro 👍

Da ti si i moras sad vec pripremiti, ja realno imam jos puno vremena ali nekak ne volim to s ducana ni u ladice neoprano, oduvijek sam freak za ciscenje, pranje i to. Jedva cekam bebu kazu da cu se primiriti onda po tom pitanju. Vec je sad sve kakvo takvo kad ja nista ne cistim, ali gledam i trpim. Hvala Bogu da mi muz cisti kako god da mu ponekad moram i 5 put reci, inace ne znam kako bi, def ne bi mogla mirovati koliko trebam i to bi bio problem.
    Jesi sve te bodice popeglala? Stavljas i u susilicu?
    Vidim da je njima oznaka za rucno pranje samo na 30 stupnjeva, ali ja cu s njima u perilicu, jedino me strah da ih susilica ne stisne.
    Veli bas i moja kolegica da se njoj taj 100% pamuk sav razvuce kroz nekoliko pranja.

Ja nisam gledala te etikete, znam vec pod prstima sto mi na koliko moze ici, perem ili na 60 ili na 40 ovisi koliko je osjetljiv materijal. Susilicu nemam, pa sam susila normalno na zici. A peglala sam sve da, malo se razvuklo kazem, al meni nije neki problem.

Tako i ja inace, sad sam gledala s obzirom da je to nesto novo pa nebi htjela da mi se razvuce ili da zasroljim vec kod prvog pranja, ali pa znas da necu to sve na ruke prati, prvo sto sad ne mogu, a drugo dok ce to biti pobljuckano i zmazano ici ce garant u vesmasinu. Zbog vremena prvenstveno.

Girl1234
    21. Siječanj 2021. 22:16

Ja sam uz deterdžent mislila stavit nešto za dezinfekciju, sto se kupi u Dmu.. To je neka od vas pisala ovdje, zab sam tko... Upamtila sam da 1.5 l košta 13 kn 

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Bubica1
    21. Siječanj 2021. 22:18

Znači, zaključak je: tekući deterdžent, bez omekšivača, eventualno s octom radi mekoće i naravno peglanje. Hvala cure, tako ću onda i ja. 😊
    Ines, gdje ga kupuješ? I, miris octa se ne osjeti?
    AnaAn, uff onda čim dalje od Becutana. 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

kety992
    21. Siječanj 2021. 22:21

NevaEva-ja i muz smo nizi...tj ja sam 160 on 174....klinci su nam bili 3720 i 52cm...oba isto...za ovu bebu predvidaju da ce bit i veca....znaci nismo divovi i kilaza nam je idealna...oduvijek...pa sad kako bude bude.. 😊 nema to pravila...
    Robica-ja sam se konacno pobrojala...imam i bodica na preklop i preko glave...cca 18 kom od svake vrste...br 50/56...62 jos nisam sortirala...stignem...kolica smo kupili...i ostale sitnice,pelene sam uzela br.1 i br 2...jer realno brzo ce mi prerast i jedinicu s obzirom da mi dobe vise od 1kg prvi mjesec..
    Disanje na porodu-stvarno jako bitno...prvi put nisam imala pojma i bilo je svasta jer da...ostavili me samu u boxu 😅🙈 dr.puta su bili samnom...porod brzinski ali totalno drugacije disanje i ucinkovitije...cim nisam dobro prodisala pocele mi se grcit ruke...prsti...znaci disanje po meni najbitnije 😊
    Ime- nismo jos odlucili,bit ce Adrian ili Erik 🤩 
    Ne sjecam se vise svih tema...al vidim da stvarno leti vrijeme...
    Termin za sljedeci pregled mi je promijenjen na 16.2.,,sestra krivo zapisala...bilo bi ipak pre dugo opet 7 tjedana 🙈 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

MareiKate
    21. Siječanj 2021. 22:29

Emmie, pa tvoj porod je tako brzo 😍
    Pranje robice moj topli savjet, ne perite ništa za bebu barem prvi put ispod 60 stupnjeva. 40 nije dovoljno za nešto što će ići na kožu bebe a došlo je od tko zna kuda...

• EmEn9
    21. Siječanj 2021. 22:37

NevaEva hvala ti na idejama, nemam šećer imam višak plodne vode i trbuščić mu je veći pa moram zbog toga bit na zdravoj prehrani i na 1800 kalorija dnevno tj nesmijem nikakve slatkiše ni šećer i nesmijem ništa od ugljikohidrata. Tako da me to ubija jer sam inače svaki dan skoro krompir ili paštu i čokoladu a sad nista od toga. U biti sve je bilo ok do danas a danas mi bas bila kriza. Svaki dan svježi sir,  piletina ili jaja i povrće karfiol, mrkva, brokula, salata,  jučer sam evo gljive za promjenu ali kažem ubija to što je stalno to isto povrće na meniu, nemaš što drugo za prilog napravit a da.nije ugljikohidrat. I onda ono dođe vrijeme za večeru a i gladna sam i onda kad se sjetim tog povrća od ručka već mi je slabo 🤣🤣 i onda gledaj što ćeš jest, užas. Radije nebi ništa jela nego opet to🙁🙁
    .
    Emmie da preživjet ćemo još malo se tješim 🤣🤣. Mene isto ubila ta Pavlova a inače volim čokoladne kolače i nebi nikad nju izabrala.ali kad sam ju vidjela ubila bi za nju. 🤣
    .
    Ja sam isla na indukciju u prosloj trudnoći u 39 tjednu zbog viška plodne vode i velike bebe za što smatraju da je bilo zbog gestacijskog jer su mi ga otkrili na kraju.  A sad ista stvar s bebom i vodom a nemam gestacijski tako da neznam sto rec i gin se čudi jer su to kao inace simptomi gestacijskog i isto pretpostavlja da cu morat ranije rodit zbog toga. A kad se sjetim te indukcije od proslog puta  odmah mi je slabo.  Uglavnom nemora značit da ćete na indukciju možda vam sami trudovi krenu prije. Ja sam bila na praćenju od 38 tjedna u bolnici i čekali su da krene samo i nije krenulo i kad su smatrali da nemaju više što čekat jer da postaje ta voda kritična su krenuli s indukcijom. 

21. Siječanj 2021. 22:38

Iskočila mi neka sniženja u babylandu, isplati se malo prozujati. 
    Mislim da je Jagodica jučer spominjala kolica Moov 3u1, evo sniženje i to dobro: https://babyland.hr/page/2/?s=Kinderkraft

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.