Cure,
Ja sam radi menstrualnih grčeva otišla u bolnicu, i ostavili su me tu.
Ctg pokazao lagane trudove.
Par dana terapije pa bi valjda trebala doma.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Evo mene s prvog pregleda, beba je super i veoma je aktivna, tuce me od jucer popodne. Ginicku je tako tukla po sondi da je jedva zena pregled obavila 😂
Sjedi mi s guzom na mjehuru i zato osjecam takvi pritisak cijelo vrijeme. Rekla da se osjeti napetost i kad me prstima pregledala.
Cervik mi se skratio s 40mm na 35mm 😬. Prvo je rekla i 32,33mm, nakraju upisala 35. Kaze da glavno da sam zatvorena. Zasto sad to skracivanje pojma nemam.
Pijem Dupahstone i dalje, bez obzira na tj trudnoce i mirujem.
Isuse ja cu Vam slikati svoj nalaz i recite sta bi ja sad trebala ili ne jer je mene ginicka samo pitala dal ga imam, nikad nije to gledala ni komentirala.
https://ibb.co/Zg8rNmC
Kaj sad s takvim nalazom, trebam li sta? Kazem da niste tu spominjale nebi ni znala za to.
Ovo je nalaz iz 2019. godine kad nisi vodjena kao trudnica predpostavljam, zato ti ni ne pise kontrola antitijela. Svakako, trebas ponoviti taj nalaz u trudnoci, NE ZBOG KRVNE GRUPE, nego zbog ove napomene dolje o antitijelima koja ti je tad bila negativna, a sad ne mora znaciti da je. Mada si Rh(D) pozitivna pa je manja vjer. da se nesto promijenilo. Ako si u medjuvremenu imala npr. operaciju pri kojoj si primala krv, spontani ili slicno, moglo se promijeniti. U svakom slucaju, potreban ti je "friski" nalaz.
Taj nalaz sam dobila lani kad sam izgubila trudnocu, kad sam lezala u bolnici.
Eto zbilja za to nisam znala i kazem ti, osim pitanja dal imam taj papir ona meni nikad nije spomenula da to treba biti ponovljeno. Steta da nisam prije vidjela kad sam isla k njoj. Imam pregled za 3 tj pa cu ju pitati. A jel tu ima kakvih opasnosti za trudnocu ili nesta?
Cure,
Brz oporavak zelim i da te cim prije puste.
U kojem si tjednu?
Evo mene s prvog pregleda, beba je super i veoma je aktivna, tuce me od jucer popodne. Ginicku je tako tukla po sondi da je jedva zena pregled obavila 😂
Sjedi mi s guzom na mjehuru i zato osjecam takvi pritisak cijelo vrijeme. Rekla da se osjeti napetost i kad me prstima pregledala.
Cervik mi se skratio s 40mm na 35mm 😬. Prvo je rekla i 32,33mm, nakraju upisala 35. Kaze da glavno da sam zatvorena. Zasto sad to skracivanje pojma nemam.
Isuse ja cu Vam slikati svoj nalaz i recite sta bi ja sad trebala ili ne jer je mene ginicka samo pitala dal ga imam, nikad nije to gledala ni komentirala.
Kaj sad s takvim nalazom, trebam li sta? Kazem da niste tu spominjale nebi ni znala za to.
Ovo je nalaz iz 2019. godine kad nisi vodjena kao trudnica predpostavljam, zato ti ni ne pise kontrola antitijela. Svakako, trebas ponoviti taj nalaz u trudnoci, NE ZBOG KRVNE GRUPE, nego zbog ove napomene dolje o antitijelima koja ti je tad bila negativna, a sad ne mora znaciti da je. Mada si Rh(D) pozitivna pa je manja vjer. da se nesto promijenilo. Ako si u medjuvremenu imala npr. operaciju pri kojoj si primala krv, spontani ili slicno, moglo se promijeniti. U svakom slucaju, potreban ti je "friski" nalaz.
Eto zbilja za to nisam znala i kazem ti, osim pitanja dal imam taj papir ona meni nikad nije spomenula da to treba biti ponovljeno. Steta da nisam prije vidjela kad sam isla k njoj. Imam pregled za 3 tj pa cu ju pitati. A jel tu ima kakvih opasnosti za trudnocu ili nesta?
Recimo, da si Rh(D) negativna, a imala si spontani, bilo bi opasnosti za ovu trudnocu ukoliko se antitijela pokazu pozitivna. Posto si Rh(D) pozitivna, opasnosti s transfuzijske strane ne bi trebalo biti, ali potrebno je imati friski nalaz. A to bi trebala znati tvoja doktorica pogotovo ako je upoznata s tim da si imala spontani. Svakako, cure, ne brinite, sve se to napravi kad dodjete na porod ako nemate te nalaze, samo sto se moze stvoriti problem ako se pri porodu dogodi hitna potreba da primite krv iz nekog razloga vi ili vasa beba i onda to vremenski moze otezati i nama na transfuziji, a i vama koji "cekate" na krv. Zato je to bolje imati prije nego udjete u bolnicu, nista vise.
Cure,
Bit ce sve okej Ruzice! Mislimo na tebe i javljaj nam kako si! ❤🙏🙏
Eto zbilja za to nisam znala i kazem ti, osim pitanja dal imam taj papir ona meni nikad nije spomenula da to treba biti ponovljeno. Steta da nisam prije vidjela kad sam isla k njoj. Imam pregled za 3 tj pa cu ju
Pitati cu za to jos danas privatnika, kad sad nju nisam. U pravilu, cim je vidjela Rh faktor pozitivan, rekla je da je to sve ok.
Super, hvala ti da si rekla, imam jos vremena pa ako bude potrebno i friski nalaz cemo napraviti 😊
Ružice, sretno! Koji si ono tjedan?
Lonmi, mila, moći ćeš hodati mj dana pred termin kad se to čak i preporuča. Meni stravično nedostaje kretanje, tu i tamo odem u kratku šetnju jer jednostavno moram. Ma i to mirovanje i zatvor doma izdržim, samo da me ne hvataju ove mučnine i povraćanje i popratni sadržaji na papiru.
Sada sam malo pojela i popila mrvu cole da me smiri! Zgadio mi se kakao 😟
Momof4, lijepa slikica!
Lonmi ma kužim te bit će sve ok, kad uđeš tamo negdje 35 tjedan kreni po dućanima i u šetnje bar da se malo izluftaš prije nego rodiš nakon toga ako i rodiš već su sigurni tjedni.
I da sad je pa meni čudno kako ti je uopće prihvatila taj nalaz od krvne grupe od prosle godine, kod moje gin se svaka trudnoća mora radit novi nalaz od krvne grupe još se ja smijala i kažem ja njoj pa donijet ću vam od prošli put reko nije mi se sigurno krvna grupa promjenila i kaže ona ne ne moras ić ponovno vadit. Možda zato jer je samo godina dana prosla nemam pojma.
Petra bas to, sve izdrzimo samo da nema tih popratnih sadržaja. Moramo!
EmEn9 sad ispada nakraju cudno, moguce jer nije nesto posebno star. Evo da niste danas o tome pisale ne bi znala. Dobro s obzirom na krvnu grupu i ako kaze MissGraz da opasnosti nema onda necu ni dramiti nego cu ju sljedeci put pitati dal da ipak radim novi nalaz. Stvarno je zena samo pitala dal znam krvnu grupu i to je to. Ja sam bila uvjerenja da ako je Rh faktor + nema drugih provjera u trudnoci.
Ruzica, javljaj nam kak si, sve ce biti dobro, dobro da si otisla provjerit ipak. Drzi se 💕
Sortiraj odgovore
Najstariji