Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nikac
    28. Prosinac 2020. 12:06

bebolinka

nikac

bebolinka

Nikac vidim da si iz Pule pa da te pitam gdje ideš na preglede a da i muž može stobom?
    Ja znam samo za privatno u Croatii da puste, valjda i dalje 🤷🏽‍♀️
    Bebolinkaja se od početka trudnoće vodim u bolnici kod dr. Markanović Mišan, radi nekih komplikacija u prošlosti i početnog krvarenja. Nije dozvoljena pratnja nikako ali ovaj put dragi može ići jer je nedavno prebolio koronu i rečeno mu je da ima antitijela do 17.02., tako da sam zamolila da naprave iznimku s obzirom da njegov dolazak ne predstavlja nikakvu potencijalnu opasnost niti ugrozu za ikoga. I izašli su mi u susret. Zato i kažem da je ovo prvi i vjerojatno zadnji UZV koji će doživjet tijekom ove trudnoće.

I ja sam kod njee 😁 ja sam išla kod nje privatno inače (i išao bi dečko samnom u Croatiu) i onda sam tražila da mi moja ginekologica da uputnicu tako da mi ona nastavi voditi dalje u bolnici i hvala Bogu da sam uspjela ahahha

Najbolja doktorica!

Ja sam presretna šta sam kod nje, stvarno je super doktorica i jako pristupačna i draga osoba. 
    Takav neki splet okolnosti nas je doveo njoj, mi smo ti dan prije nego sam doznala za trudnoću kod nje (na preporuku dr. Belcia) imali dogovoren razgovor vezano za pitanje plodnosti, trebali smo krenut sa razno raznim testovima, i dan nakon toga doznam da sam trudna  i onda sam zamolila moju dr. Modrušan za uputnicu i da mi Markanović dalje vodi trudnoću. 
    Sada će možda biti izabrana za najboljeg doktora u Istri, nominirana je uz još 4-ero dokt. 
    Stvarno smo u dobrim rukama 

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

Petra982
    28. Prosinac 2020. 12:17

Ines i Nikac, predivne slike! Baš ste zgodne trudnice! Bušice vam lijepo stoje.
    Potres, tek sad vidjela... Curke držite se i nadam se da je to to od potresa. Užas! 
    anaAn, odlično za tlak, i ks će biti ok, nadam se da si skoro doma. 
    Mom_of_4, meni ti je tako svako malo! Prepustim se, taj dan pojedem minimalno i neš lagano i uglavnom padnem koju kg. Meni je super ako imam što izbaciti, najgore mi je kad se naprežem i pljuckam slinu. 

bebolinka
    28. Prosinac 2020. 12:19

nikac

bebolinka

nikac

bebolinka

Nikac vidim da si iz Pule pa da te pitam gdje ideš na preglede a da i muž može stobom?
    Ja znam samo za privatno u Croatii da puste, valjda i dalje 🤷🏽‍♀️
    Bebolinkaja se od početka trudnoće vodim u bolnici kod dr. Markanović Mišan, radi nekih komplikacija u prošlosti i početnog krvarenja. Nije dozvoljena pratnja nikako ali ovaj put dragi može ići jer je nedavno prebolio koronu i rečeno mu je da ima antitijela do 17.02., tako da sam zamolila da naprave iznimku s obzirom da njegov dolazak ne predstavlja nikakvu potencijalnu opasnost niti ugrozu za ikoga. I izašli su mi u susret. Zato i kažem da je ovo prvi i vjerojatno zadnji UZV koji će doživjet tijekom ove trudnoće.

I ja sam kod njee 😁 ja sam išla kod nje privatno inače (i išao bi dečko samnom u Croatiu) i onda sam tražila da mi moja ginekologica da uputnicu tako da mi ona nastavi voditi dalje u bolnici i hvala Bogu da sam uspjela ahahha

Najbolja doktorica!

Ja sam presretna šta sam kod nje, stvarno je super doktorica i jako pristupačna i draga osoba.
    Takav neki splet okolnosti nas je doveo njoj, mi smo ti dan prije nego sam doznala za trudnoću kod nje (na preporuku dr. Belcia) imali dogovoren razgovor vezano za pitanje plodnosti, trebali smo krenut sa razno raznim testovima, i dan nakon toga doznam da sam trudnai onda sam zamolila moju dr. Modrušan za uputnicu i da mi Markanović dalje vodi trudnoću.
    Sada će možda biti izabrana za najboljeg doktora u Istri, nominirana je uz još 4-ero dokt.
    Stvarno smo u dobrim rukama

Daa😍

• ertzui
    28. Prosinac 2020. 12:34

Jao ova 2020 je stvarno za pamcenje..u negativnom smislu. Nadam se da ste sve dobro! 
    Petra982 hvala ti na komentaru! 😊 za sad je bilo samo poslje nuzde 2x, i jednom je nakon odnosa bilo drugi dan ujutro smeckasto..od tog odnosa ujedno i zadnjeg je proslo cca mjesec dana, mozda vise. I taman kad smo htjeli probat opet eto krvarenje poslje nuzde. Ugl kako kazu sve, prestrasan osjecaj kad vidis svjezu krv. 
    Epiduralna, ja osobno ju nisam uzimala ni prvi puta, a necu ni sada..drip sam odbijala cijelo vrijeme ali mi ga je na kraju dala na samom izgonu jer navodno morala. Nisam htjela drip iz razloga sto sam citala da je kad dobis drip nema pauze izmedu trudova nego te siba u komadu do kraja...tako da hvala ali ne hvala. 😆 imala sam visoko prsnuce vodenjaka, nisam ni skuzila to kad sam legla tu noc u 23 sata, mislila sam da je iscjedak..ugl probudila sam se u 1 ujutro i osjecaj ko da sam se popiskila, probam rukom naprijed suho, probam iza kad ono lokva na krevetu. 😂 odem u kupaonu i skuzim da je plodna voda jer je curkalo cjelo vrijeme, istusiram se, spremim, legnem, probudim muza i kazem da bi morali u bolnicu. 😂 Dodemo u vinogradsku oko 3, kazu oni meni mozda sam se upiskila, reko nisam..pogleda i stvarno nisam, onda mi dali klistir, setnja po hodniku, wc, radaona, dokt mi probusila vodenjak u 4.30 i kaze ako sad ne krenu trudovi kroz 15min da mi moraju dati drip (ja molim boga da krenu trudovi), trudovi krenuli taman za to vrijeme, cekali da se otvorim, nisu me rezali (al me maleni razderao malo unutra i izvana, tako da sam imala savove 😬), muz je bio samnom i nas sin se rodio vec u 9.45. 💙   uglavnom svima zelim porod kao sto je bio moj, dao bog da mi i drugi bude tako brz. 😃 ja sam jako osjetljiva na bol, i da porod boli ali ja sam ocekivala nesto 1000 puta gore nego sto je bilo..vjerujem da sam se dobro pripremila psihicki citajuci i gledajuci sve o porodu. 😃

[/ url

mom_of_4
    28. Prosinac 2020. 12:40

Petra982 da najgore je kad se naprežem a samo slina i zuta ona kiselina izadu imam isjecaj da cu trudove dobit od naprezanja uzas popola sam sad reflustop pa cu vidit iako mi se ne cini nista bolje 🤮🤢odma me nervoza uvati ovo je nemoguce

28. Prosinac 2020. 12:40

Bebolinka, možda je to to jer ni ja nebi posumnjala u trudove da nije netko napisao da se zgrči kao kugla, ja sam mislila da mi mali gura dupe/glavu :D osjetila sam zatezanje, bolova nema, kratko traje. Piše na internetu da se pojave već sa 20 tjedana, obično su oko 28.tj.češći. Koliko vidim, normalna reakcija mišića na predstojeće opterećenje, nikakav razlog za brigu pa ću ja točno tak i napravit, neću se brinut dok ne počnu redoviti jedan za drugim, nadam se u 40.tjednu. Prave ne možeš fulat navodno.
    .
    nikac tako smo i mi, 17.8. smo imali dogovoreno savjetovanje po pitanju testova/mogućnosti za plodnost a 12. sam saznala da sam trudna. Drago mi je da imate dobru dr., čovjek se odmah osjeća sigurnije. Moj ima jako dobre recenzije na internetu, bio je ono izabran za dr. godine par puta, ali ima po mom mišljenju zastarjele aparate pa na slikanja idem privatno čisto da imam uspomenu i drugo mišljenje. Oni se poznaju kaj je najbolje i ta privatna gin mi je rekla da je ovaj moj baš dobar doktor iako nije rječit osobito. Manje bitno što nije rječit, al lik me nije poslao krv vadit već 5 mjeseci  Možda dramim bezveze?
    .
    Jel koja primjetila da je koža oko pupka tamnija malo? Ja nemam linea negra još ali imam oko pupka u krug cca 1cm zatamnjenje kože, nije crno al malo tamnije se skuži. Ne budem radi toga išla tražit termin ranije, mislim da je sve ok, normalno se osjećam ali nisam na to naišla na netu pa rekoh da vas pitam, možda znate..

• ertzui
    28. Prosinac 2020. 12:45

Vec 2 dana me peckaju bradavice i eto ga..krenulo prvo mlijekeco. Malo prerano (danas sam 19+1) ali sta cu, cicke su sad zabranjene za diranje 😆🤣

[/ url

28. Prosinac 2020. 12:50

ertzui

imala sam visoko prsnuce vodenjaka, nisam ni skuzila to kad sam legla tu noc u 23 sata, mislila sam da je iscjedak..ugl probudila sam se u 1 ujutro i osjecaj ko da sam se popiskila, probam rukom naprijed suho, probam iza kad ono lokva na krevetu. 😂 odem u kupaonu i skuzim da je plodna voda jer je curkalo cjelo vrijeme, istusiram se, spremim, legnem, probudim muza i kazem da bi morali u bolnicu. 😂 Dodemo u vinogradsku oko 3, kazu oni meni mozda sam se upiskila, reko nisam..pogleda i stvarno nisam, onda mi dali klistir, setnja po hodniku, wc, radaona, dokt mi probusila vodenjak u 4.30 i kaze ako sad ne krenu trudovi kroz 15min da mi moraju dati drip (ja molim boga da krenu trudovi), trudovi krenuli taman za to vrijeme, cekali da se otvorim, nisu me rezali (al me maleni razderao malo unutra i izvana, tako da sam imala savove 😬), muz je bio samnom i nas sin se rodio vec u 9.45. 💙 uglavnom svima zelim porod kao sto je bio moj, dao bog da mi i drugi bude tako brz. 😃 ja sam jako osjetljiva na bol, i da porod boli ali ja sam ocekivala nesto 1000 puta gore nego sto je bilo..vjerujem da sam se dobro pripremila psihicki citajuci i gledajuci sve o porodu. 😃

E meni ti ovo super zvuči. Ja ću se isto sve informirat i nadat se ovakvom porodu. 5 sati mi se sad čini dugo od bušenja vodenjaka do rođenja bebe ali je sasvim dobra statistika, kod prvorotki porod traje cca 17 sati, ti si to jako dobro odradila. Tako mi je i frendica javila tipa u 10 ujutro da osjeća lagane bolove ali da joj se ne ide u bolnicu zbog toga. Ženska skuhala ručak, dočekala muža s posla, jeli, otuširala se, laganini.. otišla u bolnicu u 23h, u 1 je rodila curicu. Dobila je epiduralnu i rekla je da je s tim bila ful zadovoljna ali mislim da je bila iznimno sabrana u glavi i zapravo velik dio odradila doma sama, do samog kraja. Tak da.. respect vama koje možete tako.

bebolinka
    28. Prosinac 2020. 12:51

NevaEva

Bebolinka, možda je to to jer ni ja nebi posumnjala u trudove da nije netko napisao da se zgrči kao kugla, ja sam mislila da mi mali gura dupe/glavu :D osjetila sam zatezanje, bolova nema, kratko traje. Piše na internetu da se pojave već sa 20 tjedana, obično su oko 28.tj.češći. Koliko vidim, normalna reakcija mišića na predstojeće opterećenje, nikakav razlog za brigu pa ću ja točno tak i napravit, neću se brinut dok ne počnu redoviti jedan za drugim, nadam se u 40.tjednu. Prave ne možeš fulat navodno.
    .
    nikac tako smo i mi, 17.8. smo imali dogovoreno savjetovanje po pitanju testova/mogućnosti za plodnost a 12. sam saznala da sam trudna. Drago mi je da imate dobru dr., čovjek se odmah osjeća sigurnije. Moj ima jako dobre recenzije na internetu, bio je ono izabran za dr. godine par puta, ali ima po mom mišljenju zastarjele aparate pa na slikanja idem privatno čisto da imam uspomenu i drugo mišljenje. Oni se poznaju kaj je najbolje i ta privatna gin mi je rekla da je ovaj moj baš dobar doktor iako nije rječit osobito. Manje bitno što nije rječit, al lik me nije poslao krv vadit već 5 mjeseciMožda dramim bezveze?
    .
    Jel koja primjetila da je koža oko pupka tamnija malo? Ja nemam linea negra još ali imam oko pupka u krug cca 1cm zatamnjenje kože, nije crno al malo tamnije se skuži. Ne budem radi toga išla tražit termin ranije, mislim da je sve ok, normalno se osjećam ali nisam na to naišla na netu pa rekoh da vas pitam, možda znate..

Tako sam i ja mislila da je to glava ili guza 🤣🤣🤣
    Ma neću se ni zamarati s time, kad krene pravo me samo zanima 🤣
    ..
    Meni je mrvicu tamnije oko pupka i imam i Linea negra, ali sam skuzila da mi je malo vise potamnila koza ispod pazuha i na guzi. To sam čitala da je normalno u trudnoći zbog nekog hormona, ne sjećam se točno, ali nakon poroda da se opet vrati u normalu 🤷🏽‍♀️

nikac
    28. Prosinac 2020. 12:58

NevaEva

.
    nikac tako smo i mi, 17.8. smo imali dogovoreno savjetovanje po pitanju testova/mogućnosti za plodnost a 12. sam saznala da sam trudna. Drago mi je da imate dobru dr., čovjek se odmah osjeća sigurnije. Moj ima jako dobre recenzije na internetu, bio je ono izabran za dr. godine par puta, ali ima po mom mišljenju zastarjele aparate pa na slikanja idem privatno čisto da imam uspomenu i drugo mišljenje. Oni se poznaju kaj je najbolje i ta privatna gin mi je rekla da je ovaj moj baš dobar doktor iako nije rječit osobito. Manje bitno što nije rječit, al lik me nije poslao krv vadit već 5 mjeseciMožda dramim bezveze?
    .

Da svakako je lakše imati doktora od povjerenja. Ali mi trudnice cemo uvijek naci neke razloge za preispitivanje njihovih metoda 
    Ja sam vadila krv samo ono na pocetku, bila mi je odlicna krvna slika, i nakon toga me vise na nikakve pretrage nije upucivala. Bas me zanima da li ce 04.01. spomenuti OGTT, tada cu biti 24+1. Dosad niti rijeci o tome. 

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.