dok sam napisala komentar vidim ovu tablicu i ispada da sam u granicama normale hvala nevaeva, super
ja sam prvi put na vagi kod ginekologa imala 67,5 kg na visinu 175cm a jučer se vagala doma i imam 74,5 kg pa se malo izbedirala jer si ne djelujem teško, a ispalo da sam se već dosta udebljala…di je kraj trudnoće i ako ovako nastavim ne znam koliko da očekujemznam da će otići kasnije sve, al nekako mi u glavi 1 kg po mjesecu trudnoće pa ono…ispravite me i utješite ako griješim
piše na internetu i ovim knjižicama koje ja ispunjavam da je normalno 0.5kg/tjednu od 22.tj. na dalje ;) To bi bile 2kg mjesečno na normalnu kilažu. Dobila si 7 kg do 22.tj., to je sasvim ok, piše na ovom mom kalkulatoru da si 0,4kg preteška, što stvarno nije neka masa oko koje bi se morala brinuti.
Pozdrav svima i čestitam Božić sa zakašnjenjem 😊
Nego sad sam se vagala. Zadnji put sam se vagala kod gin početkom studenog i imala sam 70 kg. Zatrudnila sam s 66. Trenutno imam 76 kg 😭 jeli to normalno s obzirom da nosim dvojčeke? Nadam se da je.
Inače sam samo trbuh dobila,ostalo sve isto.
Krećem se dosta,šećem skoro svaki dan po 3 kilometra ili više. Ali i nešto više jedem,posebno sad oko praznika,znate kako je to. Jako me traži slatko a inače nisam pretjerani ljubitelj.
Tlak mi je normalan,čak malo niži ali u zadnje vrijeme mi noge otiču. Navečer kad skidam čarape ostane mi urezano. I ne znam za vas,i jeli to od dezića ili šta ali jako me svrbe pazusi u zadnje vrijeme.
Eto to je to od mene. Idući pregled je 12.01.i nadam se saznati spol drugog blizanca 😉
U kojem si tjednu? Dobila si ukupno 10 kila a nosiš dupliće, meni se čini da je to fine. Nešt sam za sebe gledala i piše u tjednu 25 da trudnice s blizancima dobiju 12-15kg, ne znam u kojem si ti. Inače, ja pratim kilažu po ovom jer je ispod ispisano po tjednima i da ti BMI pa ne moram gruntat. Tebi za blizance vjerojatno ne bude od koristi, ali da škicneš malo:https://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html
.
Meni još ne otiču noge i ne svrbi me ispod pazuha. Mislim da to što hodaš 3km je super, ja sam isto tak otprilike ali ne svaki dan jer sam jako zimogrozna i taaaak mi se nede van.. tak da si ti na dobrom putu. :)
I ja sam zelenaaa 🥳 ja mislim da ću na porod sa 75 sigurno
dok sam napisala komentar vidim ovu tablicu i ispada da sam u granicama normalehvala nevaeva, super
eto vidiš :) ma ja to škicnem tu i tam jer se osjećam tak veliko :D nisam nikad imala iznad 60kg i sa 60 se osjećam krupno jer sam mala, 165, a sad već 65. Jaooo.. sve je to ok, trudne smo i kilaža je najmanje bitna ali nekak ipak ne bi 30kg nabrala baš.. :D
Da meni trbuh raste ko lud, i kad vidim brojke na vagi skoro padnem u nesvijest ali kad se pogledam u ogledalo vidim da je samo trbuh veliki ja nisam “debela” 😁 i onda nekako izbjegavam vagu hahaha
dok sam napisala komentar vidim ovu tablicu i ispada da sam u granicama normalehvala nevaeva, super
eto vidiš :) ma ja to škicnem tu i tam jer se osjećam tak veliko :D nisam nikad imala iznad 60kg i sa 60 se osjećam krupno jer sam mala, 165, a sad već 65. Jaooo.. sve je to ok, trudne smo i kilaža je najmanje bitna ali nekak ipak ne bi 30kg nabrala baš.. :D
e pa tooo naravno da mi je najvažnije da je sve ok u trudnoći, al onak nije da mi sad baš treba da se prežderavam i natučem kile bzvz pod izlikom da sam trudna i ne smijem bit gladna
a inače sam veliki fan slatkog, tak da se baš baš moram iskontrolirati..ovo je bio težak zadatak za mene preko blagdana, al sam bila dosljedna i nisam pojela kolačića koliko sam mogla nego umjereno
Pozdrav cure, sve ste prekrasne na slikicama i vidim sad se svima već bebice miču što je baš lijepo.
.
Ja danas točno 30 tjedana nemogu vjerovat. 🤭🤭🤭
.
Meni je nekako jučer i danas koma dan samo ležim jedino što sam ručak skuhala. Nemogu se nikako prisiliti da odem peglat a imam valjda 10 mašina za peglat sve mi se skupilo
Bas sam neka umorna i jako sam si teška i nekako mi nije najbolje ni u želucu, samo se nadam da je prolazna faza da nece tako ostat do kraja jer imam svasta jos za pospremit po kuci.
.
Baš mi je žao za potres, nadam se da je ovo stvarno zadnji da vas više ne uznemirava.
.
Danas sam i ja imala jednu kraću bh kontrakciju kad sam ležala kao menstrualni grč sa tvrdim trbuhom koji se malo pojačavao kroz par sekundi i taman kad sam sjela polako je počeo prolaziti.
.
Nadam se da nam je danica ok i da su otkrili uzrok i rješenje. 🤗
Jagodica da, i mene je iznenadilo ovako rano. 😆 ovo mi je druga trudnoca. I u drugoj se ranije pojavilo (ne sjecam se tocno kad) ali ne bas ovako rano.
Kilaza - ja sam usla u trudnocu s 10kg viska (jos od prije prve trudnoce, i niakako se vise toga rijesit). 🙄🥴 i do sad sam dobila 2,5kg..tako da super. U prvoj trudnoci sam dobila sve skupa 7kg. Bilo me strah da ne dobim kako moja mama 25-30kg ali hvala bogu nije se desilo, a mislim da nece ni sada. 😀
[/ url
Krivo sam napisala ne u drugoj..nego u prvoj se isto ranije pojavilo ali ne ovako rano kao sada.
[/ url
Sortiraj odgovore
Najstariji