Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    28. Prosinac 2020. 13:02

nikac

NevaEva

Bebolinka, možda je to to jer ni ja nebi posumnjala u trudove da nije netko napisao da se zgrči kao kugla, ja sam mislila da mi mali gura dupe/glavu :D osjetila sam zatezanje, bolova nema, kratko traje. Piše na internetu da se pojave već sa 20 tjedana, obično su oko 28.tj.češći. Koliko vidim, normalna reakcija mišića na predstojeće opterećenje, nikakav razlog za brigu pa ću ja točno tak i napravit, neću se brinut dok ne počnu redoviti jedan za drugim, nadam se u 40.tjednu. Prave ne možeš fulat navodno.
    .
    nikac tako smo i mi, 17.8. smo imali dogovoreno savjetovanje po pitanju testova/mogućnosti za plodnost a 12. sam saznala da sam trudna. Drago mi je da imate dobru dr., čovjek se odmah osjeća sigurnije. Moj ima jako dobre recenzije na internetu, bio je ono izabran za dr. godine par puta, ali ima po mom mišljenju zastarjele aparate pa na slikanja idem privatno čisto da imam uspomenu i drugo mišljenje. Oni se poznaju kaj je najbolje i ta privatna gin mi je rekla da je ovaj moj baš dobar doktor iako nije rječit osobito. Manje bitno što nije rječit, al lik me nije poslao krv vadit već 5 mjeseciMožda dramim bezveze?
    .
    Jel koja primjetila da je koža oko pupka tamnija malo? Ja nemam linea negra još ali imam oko pupka u krug cca 1cm zatamnjenje kože, nije crno al malo tamnije se skuži. Ne budem radi toga išla tražit termin ranije, mislim da je sve ok, normalno se osjećam ali nisam na to naišla na netu pa rekoh da vas pitam, možda znate..

Da svakako je lakše imati doktora od povjerenja. Ali mi trudnice cemo uvijek naci neke razloge za preispitivanje njihovih metoda
    Ja sam vadila krv samo ono na pocetku, bila mi je odlicna krvna slika, i nakon toga me vise na nikakve pretrage nije upucivala. Bas me zanima da li ce 04.01. spomenuti OGTT, tada cu biti 24+1. Dosad niti rijeci o tome.

Mene moj vjerojatno nebi slao ali je bio u izolaciji kad sam zadnji put bila pa sam došla k zamjeni, stariji fini gospodin, sve objasnio itd., nije ni on tražio krvne pretrage, vidio je da je sve ok, ali je rekao da je OGTT normalna procedura i poslao me da ga napravim. To baš ovisi o dr., neke su cure komentirale da njih nisu uopće slali.

Jagodica125
    28. Prosinac 2020. 13:25

Lussi - eto ti divnog poklona za Bozic🥰 sad mozes uzivati u pokretima bebice 🤗 jos kad saznas je li decko ili curka, iju, di ces bolji pocetak Nove 😍
    .
    Nikac - fotke su ti za 5🤩 ko' za Pinterest 😇 
    .
    Ertzui - nemoj zezat!😳 vec ti krenuo kolostrum?! Nisam skuzila, ti ovo prva trudnoca ili?
    .
    BH - e to se i ja pitam, jel su one prisutne u bas svakoj trudnoci pa ih ja samo ne znam raspoznat ili ih fakat nemam zasad?🤔 ono sto se meni dogadja vec sam opisivala - navecer mi trbuh zna biti tvrd ko' orah, posebice ako sam bila puno na nogama taj dan, ali sad neki zatezanje ili grcenje ne osijetim hvala Bogu🙏
    .
    Secer i tlak - jao, cure moje, zadnjih dana ekscea za ekscesom na prehrambenom planu sto se ogleda u povisenom seceru i tlaku, tako da definitivno moram stat na loptu ✋
    .
    Debljanje - ja se brinula kako se nista ne debljam, prolaze tjedni, brojka na vagi ne mrda, sad tocno osijetim da se sve ljepi na mene 🤣 odjeca uska, papa mi se stalno i brzo ogladnim... i fiks ideje me puknu (jucer navecer mi se tako jeo bijeli kruh sa sirnim namazom i tirolskom salamom🤤)

Lonmi
    28. Prosinac 2020. 13:32

NevaEva

nikac

NevaEva

Bebolinka, možda je to to jer ni ja nebi posumnjala u trudove da nije netko napisao da se zgrči kao kugla, ja sam mislila da mi mali gura dupe/glavu :D osjetila sam zatezanje, bolova nema, kratko traje. Piše na internetu da se pojave već sa 20 tjedana, obično su oko 28.tj.češći. Koliko vidim, normalna reakcija mišića na predstojeće opterećenje, nikakav razlog za brigu pa ću ja točno tak i napravit, neću se brinut dok ne počnu redoviti jedan za drugim, nadam se u 40.tjednu. Prave ne možeš fulat navodno.
    .
    nikac tako smo i mi, 17.8. smo imali dogovoreno savjetovanje po pitanju testova/mogućnosti za plodnost a 12. sam saznala da sam trudna. Drago mi je da imate dobru dr., čovjek se odmah osjeća sigurnije. Moj ima jako dobre recenzije na internetu, bio je ono izabran za dr. godine par puta, ali ima po mom mišljenju zastarjele aparate pa na slikanja idem privatno čisto da imam uspomenu i drugo mišljenje. Oni se poznaju kaj je najbolje i ta privatna gin mi je rekla da je ovaj moj baš dobar doktor iako nije rječit osobito. Manje bitno što nije rječit, al lik me nije poslao krv vadit već 5 mjeseciMožda dramim bezveze?
    .
    Jel koja primjetila da je koža oko pupka tamnija malo? Ja nemam linea negra još ali imam oko pupka u krug cca 1cm zatamnjenje kože, nije crno al malo tamnije se skuži. Ne budem radi toga išla tražit termin ranije, mislim da je sve ok, normalno se osjećam ali nisam na to naišla na netu pa rekoh da vas pitam, možda znate..

Da svakako je lakše imati doktora od povjerenja. Ali mi trudnice cemo uvijek naci neke razloge za preispitivanje njihovih metoda
    Ja sam vadila krv samo ono na pocetku, bila mi je odlicna krvna slika, i nakon toga me vise na nikakve pretrage nije upucivala. Bas me zanima da li ce 04.01. spomenuti OGTT, tada cu biti 24+1. Dosad niti rijeci o tome.

Mene moj vjerojatno nebi slao ali je bio u izolaciji kad sam zadnji put bila pa sam došla k zamjeni, stariji fini gospodin, sve objasnio itd., nije ni on tražio krvne pretrage, vidio je da je sve ok, ali je rekao da je OGTT normalna procedura i poslao me da ga napravim. To baš ovisi o dr., neke su cure komentirale da njih nisu uopće slali.

Vidis da je i moja skrta za pretrage 🤦‍♂️😂.
    Zato ja privat obavljam 😂

Kontesa1
    28. Prosinac 2020. 13:53

Pozdrav svima i čestitam Božić sa zakašnjenjem 😊

Nego sad sam se vagala. Zadnji put sam se vagala kod gin početkom studenog i imala sam 70 kg. Zatrudnila sam s 66. Trenutno imam 76 kg 😭 jeli to normalno s obzirom da nosim dvojčeke? Nadam se da je. 
    Inače sam samo trbuh dobila,ostalo sve isto. 
    Krećem se dosta,šećem skoro svaki dan po 3 kilometra ili više. Ali i nešto više jedem,posebno sad oko praznika,znate kako je to. Jako me traži slatko a inače nisam pretjerani ljubitelj. 

Tlak mi je normalan,čak malo niži ali u zadnje vrijeme mi noge otiču. Navečer kad skidam čarape ostane mi urezano. I ne znam za vas,i jeli to od dezića ili šta ali jako me svrbe pazusi u zadnje vrijeme. 
    Eto to je to od mene. Idući pregled je 12.01.i nadam se saznati spol drugog blizanca 😉 

+ 18.08. 👶🤰💗
    Blizanci 💞

28. Prosinac 2020. 13:58

Jagodica125

Lussi - eto ti divnog poklona za Bozic🥰 sad mozes uzivati u pokretima bebice 🤗 jos kad saznas je li decko ili curka, iju, di ces bolji pocetak Nove 😍
    .

Bome daa, sad mogu uzivati polako🥰🥰
    .
    Nikac fotke su cudo,predivne 😍😍🥰🥰
    .
    Ja sam krv isto vadila na pocetku tj kompletnu krvnu sliku,sad cemo vidjet jel ce jos sta trebat, znam samo da na OGTT idem uskoro..
    .
    Lonmi bitno da se curica javlja, sad dok ona uhvati svoj ritam pa bude sve  cesce i cesce 😍
    .
    Ja danas cistim kucu,sutra je blagoslov kuca pa reko da malo priredim, iako samo s vrata blagoslivlja, ali svejedno.. sad sam si dala oduska oko blagdana i nisam cistila po kuci🤣 samo ono bitno🙈

bebolinka
    28. Prosinac 2020. 14:02

Kontesa koji si tjedan? Meni se to čini kao malo kila 😁
    Ja sad imam 70 kg a ušla u trudnoću sa nekih 59, isto samo trbuh dobila 

Lonmi
    28. Prosinac 2020. 14:02

Lussi

Jagodica125

.

Bome daa, sad mogu uzivati polako🥰🥰
    .
    Nikac fotke su cudo,predivne 😍😍🥰🥰
    .
    Ja sam krv isto vadila na pocetku tj kompletnu krvnu sliku,sad cemo vidjet jel ce jos sta trebat, znam samo da na OGTT idem uskoro..
    .
    Lonmi bitno da se curica javlja, sad dok ona uhvati svoj ritam pa bude sve cesce i cesce 😍
    .
    Ja danas cistim kucu,sutra je blagoslov kuca pa reko da malo priredim, iako samo s vrata blagoslivlja, ali svejedno.. sad sam si dala oduska oko blagdana i nisam cistila po kuci🤣 samo ono bitno🙈

Pa mogu ti reci da se puno put na dan javi 🥰
    Kod nas nema blagoslova ove godine, onog klasicnog.
    Samo polako s ciscenjem 😂. Nije nist zmazano 🙉😂

28. Prosinac 2020. 14:10

Kontesa1

Pozdrav svima i čestitam Božić sa zakašnjenjem 😊

Nego sad sam se vagala. Zadnji put sam se vagala kod gin početkom studenog i imala sam 70 kg. Zatrudnila sam s 66. Trenutno imam 76 kg 😭 jeli to normalno s obzirom da nosim dvojčeke? Nadam se da je.
    Inače sam samo trbuh dobila,ostalo sve isto.
    Krećem se dosta,šećem skoro svaki dan po 3 kilometra ili više. Ali i nešto više jedem,posebno sad oko praznika,znate kako je to. Jako me traži slatko a inače nisam pretjerani ljubitelj.

Tlak mi je normalan,čak malo niži ali u zadnje vrijeme mi noge otiču. Navečer kad skidam čarape ostane mi urezano. I ne znam za vas,i jeli to od dezića ili šta ali jako me svrbe pazusi u zadnje vrijeme.
    Eto to je to od mene. Idući pregled je 12.01.i nadam se saznati spol drugog blizanca 😉

U kojem si tjednu? Dobila si ukupno 10 kila a nosiš dupliće, meni se čini da je to fine. Nešt sam za sebe gledala i piše u tjednu 25 da trudnice s blizancima dobiju 12-15kg, ne znam u kojem si ti. Inače, ja pratim kilažu po ovom jer je ispod ispisano po tjednima i da ti BMI pa ne moram gruntat. Tebi za blizance vjerojatno ne bude od koristi, ali da škicneš malo: https://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html
    .
    Meni još ne otiču noge i ne svrbi me ispod pazuha. Mislim da to što hodaš 3km je super, ja sam isto tak otprilike ali ne svaki dan jer sam jako zimogrozna i taaaak mi se nede van.. tak da si ti na dobrom putu. :)

28. Prosinac 2020. 14:11

Kontesa sad vidim da ima i za twins, izračunaj si da vidiš kak stojiš :)

J3ll3na
    28. Prosinac 2020. 14:14

ja sam prvi put na vagi kod ginekologa imala 67,5 kg na visinu 175cm a jučer se vagala doma i imam 74,5 kg pa se malo izbedirala jer si ne djelujem teško, a ispalo da sam se već dosta udebljala...di je kraj trudnoće i ako ovako nastavim ne znam koliko da očekujem  znam da će otići kasnije sve, al nekako mi u glavi 1 kg po mjesecu trudnoće pa ono...ispravite me i utješite ako griješim 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.