Meni je na sv duhu jedina zamjerka bila neka mlada babica koja me dopala i ne bi ju htjela više nikad sresti. Mene je na kraju preuzela doktorica i cijelo vrijeme bila samnom, da nije, mislim da bi umrla od muke pored te babice. Po meni da, one su najbitnije... Još sad kad ne može muž s nama.
A kako ide sad s koronom - ja sam npr išla direkt u rađaonu, muž me išao prijaviti na hitnu, odnesao je moje stvari koje sam skinula sa sebe itd. Smije li i sada to ili se same snalazimo sa svim?
MareiKate, nisam ni ja to znala do juče. Moj problem je to što nitko ne zna koji je moj pravi tlak. Nikada nisam imala problema sa tlakom, pa se nadam da se normalan u normalnim okolnostima.
Ja se najviše bojim jer je tlak viši u bolnici od stresa, pa ako oni poduzmu mjere protiv visokog tlaka plus epiduralna, a meni tlak u realnosti nizak ili normalan, onda sam stvarno gotova.
Moram o tome sa njima dobro razgovarati. Nadam se da će imati plan za mene.
Ja sam prvi puta rodila u vinogradakoj prije 4 godine i bila sam jako zadovoljna. I muz je bio samnom. Da sam i dalje u hr opet bi isla u vinogradsku.
A sada bi se malo izjadala.. 😔
Prije mjesec dana 2 dana sam imala smedi isjedak-ne puno. Prosli cetvrtak sam prokrvarila, istusirala se, otisla do gin al je nije bilo taj dan pa mi je sestra pisala uputnicu za bolnicu. Dok sam dosla tamo krvarenje je stalo, bilo je malo smedega. Pregledala me vaginalno i uzv preko trbuha, sve je u redu. Razlog krvarenja nezna. Sinoc nakon velike nuzde opet krvarenje + bilo je sluzi, onako kao bjelanjak ali krvavo..odma je stalo, samo smede je bilo je povremeno ali malo. Jutros me i dalje zateazo doljnji dio trbuha, nisko skroz..popila sam normabel za svaki slucaj..cini mi se da je popustilo. Popila sam i pojela svoju kombinaciju koja mi pomaze da odem na wc al za sad jos nista. 🙄 u bolnici mi je rekla da se cesto dogadaju krvaranja i da ne znaju zasto. Ali mene je naravno strah..taman se smirim i onda se opet ponovi. Inace sutra ulazim u 20tt. Neznam dal beba spava vise zadnja dva dana ali ju manje osjetim nego inace…ili mozda nisam toliko obracala paznju pa mi se cini. 🤔 ako netko ima iskustva s krvrenjima nakon velike nuzde molila bi da mi kaze svoje iskustvo i nadam se da je sve u redu proslo. 🙏
Ja sam strucnjak, ali bez dijagnoze 😬😂. Gle moguce da ti je od naprezanja kod nuzde, ako ti se to samo onda pojavljuje.
Meni muka od tog cim se sjetim, meni se povremeno pojavio smeđi iscjedak, jednostavno ga ugledala na papiru poslje mokrenja. Cak i sad dok sam mirovala, bez ikakvih pravila.
Tko ce ga znat sto to dode. Svaki put kad idem na wc strahujem od toga. Privatnik mi je rekao da misli da je polip, moja ginicka ga ne vidi (kao da je covjek izmislil).
Daj Boze da to vise nikad ne vidimo.
Vjerujem da ti pukne kapilarica od naprezanja, ne brini. Moja ginicka isto kaze da nema objasnjenje za to.
Ne brini Danice oko te dijagnoze. To ti pisu cim ti neki lijek daju i cim se javi bilo sta. Grdo za cuti/vidjeti ali tako je.
Joooooooj bolnica.
Njihove vizite, kontrole... moraju pitati za krvarenje reda radi da nebi nesto bilo, s tim te samo jos vise traumatiziraju. Cim te pita odmah mislis da to ocekuju. Ne boj se nista, to je reda radi samo.
Lani sam lezala, zamjerile su mi se bolnice do kraja.
Ali ok, ako ih trebas, trebas ih ali te tek tamo psihicki ubiju.
Bude se to tebi sve smirilo. Jel ti daju kakvu terapiju?
Ja nemam blage veze gdje bi radala. Nekako sam se dvoumila izmedju Sv.Duha i Merkura,Petrovu sam,ne znam ni sama zašto,odmah prekrižila. I sad saznama da je poznanica od dragog glavna sestra na ginekologiji u Vinogradskoj. Rekla mi je danas da je ona zapravo na carskom rezu ali nek samo dodjem tamo,da će ona javiti sestrama koje budu tamo. Jel bolje ići u bolnicu o kojoj se priča više lijepih stvari ili u neku koja mi možda ne ulijeva samopouzdanje zbog samih priča a opet,imam nekoga na koga možda mogu računati? Iako,ja sam ženu vidjela jednom u životu. A opet,u svakoj se bolnici javljaju žene s lijepim i manje lijepim pričama.
Ja nemam blage veze gdje bi radala. Nekako sam se dvoumila izmedju Sv.Duha i Merkura,Petrovu sam,ne znam ni sama zašto,odmah prekrižila. I sad saznama da je poznanica od dragog glavna sestra na ginekologiji u Vinogradskoj. Rekla mi je danas da je ona zapravo na carskom rezu ali nek samo dodjem tamo,da će ona javiti sestrama koje budu tamo. Jel bolje ići u bolnicu o kojoj se priča više lijepih stvari ili u neku koja mi možda ne ulijeva samopouzdanje zbog samih priča a opet,imam nekoga na koga možda mogu računati? Iako,ja sam ženu vidjela jednom u životu. A opet,u svakoj se bolnici javljaju žene s lijepim i manje lijepim pričama.
Tu sam ti muku ja prolazila i to me cak jako razapinjalo jer mi mama radi na Petrovoj i to sve i onda opet nekako korona, bit sam u bolnici gdje neznas nikoga i tako neke borbe, pa sam na kraju odlučila se za Petrovu, jer ako nitko drugi, mama će uvijek moći do mene i maloga i to će mi jako puno značiti.
Danica upravo sada pročitah to za lopticu. Sa prvom kćeri sam imala upravo to. Već sam pisala negdje davno. To je meni počelo mnogo rano.
Prvo je ta lopta bila veličine pomorandže, pa kako je trudnoća tekla i beba rasla bilo je to kao grejpfruit, i uvijek je to iskakalo ne u sredini, nego malo sa strane. Mislila sam da je to beba, i uvijek sam vjerovala da su to BH. Ali bila sam mnogo mršava, pa se možda dobro vidjelo ono što se sada ne bi moglo vidjeti jer sam teža. Iskreno nisam znala da iskakanje te loptice nije nešto uobičajeno.
Sa tom trudnoćom nisam imala niti jedan pravi trud. Imala sam planirani carski u 37tt. To je moje iskusktvo.
Nisu bh kontrakcije ništa neobično, ako ih nema puno u jednom danu. Kažu normalno ih je do 10 osjetiti. A ja sam ih toliko imala neku večer u 5 minuta. Zato sam i došla u bolnicu, a oni to ništa ne doživljavaju.
Lonmi, nikakvu terapiju mi ne daju, osim one koju sam uzimala i kod kuće, znači utrogestan svakih 8 sati i mg.
anaAn, kety, Lonmi hvala! 🙂
Ono smedarenje prije cca mjesec dana je bilo nakon odnosa. Mislim da je zadnji put bilo krvarenje nakon velike nuzde..al sam se prepala kad sam vidjela prvi put puno krvi pa sam tad otisla do dokt/bolnice. Jucer sam malo pricekala da vidim oce se smirit ili nastavit curit krv ali hvala bogu stalo je. Danas odmaram u strahu da ne krene opet. Znaci nije nista opasno ako je samo kod nuzde i odma stane? Lonmi da li smijes imati odnose s muzem ili izbjegavate? Mi se plasimo u ovoj trudnoci, cak je vise muza strah nego mene. Dokt mi nije nista rekla za to nakon proslog krvarenja..navodno sve mogu normalno, kao da se nista nije desilo.
[/ url
Pozdrav drage moje zene, evo i mene nakon dva dana ne javljanja. Nadam se da ste lijepo provele blagdane, bar koliko je to bilo moguce s obzirom da su neke od vas bile odvojene od obitelji i ostalo. Mi smo bas uzivali i definitivno mogu reci jedan od najljepsih Bozica do sada, unatoc cijeloj ovoj situaciji bas zato i jesam toliko uzivala sto nije bilo gostiju i puna kuca ljudi po citav dan. Ja vise volim svoj mir i ovo mi je bas doslo ko kec na 11 sto se kaze. Na Bozic smo bili kuci i bas onako samo uzivali pred tv-om, cestitali samo bitnim ljudima, nisam se uopce htjela ni zamarat tim porukama da svim zivim i ne zivim cestitam, htjela sam dan za odmor. Filmova vise ni ne brojim koliko smo pogledali, previse ih je bilo 😁🤷♀️ jucer smo isli k mojima i ne da nam je bilo lijepo, bilo nam je prelijepo, toliko smijeha, veselja, svi dobro raspolozeni, pa smo se i naslikali kao sto dugoo nismo i proveli smo predivno popodne s njima, gdje sam bas onako fino napunila baterije. Ja kazem stvarno unatoc svoj ovoj situaciji, meni je ovo Bozic iz snova ❤❤❤ kad smo se vratili od njih opet se izvalili pred tv i pogledali dva filma za redom i proveli divnu vecer samo za nas dvoje s nasom curicom ❤🥰
Kad bi svaki Bozic bio kao ovaj ja bi bila najsretnija osoba na svijetu, samo obitelj bez ikoga drugoga.
Nea 💗
Tako da evo nakon prelijepo provedena dva dana da se napokon javim i vama i da vidim sto se kod vas svega izdogadalo. Kao prvo curke prelijepe ste sve i same i sa svojim muzevima/deckima, predivne ste sve do jedne 🥰😘
Netko je pitao tko prvi starta za rodiliste mislim da je momof4 pitala, e pa evo me tu sam 🙋♀️ hehe meni je termin 19.2. e sad cemo vidjet hoce curka malo uranit ili ce produzit koji dan boravak u trbuhu 🙈😁
Jagodica - oprema za bebe, mi smo uzeli 3u1 znaci kosara, jaje(autosjedalica), sportski dio. Nismo niti jedno od nas dvoje tipovi da preevise istrazujemo o recenzijama odredenih brandova, ni smo nimali neka zacrtana kolica, jednostavno sjeli u auto jedne subote i otisli i kupili kolica, nisam ni onaj tip da ce dat hrpu para tak da eto..nama su se ova koja smo uzeli svidjela na prvu po svemu, a sad koliko vrijeme ce pokazati kakva su zapravo.
Sto se tice kinderbeta, ogradicu nismo jos uzimali ali i vidjet cu dal cu uzimati ili ne, po meni ta ogradica je vise dekor nego sto ima neku svrhu..jer nije da se beba od mj, dva okrece po krevetu da sve strane i da ce dubit na glavi pa da ce se toliko ozljedit 🤷♀️ nezz to je moje misljenje.
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji