Hoce li to Honey taj post vise….. porodih se
Bome i ja isto 😂😂😂😂
Napetost raste a sigurno ce kopirat neku moju glupost od prije hahahaha
Ikry držim fige da se otvaranje zaustavilo. Malo mi se daleko čini taj pregled obzirom na situaciju...I dalje te naručuju svaka 4 tjedna?
Litta, tako je i meni bio malo povišen, pa sam išla na OGTT ako se dobro sjećam već nekada u 10 tjednu. Meni su dali dijeti u GUK profil radim svaki mjesec. Ma dobro, sve to dođe na isto, bitno je držati ga pod kontrolom, pa sad na ovaj ili onaj način.
Tjedni i mjeseci - vjerujem da sve isto brojimo tjedne, npr 29+2 je 30ti tjedan (odnosno 29 punih i još dva dana). Mjesece si brojim po zadnjoj menstruaciji. Svaka aplikacija kaže svoje, a meni je ovo najlogičnije. Tako mi je taman kada sam ušla u 23 tjedan počeo 6 mjesec, isto kao što kaže Proudina aplikacija.
Honey, naravno da radim, nema predaje Planiram raditi do kraja 2 mj, odnosno do onih 45 dana prije termina. Radim uredski posao, znaju me leđa nekada boliti, ali nije to sada nešto neidrživo
OGTT, zaboravih sada tko je pitao, najčešće se radi oko 25 tjedna. Velika većina doktora sada šalje sve trudnice, ali neki to ne radi ako nema nekih indikacija (prevelika beba za tjedne trudnoće ili da je trudnica dobila previše kg u kratkom vremenu).
Moj savjet je da si pripazite na prehranu dan prije vađenja krvi za šećer, smanjiti šećer i brašno (to uključuje i voće, krumpir i sl.) i ne jesti ništa iza 7 navečer. Neki kažu kako ne paze jer žele vidjeti "pravo" stanje, ali referentne vrijednosti su zamišljene tako da se ne jede barem xy sati prije prvog vađenja.
Npr. sat vremena nakon što se popije glukoza šećer smije biti do 10, ali to vrijedi samo za određenu količinu glukoze (mislim da daju 100 g), kada bi dali duplu dozu glukoze nalaz naravno ne bi valjo, ali to ne znači da osoba ima šećer - e isto to se dobije kada netko prije vađenja krvi posjeti pekaru
Dali je rano početi s kupnjom robice za bebu?
Pa mislim da nije rano, ja cu isto oko 20 tt, kad budem sigurna kojeg je beba spola, odmah cu u kupovinu, jedva cekam
Evo Ita, kažeš ti ODMAH ćeš u kupovinu!!! Evo je 30tt, još jedva da je šta kupila
Evo Ita, kažeš ti ODMAH ćeš u kupovinu!!! Evo je 30tt, još jedva da je šta kupila
Ja sam tip osobe koja radi sve u zadnji cas, pa tako i ovo. A mislila sam da se mogu promijeniti hahaha
Kad me mala kaznjavala i skrivala se pa zato sad nek ceka. Ali kupovala sam ja tu i tamo neke sitnice i robicu ali ti nemas fejs pa nisi mogla vidjeti, tko ti kriv 😛😛😛
Ja ništa ne kontam oko tih mjeseci, jedva sam te tjedne polovila. Kad me netko pita koliko sam trudna ja kažem kad mi je termin pa nek si sam računa hahahahaa
Panda i šta si još pojela uz taj sir??? Neznam ja kakav ti je taj zagrebački, ja to isto zovem mladi kravlji sir i to i dobijem kad kupujem na pijaci Šta ti je da ideš u kino u pola9, to je stvarno prekasno! Ni mene moji ništa posebno ne tetoše, ja ih nekad moram podsjetit da sam trudna. Tako je to u hladnoj metalskoj branši
al hvala bogu pa mi je sve u redu, inače ne bi radila, a ovako planiram ko Frajla, do onih 45 dana prije wooohoooo
Sortiraj odgovore
Najstariji