Ajme da, to su bas neki osjecaji koji se tesko mogu opisati, a ja tek kad procitam ovako nesto, realnost me lupi, i pomislim si ista sam! 😉
Joj što ste slatke. Kontrakcije ja imam od onog kad sam pričala o kamenu koji sam napipala. To nisam imala u prvoj trudnoci. Dok hodaš je teško skužit je li kontrakcija ili nešto deseto...Mogu bit bolovi u ligamentu i sl. Legnite se kad osjetite pritisak i stavite ruku na trbuh i pipkajte malo. Prepoznajte kako osjetite trbuh normalno a kako u kontrakciji. U kontrakciji se lijepo osjeti maternica ... baš ko tvrdi balon ili kamen. Točno znate di je rub. Ako se kontrakcije javljaju ujutro prije kakanja i piškenja ...to je normalno...to ja imam svaki dan... nakon dugog stajanja ili hodanja je isto normalno. Kontrakcija treba popustit nakon odmora i nebi se trebala vratit ..može se javit još koja ali najčešće je slabija od prve i traje kratko. Nebi trebale bit bolne. Pod to da ne boli mislim da je više neugodno kao blagi neki menstrualni grčić i težina u trbuhu. Većina tih kontrakcija su BH kontrakcije...do kraja trudnoće ce ih bit puno i previše... a neke nece imat ni jednu. Bitno da na cervikometriji je cerviks održan i ne skracuje se. Cervikometriju vam rade vaginalnim ultrazvukom... pogledom dolje mogu samo vidjet vanjsko ušće.
Jutro i vama ljubićice moje. Evo ja izašla na čaj i slatko pecivo,vani je brrr bura puše😬Kako ste mi?
Ja vam bas zavidim..ja jedva cekam da se trbuh vidi i da osjetim bebicu..mislim da tek tad postanes svjestan da je zivo bice u tebi...
Ma muzevi su cudo..moj nije nista skroz na pocetku,sad svaku vecer spava s rukom na trbuhu (iako ga jos nema ), sve vise postaje svjesniji da te biti tata!
Ej cure... evo da se malo javim... danas epizode plakanja... od jutra me sve nest rasplace... reklama , serija, svasta....
Mislim da je meni negdje oko 15 tt počeo , tad sam primjetila ja, sad već primjete svi 😂😁
Sortiraj odgovore
Najstariji