Mene vec malo frka što nista jasno nisam osjetila.
Bok cure! Sretno svima na pregledima danas, i ja imam kontrolu ali tek popodne i već sam naravno sva u panici. Pogotovo jer i ja još nisam baš ništa jasno osjetila.
Tj. ko i ikyri - nešto osjećam povremeno ali nemam pojma jel to to jer sam u prvoj trudnoći odmah znala kad sam počela osjećati pokrete i sad valjda očekujem isto, a ne događa se.
Ikyri, naravno da da... Plava dekica, plava igracka za kolica i cao bok...
Moja je u bež kolicima bila obučena u lila trenerkicu pa su govorili kako jee sladak dečkić hahaha
A ja samo kazem hvala, da, divan je
Mene vec malo frka što nista jasno nisam osjetila.
Bok cure! Sretno svima na pregledima danas, i ja imam kontrolu ali tek popodne i već sam naravno sva u panici. Pogotovo jer i ja još nisam baš ništa jasno osjetila.
Tj. ko i ikyri - nešto osjećam povremeno ali nemam pojma jel to to jer sam u prvoj trudnoći odmah znala kad sam počela osjećati pokrete i sad valjda očekujem isto, a ne događa se.
Ma ja mislim da nisam ni razmišlala toliko o tome u prvoj. Znam da sam radila i da sam po peti put osjetila isto lupkanje kad bi se nagnula nad tipkovnicu... U smislu što me stišćeš makni se. Stala sam sa svime šta radim i oblio me hladni znoj. Otišla sam na wc i popila veliku čašu vode... Tada mislim da sam tek shvatila da sam zaista trudna. Bila sam tako oko 18 tj. trudna.
Ikyri, naravno da da… Plava dekica, plava igracka za kolica i cao bok…
Moja je u bež kolicima bila obučena u lila trenerkicu pa su govorili kako jee sladak dečkić hahaha
Ma mojoj su govorili da je dečko u tim kolicima s rozom dekom
Ajme koja će to gužva biti, dobit ću trinaest paničnih napadaja od toliko ljudi na hrpi…
Bili smo prošli tjedan u West Gate-u isprobat kolica strpat u gepek, bio je radni dan i nigdje žive duše, uživala sam…
Jel bio tko od vas na tom sajmu uopće, jel bude nekih dobrih popusta ili je to sam tak eto?
Ja bi sad kupila maxi cosi da ponovno kupujem...
A za sajam ti samo mogu reci da bude guzva i da ja nisam vidjela nista ekstra i popusti nisu bili ubitacni niti ista veci nego sto mozes inace ulovit po ducanima s opremom... To je od prije 2 godine, ja sam jedino tetre kupila od malog andjela i to samo da nesto kupim, one sarene sam uzela a tako i onako sam ih tih dana preko web shopa planirala narucit.
Ikyri, naravno da da… Plava dekica, plava igracka za kolica i cao bok…
Ma mojoj su govorili da je dečko u tim kolicima s rozom dekom
Hehe pa eto, niko se nije cudio kako decko u crvenim kolicima... Reci da su to ferrari kolica za male decke
MiuMau, rekla si da si od 07.07 na komplikacijama? Znaci, ako npr 01.11. zatvoris komplikacije i 02.11. krenes s koristenjem GO, 28 dana bi trebala iskoristiti do cca 11.12. Sto znaci da bi komplikacije ponovno otvarala 12.12. E sad, u tom slucaju, 12.12 moras dostaviti u HZZO novu potvrdu o placi od poslodavca na kojoj ce biti naznaceno zadnjih sest isplata prije mjeseca otvaranja novih komplikacija. Znaci, to bi trebalo biti razdoblje od 6. do 11. mjeseca. U sestom i sedmom si imala normalnu isplatu place, u osmom samo za prvih 7 dana iz sedmog mjeseca, a 9-11 se pisu nule jer poslodavac nije nista isplacivao. Po meni bi to proslo, jer su to 3 isplate, makar je treca samo od par dana, al je poslodavac nes isplatio. Provjeri jos u HZZO-u, Jukiceva ili Kloviceva, jel bi to bilo ok, jer na minimalac sigurno ne zelis past.
Sto se tice Zakona o radu, smatram da bi nam se trebalo dozvolit prebacivanje GO i iz 2017 u 2019, jer cemo sve zavrsit na rodiljnom do 30.06.2018. Ali iz nekog iskustva mislim da poslodavci to tako ne dozivljavaju, od mojih kolegica nisam cula da je ijedna koristila GO iz pretprosle god nakon zavrsetka RD... Meni je isto ostalo pola GO pa razmisljam da nazovem kadrovsku i vidim s njima sto je najpametnije.
Zelim vam jos reci da se doooobro raspitate prije nego udjete u kakve kombinacije s prekidanjem i nastavljanjem bolovanja, komplikacija, rodiljnog i roditeljskog jer Zakon o obv.zdr.osiguranju i Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama imaju puno caka i mozete se zeznuti. Ne dajte se ni od poslodavca na nesto dati nagovoriti dok dobro sve ne provjerite.
Kaktus pa to sam si i mislila, a ide i Božić iza toga, bit će i tad svakakvih popusta...
Aahhahaana, baš sam htjela reći, zalijepi znak od fererija i prst u uho...
Ma da KungfuMaca treba se informirat... glupo mi da ostane, a opet da padnem na minimalac, ufff... svaka firma svoju politiku vodi, znam provjereno da kod nas nemaju običaj isplaćivati godišnje već trošiš ak ti ističe ugovor... a za porodiljni znam da su cure koristile stari, al ne taj od komplikacija, već ovaj od porodiljnog... zato kod nas kažu uvijek prije komplikacija iskoristi sav godišnji, al mene je tek zateklo da nisam mogla utjecati na to, taman sam od ponedjeljka trebala na GO, završila u bolnici i ginić odmah otvorio komplikacije...
Jutro trudnice!!! Evo mene sa pregleda, zaljubljena ko nikad 😍 Moja mala borovnica, srceko kuca, sve cisto i sve velicine kako i treba biti 😀 Prezahvalna i presretna ❤ Za 4tj da dodem ponovno 😊 po uzv sam 6+3. Sretno cure koje danas idete!!! 🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji