Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • KungfuMaca
    13. Listopad 2017. 13:39

Nasla sam sto je biokemijski, a sto ovaj drugi- biokemijski je samo na temelju vadjenja krvi, a ovaj drugi je kombinirani- krv i uzv. 

13. Listopad 2017. 13:55

KungfuMaca

Hm, i meni upravo došao, al nije tak divan…

Piše, rizik za Down 1:327 - rizik manji od graničnog
    Rizik za T13 /18 1: 100000 - rizik manji od graničnog
    Biokemijski rizik za Down 1: 53 - rizik veći od graničnog

Pokušavam na netu naći razliku između tog biokemijskog i gore navedenog, ali ne ide. Dolje, gdje su zelene kućice, kao kod Katuške, se taj biokemijski ne nalazi.. ima tko pojma kaj to znači?

Maco, bez panike za pocetak... Ako si iz zagreba preporucam ti da odes na pregled kod dr. Kosa u Ginekos, nazovi danas pa objasni o cem se radi i trazi prvi termin... Znam dva slucaja gdje je na kombiniranom dosao nalaz puno puno gori od tvog, bebe zdrave da zdravije ne mogu biti... 

13. Listopad 2017. 13:57

Izracunati rizici nemaju dijagnosticku vrijednost... Vrlo zanimljiva recenica koja stoji na nalazu... 

Honey
    13. Listopad 2017. 14:14

Evo dobila Compeed flaster, to kao smijem. Nadam se da će brzo proći, to mi je od nervoze ovaj tjedan, dosta mi je stresno na poslu, valjda jer sam trudna i taj stalni umor...skroz razumijem zašto ljudi odu na bolovanje.
    Imam osjećaj da me ovaj moj mak uz sve vitamine iscrpi totalno, i da mi još nešto fali. Jedva čekam da dobijem za vadit kks, kad se to šalje? Jel se javila Teich? Ona je danas išla na pregled a jučer se nije javila nakon krvarenja...
    KungFu, vjerujem da će biti sve dobro al isto tako bi poslušala cure sa savjetima.

Veja
    13. Listopad 2017. 14:17

E, upravo iz tih nekih statistickih podataka ja sam odbila radit kombinirani, jer bi bez obzira na nalaz rodila, a zasto da si radim dodatni stres ! Btw. Kod nas tu jednoj curi su rekli da beba ima down i zamislite kako joj je bilo cijelu trudnocu, da bi se na kraju djevojcica rodila ziva i zdrava bez ikakvih poremecaja.

mono1111
    13. Listopad 2017. 14:20

KungFu,
    Hm....koliki je NN bio? Da li je prisutna nosna kost??
    Pa osobno, s obzirom na ovaj glupi nalaz, to je samo statistika ! Zato ja ni to nisam htjela vaditi, jer bi se samo brinula...na kraju jesam jer je dokt.trazila, ali stvarno isto tako postoji velika mogucnost da je tvoja beba krom.zdrava ! To je samo statistika.
    Uvijek mozes otici kod Kosa, ali on je i mene pitao da li mogu platiti Ninfty ili Harmony, ili Amnio makar je kod mene cak nalaz ispao niskog rizika...
    E sad, kao sto je Ikyri rekla, ako imas novaca mozes si platiti ninfty ili Harmony, Harmony ti kosta 3900 !!!
    Ali amniocinteza je najtocnija, tj.100 posto tocna pretraga ! Makar,.i Ninfty i Harmony imaju visoku stopu tocnosti.
    Hocu reci da sam prilicno sigurna da ce ti Kos isto predloziti ili ove neinvazivne testove ili amnio !

13. Listopad 2017. 14:23

Veja

E, upravo iz tih nekih statistickih podataka ja sam odbila radit kombinirani, jer bi bez obzira na nalaz rodila, a zasto da si radim dodatni stres ! Btw. Kod nas tu jednoj curi su rekli da beba ima down i zamislite kako joj je bilo cijelu trudnocu, da bi se na kraju djevojcica rodila ziva i zdrava bez ikakvih poremecaja.

I ja sam odbila kombinirani i prvi i drugi put iz istih razloga. Statistika mi inace u zivotu nije neka nit vodilja, dodatni stres mi ne treba, zivot nam je dovoljno stresan, a svoju bebu bi rodila bez obzira na sve. 

• KungfuMaca
    13. Listopad 2017. 14:26

Iskreno, stat ću na loptu, nalaz me je malo spustio, al ne želim paničariti. Vidjet ću sa suprugom navečer što ćemo dalje. Možda odem na Nifty, al to je to, jer sigurno neću pobaciti, ali ako ipak je Down, voljela bih znati, tj. pripremiti se na to do rođenja bebe. Bit će kako bude. Ono nešto unutarnje mi i dalje govori da je sve u redu. 

Frajla
    13. Listopad 2017. 14:27

Ako si mozes priustiti bolje odi na Nifty. Mislim da ti je bezveze placati privatnika koji ti vejrojatno ne moze bas puno pomoci, jer neke bebe s krom. greskama imaju tanki nuhalni nabor i pristunu nosnu kost

• KungfuMaca
    13. Listopad 2017. 14:30

mono1111

KungFu,
    Hm….koliki je NN bio? Da li je prisutna nosna kost??
    Pa osobno, s obzirom na ovaj glupi nalaz, to je samo statistika ! Zato ja ni to nisam htjela vaditi, jer bi se samo brinula…na kraju jesam jer je dokt.trazila, ali stvarno isto tako postoji velika mogucnost da je tvoja beba krom.zdrava ! To je samo statistika.
    Uvijek mozes otici kod Kosa, ali on je i mene pitao da li mogu platiti Ninfty ili Harmony, ili Amnio makar je kod mene cak nalaz ispao niskog rizika…
    E sad, kao sto je Ikyri rekla, ako imas novaca mozes si platiti ninfty ili Harmony, Harmony ti kosta 3900 !!!
    Ali amniocinteza je najtocnija, tj.100 posto tocna pretraga ! Makar,.i Ninfty i Harmony imaju visoku stopu tocnosti.
    Hocu reci da sam prilicno sigurna da ce ti Kos isto predloziti ili ove neinvazivne testove ili amnio !

NN je 1 mm nosna kost prisutna. To je i izvuklo biokemijski nalaz. Vidjet ću za nifty/harmony, ali to je domet, amnio sigurno neću jer ne želim prouzročiti nikakav rizik bebi, i ovako su stalno neki rizici. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.