Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    11. Listopad 2017. 14:34

Cuker

Cure, pomoć!! Sad me zvala sestra od moje ginekologice, očitala moje nalaze krvi.. Kao imam upalu i dala mi je uputnicu za gastrointerologa.,kao to mi je povišeno sve.. E sad, kako sam se uspaničila, nisam ju stigla pitati jel to moguće od mojih mučnina i povraćanja ili je moguće da sam dobila gastritis?

Pa nazovi ih povratno, reci da si se uspanicila, pitaj sto ti je poviseno i na sto sumnjaju, cisto da znas o cemu se radi, kod gastroenterologa sigurno neces sutra doc na red a tolika neizvjesnost ti sad sigurno ne treba. Imas pravo znati o cemu se radi. Inzistiraj na objasnjenju od doktorice. 

11. Listopad 2017. 14:36

Cure koje ste u prvom tromjesecju, normalno imate odnose? Citala sam da nije bas preporucljivo u pocetku, evo nisam pametna. 

Frajla
    11. Listopad 2017. 14:38

Elviramagistic

Frajla dobro dosla :)))
    Cure ja imam jastuk za dojdenje i pomaze mi kod spavanja..isto sam spavala na trbuhu a sad forsiram lijevi bok mada se znam probuditi na ledima..ali opet se prebacim na bok..jedino na desnom boku mi nikako ne odg.ne znam zasto

Ja sam isto uzela taj jastuk jer se inače uspavljujem potrbuške. Ok mi je za namjestiti se i zaspati, ali stvarno neznam kako se itko može ikrenuti s tim čudom. Pa ne mou cijelu noć spavati u jednoj pozi.
    Uglavnom, u neko doba noći ga napustim, pa muž spava s njim 😂

ikyri
    11. Listopad 2017. 14:44

Cuker

Cure, pomoć!! Sad me zvala sestra od moje ginekologice, očitala moje nalaze krvi.. Kao imam upalu i dala mi je uputnicu za gastrointerologa.,kao to mi je povišeno sve.. E sad, kako sam se uspaničila, nisam ju stigla pitati jel to moguće od mojih mučnina i povraćanja ili je moguće da sam dobila gastritis?

Ma ako su neke vrijednosti blago povišene možda te šalje čisto reda radi...ali ako su dosta povišene treba vidjet u čemu je stvar. Kad si zadnji put vadila krvnu sliku i je li sve bilo uredu? Moguce da imaš nešto vezano za trudnocu a moguce da imaš nešto deseto. Ali neki ljudi imaju malo osjetljiviji taj probavni trak pa kod povraćanja im se sve poremeti. Koliki su tu upalni parametri...sedimentacija ili CRP? 

Bjgirl
    11. Listopad 2017. 14:49

Cuker gastritis imam ja od proljetos... i njega ti mogu otkriti samo putem gastroskopije... preko krvi ne... krv moze ukazati samo na neku upalu ako ti je povecan crp .. sto je meni bio 175 a normalno je do 5 . A ja sam imala i jaku upalu zelucance ovojnice... i vjeruj mi trudnicke mucnine su nista naspram tih mucnina i bolova u zelucu..

11. Listopad 2017. 14:52

Happiness

Cure koje ste u prvom tromjesecju, normalno imate odnose? Citala sam da nije bas preporucljivo u pocetku, evo nisam pametna.

Normalno, da... 
    I u prvoj t smo svih 9 mj imali odnose, ako se ti dobro osjecas i nemas zabranu od strane ginekologa mislim da nema nekih zapreka

Cuker
    11. Listopad 2017. 15:03

ikyri

Što ti je povišeno? Ako te šalje gastoenterologu moguce da su ti jetrene i amilaze i bilirubin povišen. Nemam ideje što bi ti drugo bilo povišeno. Gastritis bas nema neke lab nalaze. Ali nadražajno znaju amilaze skočit…

E mislim da je to rekla.. Sutra idem kod nje po uputnicu pa ću točno znati.. Zvala sam povratno, ali su otišli doma..

Cuker
    11. Listopad 2017. 15:06

ikyri

Cuker

Ma ako su neke vrijednosti blago povišene možda te šalje čisto reda radi…ali ako su dosta povišene treba vidjet u čemu je stvar. Kad si zadnji put vadila krvnu sliku i je li sve bilo uredu? Moguce da imaš nešto vezano za trudnocu a moguce da imaš nešto deseto. Ali neki ljudi imaju malo osjetljiviji taj probavni trak pa kod povraćanja im se sve poremeti. Koliki su tu upalni parametri…sedimentacija ili CRP?

Rekla je da su mi povišeni I leukociti.. Kao upalica mala.. Bila sam na kompletnom sistematskom u 7 mjesecu i sve je bilo ok..nikad nisam imala problema sa želucem.. 

ikyri
    11. Listopad 2017. 15:16

Nemasna lagana prehrana, izbaci vitamine osim folne ako uzimaš,  nikakve lijekove za bol i sl. nemoj uzimat... Pokušaj što manje povraćat. Mali mali obroci. 

Cuker
    11. Listopad 2017. 15:17

kaktus

Cuker

Pa nazovi ih povratno, reci da si se uspanicila, pitaj sto ti je poviseno i na sto sumnjaju, cisto da znas o cemu se radi, kod gastroenterologa sigurno neces sutra doc na red a tolika neizvjesnost ti sad sigurno ne treba. Imas pravo znati o cemu se radi. Inzistiraj na objasnjenju od doktorice.

Zvala sam, ali su već otišle doma, a sutra su popodne.. Za gastrointerologa ako ne dobijem brzo termin, ići ću privatno. Sigurno neću čekati naše bolnice.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.