Tako i ja..jako kratko traje..ono bas kao 4,5 udaraca i onda nista..ali mene i to veseli..ja sam shvatila da od odredene teze hrane imam problema sa boli u zelucu i probavom..evo ovo mi je da pokucam stalo skroz i sad je sve super..malo zastrasujuce kako takva bol dode iznenada i onda kao da nista nije bilo..imas niski tlak? Ja sam prije trudnoce stalno imala nizi tlak. U trudnoci kod svakog pregleda imam 120/80 ili 125/80 sta je kao savrseno a procitala sam(znam stalno nesto citam) da u drugom tromjesecju zna dosta pasti tlak pa zna doci do vrtoglavica itd
Ma prvi trimestar je za nizak tlak opasan a zadnji za visok tlak. Ja sam u prvoj trudnoci imala odmah 135/80 i stalno se dizao…pred kraj je znao bit 160/100 na pregledima… ali mi se spustao nakon pregleda i svi nalazi su mi bili uredni. Sad mi je 110/60 ali se ruši nakon obroka i sl. pa jedva gledam. Vec sa 140/90 se treba ozbiljno pristupit trudnici…
110/60..uf to je nisko dosta pogotovo ako se nakon obroka snizava..da..meni sestra tamo veli da sve trudnice tamo imaju visi tlak od sindroma bijele kute ili su neervozne ili uzbudene zbog pregleda pa je to tako..ja se nadam da necu imati problema sa visokim..to zna biti dosta opasno(opet citala sam tako hahahah)
Necemo i tome... Ima vremena do tada 😀.
Ja kako sama sebi ne mogu mjerit tlak sam kupila digitalni u prošloj. I onda sam na miru.
Tako i ja..jako kratko traje..ono bas kao 4,5 udaraca i onda nista..ali mene i to veseli..ja sam shvatila da od odredene teze hrane imam problema sa boli u zelucu i probavom..evo ovo mi je da pokucam stalo skroz i sad je sve super..malo zastrasujuce kako takva bol dode iznenada i onda kao da nista nije bilo..imas niski tlak? Ja sam prije trudnoce stalno imala nizi tlak. U trudnoci kod svakog pregleda imam 120/80 ili 125/80 sta je kao savrseno a procitala sam(znam stalno nesto citam) da u drugom tromjesecju zna dosta pasti tlak pa zna doci do vrtoglavica itd
Ma prvi trimestar je za nizak tlak opasan a zadnji za visok tlak. Ja sam u prvoj trudnoci imala odmah 135/80 i stalno se dizao…pred kraj je znao bit 160/100 na pregledima… ali mi se spustao nakon pregleda i svi nalazi su mi bili uredni. Sad mi je 110/60 ali se ruši nakon obroka i sl. pa jedva gledam. Vec sa 140/90 se treba ozbiljno pristupit trudnici…
110/60..uf to je nisko dosta pogotovo ako se nakon obroka snizava..da..meni sestra tamo veli da sve trudnice tamo imaju visi tlak od sindroma bijele kute ili su neervozne ili uzbudene zbog pregleda pa je to tako..ja se nadam da necu imati problema sa visokim..to zna biti dosta opasno(opet citala sam tako hahahah)
Necemo i tome… Ima vremena do tada 😀.
Ja kako sama sebi ne mogu mjerit tlak sam kupila digitalni u prošloj. I onda sam na miru.
I ja imam digitalni..na onaj ni nebi znala mjeriti..nego..ja slj.idem na pregled kad cu biti 19+4 a meni ginic jos nista nije rekao za ono sta se vadi 3 puta secer samo mi je rekao da ga podsjetim da mi donese uputnicu za urinokulturu da provjerimo stanje.. nije da mi se na to ide ali vidim da je tu dosta cura rano islo na to a on jos meni to nije spomenuo
I ja imam digitalni..na onaj ni nebi znala mjeriti..nego..ja slj.idem na pregled kad cu biti 19+4 a meni ginic jos nista nije rekao za ono sta se vadi 3 puta secer samo mi je rekao da ga podsjetim da mi donese uputnicu za urinokulturu da provjerimo stanje.. nije da mi se na to ide ali vidim da je tu dosta cura rano islo na to a on jos meni to nije spomenuo
Ma OGTT od tamo oko 26.tj. tada zajedno ide ponovno kontrola krvne slike željeza itd. Ja mrzim tu pretragu...mislim da je to mučenje organizma...zadnji put sam se preznojila cijela između prvog i drugog vađenja ...skoro sam se srušila...
Ma OGTT od tamo oko 26.tj. tada zajedno ide ponovno kontrola krvne slike željeza itd. Ja mrzim tu pretragu…mislim da je to mučenje organizma…zadnji put sam se preznojila cijela između prvog i drugog vađenja …skoro sam se srušila…
Vjerujem..ne znam ni ja kako cu to izvesti..ali cim prije da se rjesim toga
Ja isto imam nizak tlak, prvi put mi izmjerila 110/60, a drugi put 100/60, ali ti njihovi uređaji su koma, morat cu kod mame izmjerit na digitalnom pa malo usporedit
Imala sam krv u mokraci, trakica pokazala, i kaze mi gin da pijem uvin h i caj od brusnice. Dođem doma i vidim da se uvin ne smije u trudnoci. Kupila samo brusnicu i pila dvaput dnevno, nakon 8 dana samo opet isla samo da mi to vidi, i nije vise bilo te krvi. Inace pijem 3 litre vode.
Imala sam krv u mokraci, trakica pokazala, i kaze mi gin da pijem uvin h i caj od brusnice. Dođem doma i vidim da se uvin ne smije u trudnoci. Kupila samo brusnicu i pila dvaput dnevno, nakon 8 dana samo opet isla samo da mi to vidi, i nije vise bilo te krvi. Inace pijem 3 litre vode.
Super si napravila..uvin h se ne smije u trudnoci..tako je moj ginic bio na godisnjem i njegova zamjena mi rekla da pijem uvin h i brusnicu (inace se to dvoje ne pije skupa jer jedno pobija drugo) i ja sam kupila samo brusnicu i nisam htjela uvin h piti i kad je ginic dosao s godisnjeg sam mu rekla pa se primio za glavu i rekao da dobro da nisam uvin h pila
Svakakvih gin ima, zato planiram kasnije i privatno ici, samo ne znam kako iskombinirati preglede, kod soc gin svaka 4 tjedna, i gdje da onda ubacim privatne preglede jos... vidjet cu kasnije kako cu
Cure,sad kad ste nedavno saznale da ste trudne, a i vi koje već duže to znate... Zanima me, jel neka ima onaj poseban osjećaj, ono baš da se osjećate kao trudnice?Da li se to javlja tek kasnije? Ja evo tek u ponedjeljak idem na taj prvi UZV, na kojem se nadam da će sve biti u najboljem redu, i osim bolnih sisa, ne mogu reći da imam baš nekih simptoma. Više me ne bole ni trbuh, ni leđa, mučnine nemam baš nikakve, jedino imam probavnih smetnji doslovno svaki dan kao da sam pojela nešto pokvareno... Neznam, treba li me sve to skupa brinuti ili je to normalno? Računam da sam sad blizu 6tt.
Cure,sad kad ste nedavno saznale da ste trudne, a i vi koje već duže to znate… Zanima me, jel neka ima onaj poseban osjećaj, ono baš da se osjećate kao trudnice?Da li se to javlja tek kasnije? Ja evo tek u ponedjeljak idem na taj prvi UZV, na kojem se nadam da će sve biti u najboljem redu, i osim bolnih sisa, ne mogu reći da imam baš nekih simptoma. Više me ne bole ni trbuh, ni leđa, mučnine nemam baš nikakve, jedino imam probavnih smetnji doslovno svaki dan kao da sam pojela nešto pokvareno… Neznam, treba li me sve to skupa brinuti ili je to normalno? Računam da sam sad blizu 6tt.
Draga budi sretna da nemas druge tegobe..meni su prvi tjedni bili najgori..iskreno osjecala sam se bolesno a ne trudno..trudno sam se pocela osjecati kad sam vidjela da se beba mice i kad sam pocela osjecati pokrete..doci ce ti to..mozda vec nakon prvog pregleda 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji