Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    28. Rujan 2017. 18:14

Evoooo napravila sam sticker !!! Jejjj !!!
    Katuska,
    Pa najbolje da odes da vidis sto ce ti reci....mislim da ako si na dijeti, da nista slatko ne bi smjela...ali ako te bas stave na dijetu, ako smatraju da je potrebno...od voca se smije even.jabuka jesti, jer ima najmanje secera...ostalo voce je prepuno secera !!
    E sad...rijetki vade ogtt tako rano, pa onda ni ne znaju da im se secer povisen....mozda je bas i.meni npr..( mislim da nije, hahaha ) ali ja jedem normalno sve....i cokolade i, sve..vadila sam samo guk nataste i bio je prvi povisen a onda 4.8 sto je ok...ogtt cu vaditi ovaj put tek kasnije !
    Tako da....ne znam..najbolje da odes gin.pa vidis sto ce ti reci...jako su rigorozni sto se toga tice..nisam bas previse istrazivala o tome, ali jedna cu mi je slala te njihove dijete...onak trebala bi vagati dnevno apsolutno sve i unosito tocno odredjen broj g i kcal, hahaha....mislim meni je to suludo! A njoj je valjda guk nataste bio 5.3, nije sad da je bio puno veci od ref.vrijednosti koje su 5.1

ikyri
    28. Rujan 2017. 18:14

Vidjet ces što ce ginekolog reć. Mislim da nije ništa strašno... Mislim da ce i blaže restrikcije bit ok. Moguce da ce te poslat na profil.

ikyri
    28. Rujan 2017. 18:24

Jako je bitno u kasnoj trudnoci da se šećer regulira. Ako mama ima povišen šećer beba dobiva puno šećera pa je i debela i velika ali i proizvodi svoj inzulin( beba u svojoj krvi ima normalan šećer jer ima svoj inzulin koji pospremi taj šećer u tkiva). Pri porodu beba ima puno inzulina a odjednom nema šećera i može past u hipoglikemiju u komu i umrjet ako se stanje ne otkrije. Ako se zna tada bebici brzo moraju dat infuzije šećera i spuštat nivo šećera u krvi postepeno. Zato je taj šećer jako bitan!!!

• Student24
    28. Rujan 2017. 18:24

Trebam savijet. Kad sam saznala da sam trudna ubrzo sam pocela piti folnu. Kako imam problem da ne mogu progutati tabletu uzela sam neke oblozene filmom i to je islo malte bez problema. U natrag pet dana ne mogu, stisne se grlo i nejde. Postoji li prasak? Ocajna sam...

ikyri
    28. Rujan 2017. 18:27

Najbolje sve to regulirat u trudnoci i onda beba nema frke. A također povišen šećer zna oštetit kardivoaskularni i živčani sustav trudnice, vid zna nastradat i sl...  

Ninnach
    28. Rujan 2017. 18:52

Student24

Trebam savijet. Kad sam saznala da sam trudna ubrzo sam pocela piti folnu. Kako imam problem da ne mogu progutati tabletu uzela sam neke oblozene filmom i to je islo malte bez problema. U natrag pet dana ne mogu, stisne se grlo i nejde. Postoji li prasak? Ocajna sam…

Student24

Trebam savijet. Kad sam saznala da sam trudna ubrzo sam pocela piti folnu. Kako imam problem da ne mogu progutati tabletu uzela sam neke oblozene filmom i to je islo malte bez problema. U natrag pet dana ne mogu, stisne se grlo i nejde. Postoji li prasak? Ocajna sam…

Provjeri da li možda postoji u ljekarni folna u šumećem obliku.Ja osobno neznam, ali nemaš šta izgubiti ako pitaš. 

• Student24
    28. Rujan 2017. 18:54

Sutra ujutro cu odmah u ljekarnu... Nadam se da ima

Ninnach
    28. Rujan 2017. 19:28

Student24

Sutra ujutro cu odmah u ljekarnu… Nadam se da ima

Nadam se da ćeš pronaći nešto odgovarajuće, sretnoo:) 

ikyri
    28. Rujan 2017. 20:13

Student24

Malo me brine što ne možeš progutat. Imaš mučnine ili povraćaš? Možeš normalno hranu gutat? To nisu toliko velike tabletice. Si možda jako napeta ovih dana? Smrvi tableticu pa je s malo vode progutaj. 

Katuska99
    28. Rujan 2017. 20:14

Cure hvala, nista vidjet cemo sto ce sutra dr reci. Na dijeti cu vjerojatno bit, ma drzat cu se toga, sve samo za zdravlje bebice
    Ali nadam se da ovo moje nije nesto ekstremno. 

Student- meni lakse elevit ide, mozes ga i prepolovit

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.