Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ikyri
    16. Rujan 2017. 18:09

KungfuMaca

Elviramagistic

Jel ima koja od vas problema sa probavom?? Ja do jucer nisam imala a sada ne znam sa cime da si pomognem..ne usudim se tiskati zbog onog krvavog iscjetka od neki dan..ujutro sam pojela kasu od zobenih pahuljica i mekinja sa chia sjemenkama i lanenim mljevenim sjemenkama ali za sada nista

Draga Elvira,

Ja se mucim s probavom od samog pocetka (sad brojim 8 tt). Jos doma lezim pa to vjerojatno pogorsava stvar. Jedino sto mi pomogne je kad si ujutro napravim griz i za vrijeme kuhanja u njega ubacim malo meda, cimeta i chia sjemenki. Poslije toga bar odem na wc, ali uz veliku patnju :( isto se bojim prevelikog tiskanja pa to jos dodatno pogorsava stvar…

Drage proljetne mame, mozete li savjetovati neku dobru, provjerenu literaturu vezano za trudnocu i prvu godinu zivota djeteta? Unaprijed zahvaljujem :)

I da, otkad sam saznala da sam trudna, imam osjecaj kao da se radi o decku, vidjet cemo hoce li se osjecaj promijeniti i kakav ce ishod na kraju biti… makar sam si prije trudnoce u glavi cesce zamisljala curicu.. ali spol mi ne predstavlja ulogu, najbitnije mi je samo da bude zivo i zdravo i da nam napokon dodje to nase malo cudo <3

Dobrodosla Maca.
    Meni je dosta toga patronažna sestra dala i puno toga su mi dale prijateljice. Nisam ništa pročitala. Kupila sam čak knjigu "Povezujuće roditeljstvo" i neke recepte za dohranu i sl. Čitala sam razvoje po tj. dobro je upisat koji tečaj za trudnice i imat dobru patronažu. Sve što ti je bitno ne piše u knjizi. Osnove ces naučit i sama ih prilagodit sebi.

• Ivancica09
    16. Rujan 2017. 18:48

ikyri

KungfuMaca

Elviramagistic

Jel ima koja od vas problema sa probavom?? Ja do jucer nisam imala a sada ne znam sa cime da si pomognem..ne usudim se tiskati zbog onog krvavog iscjetka od neki dan..ujutro sam pojela kasu od zobenih pahuljica i mekinja sa chia sjemenkama i lanenim mljevenim sjemenkama ali za sada nista

Draga Elvira,

Ja se mucim s probavom od samog pocetka (sad brojim 8 tt). Jos doma lezim pa to vjerojatno pogorsava stvar. Jedino sto mi pomogne je kad si ujutro napravim griz i za vrijeme kuhanja u njega ubacim malo meda, cimeta i chia sjemenki. Poslije toga bar odem na wc, ali uz veliku patnju :( isto se bojim prevelikog tiskanja pa to jos dodatno pogorsava stvar…

Drage proljetne mame, mozete li savjetovati neku dobru, provjerenu literaturu vezano za trudnocu i prvu godinu zivota djeteta? Unaprijed zahvaljujem :)

I da, otkad sam saznala da sam trudna, imam osjecaj kao da se radi o decku, vidjet cemo hoce li se osjecaj promijeniti i kakav ce ishod na kraju biti… makar sam si prije trudnoce u glavi cesce zamisljala curicu.. ali spol mi ne predstavlja ulogu, najbitnije mi je samo da bude zivo i zdravo i da nam napokon dodje to nase malo cudo <3

Dobrodosla Maca.
    Meni je dosta toga patronažna sestra dala i puno toga su mi dale prijateljice. Nisam ništa pročitala. Kupila sam čak knjigu "Povezujuće roditeljstvo" i neke recepte za dohranu i sl. Čitala sam razvoje po tj. dobro je upisat koji tečaj za trudnice i imat dobru patronažu. Sve što ti je bitno ne piše u knjizi. Osnove ces naučit i sama ih prilagodit sebi.

Slazem se sa ikyri.. patronazna ti pokaze najbitnije, savjeti prijateljica koje su mame su mi isto bile od velike pomoci, nikakve knjige bas, ja sam na faceu uclanjena u grupu Domace kasice za bebe koja mi je bila super za davanje ideja sta pripremiti bebi...

• KungfuMaca
    16. Rujan 2017. 19:25

Hvala na savjetima! S obzirom da cuvam trudnocu, a na citanje neceg izvan ovih tema se ne mogu fokusirati, razmisljala sam da uzmem bar neke knjige na tu temu... ovako mu je samo mob u ruci :)

Sofia88
    16. Rujan 2017. 19:28

Ja imam feeling za curicu. Iako svi govore da je dečko. Pošto nemam mučnine ....sve koje znam bez mučnina su imali dečke 

Everything happens for a reason.

ikyri
    16. Rujan 2017. 19:38

KungfuMaca

Hvala na savjetima! S obzirom da cuvam trudnocu, a na citanje neceg izvan ovih tema se ne mogu fokusirati, razmisljala sam da uzmem bar neke knjige na tu temu… ovako mu je samo mob u ruci :)

Zbog čega si na čuvanju trudnoće?
    Ma ja punim mobitel samo 3x na dan 🤣🤣.
    A knjigu ceš brzo prelistat i kad izađe iz tvog tj. razvoja izgubit ces zanimanje. Ja sam pred sam kraj trudnoce gledala "One borne every second" i to.sam.plakala ko.kišna godina i pogledala skoro sve sezone što sam našla. To sam jedino baš mogla gledat.

Christeen3107
    16. Rujan 2017. 20:30

Drage buduce mame, imam jedno pitanje za vas! 
    Naime, malo sam zabrinuta. Trenutno sam 8+1 i od danas su me prestale boljeti grudi. Bole me od samog pocetka i znam da sam negdje procitala da to moze biti znak spontanog pobacaja.
    Od drugih simptoma nisam imala neke posebne, najvise su to bile bolne grudi i povremena bol kao menstrualna. Al rijetko u zadnje vrijeme.
    Zivim u Svedskoj i nazalost tu je zdravstvo katastrofa. Kod prvog pregleda (kod babice) nisu mi ni krv vadili, niti sam piskila na test niti ultrazvuk radila. Prvi se ultrazvuk radi tek sa 12tj, a vadjenje krvi je tipa u 10tj. Zato drage moje, ja nemam pojma sto se zbiva u meni pa me malo malo nesto zabrine.

Molim vas pomagajte! 😔❤️

ikyri
    16. Rujan 2017. 20:43

Christeen3107

Naime, malo sam zabrinuta. Trenutno sam 8+1 i od danas su me prestale boljeti grudi. Bole me od samog pocetka i znam da sam negdje procitala da to moze biti znak spontanog pobacaja.
    Od drugih simptoma nisam imala neke posebne, najvise su to bile bolne grudi i povremena bol kao menstrualna. Al rijetko u zadnje vrijeme.
    Zivim u Svedskoj i nazalost tu je zdravstvo katastrofa. Kod prvog pregleda (kod babice) nisu mi ni krv vadili, niti sam piskila na test niti ultrazvuk radila. Prvi se ultrazvuk radi tek sa 12tj, a vadjenje krvi je tipa u 10tj. Zato drage moje, ja nemam pojma sto se zbiva u meni pa me malo malo nesto zabrine.

Molim vas pomagajte! 😔❤️

Grudi bole kratko, sve je individualno. Mene su sad u 13tj. krenule boljet a nisu uopce boljele. U prošloj su me od 6-9tj boljele ... Ako ne krvariš i nema bolova pokušaj razmisljat pozitivno.

ikyri
    16. Rujan 2017. 20:46

Christeen3107

Molim vas pomagajte! 😔❤️

Da vani se radi puno manje pregleda i puno manje kontrola i sl. jer nema razlike u ishodu trudnoca. 

Bjgirl
    16. Rujan 2017. 21:10

Cure moje ja nemam.nikakvih simptoma osim konstatno punog mjehura... ja ko da nisam trudna.. neznam jel to zato sto stalno nekud hodam i nesta radim pa nemam vremena za mucnine i sve ostalo... 
    Elvira ja inace veliku nuzdu imam svaki drugi treci dan tak je i sad nisam osjetila neke promjene.. osim folacina i euthyroxa neuzimam nist vise... 

Christeen3107
    17. Rujan 2017. 08:43

Hvala vam odgovoru! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.