Pozz cure. Ispricavam se sto upadam. Citam yra da imas dijastazu. Daj mi molim te reci jeli to smeta u trudnoci? Ja takoder imam dijastazu, ostao mi trbuh od poroda pa me zanima dali se sa iducom trudnocom ista moze napravit po tom pitanju, da ce se trbuh malo povuci ili nesto ?
Ivcy1306,može se napraviti puno po tom pitanju ako se krene sa vježbama na vrijeme i ako se pravilno vježba. Najbolje bi bilo naručiti se kod fizijatra na pregled.
Ja nisam imala pojma da imam dijastazu već sam nakon prve trudnoće bila uvjerena da je to samo špek. Nakon druge trudnoće se stanje pogoršalo, saznala sam da je to dijastaza, ali nisam imala pojma da postoje vježbe i da se da umanjiti. Nakon treće trudnoće sam uslijed nekih privatnih problema naglo smršavjela 16 kg, došla sam na 49 kg i nadalje sam imala trbuh. Međutim, nisam se njime u tom času opterećivala uslijed stresa jer nisam imala vremena za to. Nedugo potom sam krenula s vježbanjem. Cijelo sam tijelo prekrasno utegla, došla na optimalnu kilažu , izuzetno se zdravo i pažljivo hranila, međutim...nije bilo pomoći. Ujutro sam izgledala fit i super, a popodne kao da sam u 3-4 mj trudnoće.
Sada mi je iznad pupka oko 4 prsta razdor mišića, a odmah ispod pupka 5 prstiju. Mislim da se to više ne može riješiti vježbom. Bit ću pametnija kad rodim.
Smetnje zbog dijastaze u trudnoći?
Kod naglog rasta bebe, tamo u cca 30-32. tt me jako svrbilo iznad pupka, znala sam osjećati i bol, pečenje...vlakna mišića su se istezala i pucala.
Imam onaj ttudnički pojas iz Mama nove- nula bodova. Prijateljica fizioterapeutkinja mi he pokszala kako da šalom vežem i podižem trbuh- smeta me jer imam dojam da stežem bebu.
Čitala sam da ako izađe pupčana kila da onda imam pravo na operaciju preko hzzo-a i povežu mišiće. Inače se može privatno...cca 30 000kn.
Koliki je tebi razdor?
Ivcy1306,može se napraviti puno po tom pitanju ako se krene sa vježbama na vrijeme i ako se pravilno vježba. Najbolje bi bilo naručiti se kod fizijatra na pregled.
Ja nisam imala pojma da imam dijastazu već sam nakon prve trudnoće bila uvjerena da je to samo špek. Nakon druge trudnoće se stanje pogoršalo, saznala sam da je to dijastaza, ali nisam imala pojma da postoje vježbe i da se da umanjiti. Nakon treće trudnoće sam uslijed nekih privatnih problema naglo smršavjela 16 kg, došla sam na 49 kg i nadalje sam imala trbuh. Međutim, nisam se njime u tom času opterećivala uslijed stresa jer nisam imala vremena za to. Nedugo potom sam krenula s vježbanjem. Cijelo sam tijelo prekrasno utegla, došla na optimalnu kilažu , izuzetno se zdravo i pažljivo hranila, međutim…nije bilo pomoći. Ujutro sam izgledala fit i super, a popodne kao da sam u 3-4 mj trudnoće.
Sada mi je iznad pupka oko 4 prsta razdor mišića, a odmah ispod pupka 5 prstiju. Mislim da se to više ne može riješiti vježbom. Bit ću pametnija kad rodim.
Smetnje zbog dijastaze u trudnoći?
Kod naglog rasta bebe, tamo u cca 30-32. tt me jako svrbilo iznad pupka, znala sam osjećati i bol, pečenje…vlakna mišića su se istezala i pucala.
Imam onaj ttudnički pojas iz Mama nove- nula bodova. Prijateljica fizioterapeutkinja mi he pokszala kako da šalom vežem i podižem trbuh- smeta me jer imam dojam da stežem bebu.
Čitala sam da ako izađe pupčana kila da onda imam pravo na operaciju preko hzzo-a i povežu mišiće. Inače se može privatno…cca 30 000kn.
Koliki je tebi razdor?
Ja imam razdor 3 prsta. S tim da sam ja imala i carski pa su mi jos dodatno micali misice (bar su mi tako objasnili). Dugo sam se oporavljala i dugo me bolio rez. Proslo je godinu i 4mj pa sad napokon mislim da se mogu bacit na vjezbanje.
Imas li link kakav za vjezbe? Hvala unaprijed i sretno sa ovom trudnocom!!!
Pozz cure. Ispricavam se sto upadam. Citam yra da imas dijastazu. Daj mi molim te reci jeli to smeta u trudnoci? Ja takoder imam dijastazu, ostao mi trbuh od poroda pa me zanima dali se sa iducom trudnocom ista moze napravit po tom pitanju, da ce se trbuh malo povuci ili nesto ?
Ja isto imam dijastazu. Ovo mi je 1.trudnoca i vec nakon 4mj kad mi se stomak jedva i vidio doktorica mi je pri pregledu rekla da imam dijastazu za koju sam tada prvi puta cula. Nisam se uopce bila udebljala niti mi je bilo jasno otkud to ali eto desavaa se. Nakon toga sam odmah nasla centar u kojem rade fizioterapeuti s trudnicama i krenula sam s vjezbama da mi se to ne siri dalje,tako da je sada sve pod kontrolom i nakon 4mj nije se povecala nego je oko 1-2prsta.
Savjetuje se da vjezbe ne radis sama jer mozes pogorsati stanje. Ovako si stalno na oku im i odmah upozore ako nesto krivo radis. Nakon poroda cu nastaviti ici i dalje na te vjezbe jer su mi rekli da se sve pravilnim izvodenjem moze vratiti u normalu nakon par mjeseci,tako da se veselim sto ima nade 😊
Jutro trudnice moje...jel ste se umile u cvijecu🌻🌸🏵🌷🌹🌼? Moji decki spavaju a ja pijem kavicu pa cemo u crkvicu...od spavanja lijeva desna strana, poceli su me boliti kukovi😅😅😅...probudi me bol pa se presaltam na drugu stranu i tako cijelu noc🙄🙄🙄
Svima lijepi dan zelim😘😘😘😘😘
Dobro jutro 🤗🤗🤗🤗💞💞💞💕💕💕💕
Mi danas imamo mnogo posla. Cak cu biti i postar. Prijateljica koja je u Svicarskoj me zamolila da njenoj mami odnesem cvijece za dan mama. Sredit citav stan jer jucer smo samo uzivali 😑😑😑
Odlucili smo se na zdravi rucak, hamburger u Mc D. 🔫🍺
A ovo moje malooooo bukvalno mi oduzima dah. To tako boliiiii. Suze mi krenu. Ona je sva desno. Dole me ubi glavom i rukicama. A nogama kad se protegne prema mojim rebrima. Ma ludilooooo.
Pikice i ja tako. Samo cim se ja nesvjesno u noci smjestim na desni bok ona me tako pocne udarat da me boli hahahah kao de ludjakinjo gusis me hhahaha.
Muz i ja svaki dan uzivamo u njenim akrobacijama.
I jedva cekamo da nam dodje ❤️❤️❤️❤️
Pusa od nas dvijeeee 😘😘😘
A sad pitanje, je li mozemo nekako da sprijecimo dijastazu??? Jesmo li mi krive ako dodje do toga ili je majka priroda?
Panda, stvar je u genetici. Imam je ja i obje moje sestre.
U trudnoće sam kretala sa idealnim BMI, nisM se pretjerano udebljala niti u jednoj i kretala sam se umjereno do pred porod.
Sema, kod fizijatra odlaziš negdje privatno ili u DZ? Da li si tražila uputnicu?
Ivcy, nemam neki link sačuvan, ali stvarno ima dosta toga na you tube-u.
Da sam na tvojem mjestu potražila bih profesionalnu pomoć.
Ja još ne mogu vjerovati da je u drugim rodilištima pregled fizijatra normalna procedura, a da u Vinogradskoj na tri poroda mene, a niti moje sestre, nitko nije pogledao.
Nadam se da se unutar 8 godina od zadnjeg poroda to promijenilo.
Dobro jutro!
Pikice mene redovito ujutro boli lijevi kuk. Jedva se ustanem i onda hodam kao pingvin. I prije sam ja spavala na bokovima, eventualno na pola na stomaku, pa mi je malo čudno da me toliko boli i to samo ta jedna strana.
Panda tako mene počne udarati kad na desni bok legnem 😂 Pa se onda malo nagnem na leđa i bude bolje. A povremeno mi nabije nogice pod rebra da ne mogu disati
Neku večer me toliko udarala da sam mislila da će izletiti van kroz kožu. Nije ni sad puno mirnija.
A nisu ni moji susjedi baš nešto mirni. Doselili su sezonci u stan iznad nas, isti kao i lani. Već treći dan mi doslovno skaču po glavi. Skakali su i lani, ali lani nisam bila toliko kod kuće pa me nije toliko smetalo. Da je skakanje potrajalo još malo, otišla bi gore i pitala znaju li da ispod njih živi netko. Da ne bi kroz koji mjesec netko letio sa balkona kad me hormoni lupe 😂 Ne moraju hodati na prstima niti biti tako tihi kao da ih nema, znam da nije moguće uvijek. Ali neka imaju malo obzira. U zgradi inače imamo jednu bebu od par mjeseci, jednog od otprilike godinu dana i jednog od 3 godine. Beba se ne čuje nikad, a ovi dvojica samo nekad i to kad su na stubištu i pakiraju se u kolica. I to ne bi ni čula da nismo odmah prvi do ulaza u zgradu.
Idem se sad baciti dalje na ručak da bude pri kraju do 12.
😘😘
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Yra to je kao neki "fitness centar" drze vjezbe za osobe koje imaju problema s ledima, trudnicama i sl. Ali su svi zaposlenici strucne osobe bas za to sto rade. To je privatno,2x tjedno idem, bude nas 2-3 u grupi i traje sat vremena. Ja sam prezadovoljna.
Panda na to nazalost ne mozes utjecati ali ako se pojavi mozes sprjecavati daljnje sirenje.
Sema, to je super!
Ne znam ima li toga kod nas u Samoboru. Budem se svakako raspitala. Eventualno u Otto Bocku.
Sarita, sačekaj ih kad dođu doma s arbajta, pa nakon cca 5-6 sati kad si malo odspavaju kreni tući meso za pohanje.
Sortiraj odgovore
Najstariji