Proljetne bebe 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tocka_tockica
    28. Rujan 2016. 16:37

Pozdrav svima i dobrodošle nove trudnice! :) evo mi smo danas bili na kontroli.. sve je u najboljem redu, bebica raste, imamo 4,5 cm i jako smo aktivni :) nego imam pitanje.. naime, ginekologica mi je danas spomenula kombinirani probir za utvrđivanje rizika za trsomiju, pa me zanima da li su vama vaši ginekolozi isto to savjetovali? da li ste se odlučile na test? naime imam 28 godina, prva mi je trudnoća, tako da po nekoj "matematičkoj" računici ne spadam u rizičnu skupinu za Downov sindrom.. u svakom slučaju ne vidim smisao tih testova jer u biti  samo daju podatak o stupnju rizika.. kakvo je vaše mišljenje? da li cete radit test ili ste možda u prijašnjim trudnoćama radile?

👧🩷 2017.
    👦💙2020.

mrs.kepolas
    28. Rujan 2016. 17:02

tocka prvo da kažem kako mi je drago što bebek raste! Kad je idući pregled? :)
    Što se tiče testova, baš sam o tome pričala sad sa dragim za ručkom. :D 
    Mi nećemo raditi nikakve testove kako sada stvari stoje. Meni je 27, isto prva trudnoća i doktorica me pitala jel bi radila testove, na što sam ja rekla da vjerovatno ne. Naša odluka je sve čvršća. Posvuda slušam priče o trudnicama koje su išle na testove, rečeno im je da je beba bolesna, došle su do amniocinteze i ispalo je sve super. Čak sam pročitala (iako nisam smjela jer me duboko potresla) priču u kojoj je žena napravila amnio i izgubila bebicu, da bi nakon nekoliko tjedana dosli rezultati kako je beba zdrava.

Možda smo naivni, možda smo blesavi, no ne vidimo se u tim testovima. Vjerujemo da su naše bebe zdrave, a ako i nisu naše su bebe. Broj kromosoma ili bilo koja druga nepravilnost ne mijenjaju našu ljubav i posvećenost njima. 
    To je samo moje mišljenje. Nadam se da se cure koje su isle na daljnje testove nisu uvrijedile, nije mi to bila namjera. Sve smo mi drugačije, naše obitelji su drugačije. Nešto što funkcionira za jednu obitelj, ne funkcionira za drugu i obrnuto! 

Not all twins walk side by side,
    Sometimes one has wings to fly! ❤ ❤

JanaH.
    28. Rujan 2016. 17:19

Slažem se mrs.K
    Ja sam evo radila te testove, troje zdrave djece, ali ; kad je najmlađi bio star između16-18mj vidjeli smo da se ne razvija kao brat i setra mu, kopali po netu, čitali, napravili djagnostiku, i odjednom savršeno zdravo dijete (do 16mj) dobilo dijagnozu autizma.. Testovi odkrivaju samo genetsku grešku kod bebe, a ima svačega, nažalost...

2006.
    2008.
    2010.
    10/2015 7+5

Marina_Maria
    28. Rujan 2016. 17:20

Kepolas slazem se. Mislim da je to osobno pravo svake majke no moje misljenje po tom pitanju je vrlo cvrsto. S obzirom da za mene nikakav prekid trudnoce ne dolazi u obzir nema ni potrebe za dodatnim testovima. Vise lijecnika mi je reklo da su rezultati ionako u vel.postotku nepouzdani pa mogu donijeti samo nepotrebnu frustraciju. Sto Bog da bit ce. Ako i ne bude fizicki "savrseno" u nasim ocima ce biti. I nezamislivo mi je da u ovoj fazi kad su djetetovi organi potpuno formirani do najsitnijih detalja netko moze reci da to nije zivo bice. Za mene jest od kad sam mu cula srce prvi puta. Znam da zvucim malo ostro ali u tim pitanjima covjek razmislja kako osijeca. Ne osudjujem nikoga tko misli drugacije,.ali me nije sram jasno reci sto mislim. Btw rijeci mog doktora u bolnici kad sam odbila te pretrage bile su "bravo, tako treba". O amniocintezi sam cula i citala toliko groznih stvari da je nikome i nikada ne bi savjetovala. Moja frendica je izgubila savrseno zdravo dijete u 4mj.trudnoce jer su joj iglom unjeli u organizam jednu od onih bolnickih bakterija.

mrs.kepolas
    28. Rujan 2016. 17:34

Onda se kužimo cure! 

Marina jeza me prošla. 
    Strašno, strašno, strašno!!!
    Kako god tko želi neka radi.. vjerujem da svi donosimo odluke na temelju onoga što mislimo da je najbolje.
    Trebamo malo vjerovati i da je sreća na našoj strani! Tako je lakše!

Not all twins walk side by side,
    Sometimes one has wings to fly! ❤ ❤

Tocka_tockica
    28. Rujan 2016. 17:35

Hvala svima na odgovorima.. ja sam isto misljenja da ti testovi nemaju svrhu.. osim da trudnicama zadaju dodatne brige i nervoze... sto im nikako nije potrebno..kao sto kazete.. svakoj majci je njezino djete savrseno i upravo onakvo kakvo mora biti.. to su ionako stvari na koje mi ne mozemo utjecati.. priroda sve kroji.. cisto me zanimalo u kojem smjeru razmisljate jer poznajem nekoliko majki i buducih majki koje jako zagovaraju sve zive pretrage kako bi bile sigurne da su ili ce rodit "savseno" dijete.. moja bebica ce meni biti savrsena jer je moja.. i nikakv genetski test mi to ne moze osporit.. a vjerujem da je tako i svima vama.. jako me razveselilo sto vidim da nisam sama u tom razmisljanju jer me jedna mama pogledal s velikim cudjenjem kad sam joj rekla da ne vidim smisao tog testa jer jer ako bas tako mora bit bit ce..
    Mrs. K, sljedeca kobtrola mi je za 4 tjedna.. 28.10... malo cu se nacekati al imam dosta planova kroz to razdoblje tako da mislim da bude puno brze proslo nego ovih mjesec dana dok smo cekali da prodje kako kazu najkriticnije razdoblje 

👧🩷 2017.
    👦💙2020.

1.2.3.surprise
    28. Rujan 2016. 17:37

Hej curke evo i mene, jos u krevetu, pa umrijet cu od dosade. Vrhunac dosade je kad vam i internet dosadi .

Dobrodosle nove cure, joj Jana kaj bi ja dala za tvoje porode...
    Moj prvi s epiduralnom 12 sati, drugi epiduralna i drip 5 sati , al ajde treci je bio ekspresan, malo vise od pola sata bez icega. 

Kaj se tice grada i bolnice , ja sam iz Zagreba i opet cu u Petrovu

A kaj se tice testova , probira i ostalog , ja sam sve to odbila i opet cu, to je moje dijete kakvo je da je i sigurno ga nebi pobacila tako da nevidim smisao toga, a uostalom tatinoj zeni su rekli da ce im se mali rodit sa downom i zena se bezveze zivcirala cijelu trudnocu na raznim testovima, a rodila savrseno zdravo dijete. Tak da kaj se mene tice , hvala nebi. 

Treba vas sve polovit sad hehheh

• Manuela88
    28. Rujan 2016. 17:46

Tocka ja sam radila kombinirani probir u 11.tt jer je nuhalni nabor bio malo zadebljan-2.5 mm.Imam 28 god.,prva trudnoca.Rezultati su niskorizicni sto me dosta umirilo.Iskreno,napravila bih ga opet,jer ne mislim da se ti testovi rade samo  slucaju kada bi netko pobacio,vec i da te pripreme na odredjene stvari u slucaju ne daj Boze necega.Nisam htjela svaki daljnji pregled strahovati kao ovaj kad mi je doktorica zabrinuto rekla da je nuhalni na gornjoj granici.Ja i suprug smo odlucili da bismo htjeli znati sto je neovisno o nicemu.Mislim da bi brinjenje do kraja trudnoce imalo mnogo gori efekat i za mene i za bebicu.

Danas postoje i skuplji neinvazini testovi poput Harmonyja i Niftyja ukoliko kombinirali izadje visokorizican.

Ne vidim sto je lose u tome da netko zeli znati ukoliko nesto ne daj Boze nije u redu.Naravno,podrzavam svaciju odluku po pitanju toga i ne bih nikome zeljela da prozivi strepnju koju sam ja osjecala dok sam cekala rezultate.

Marina_Maria
    28. Rujan 2016. 17:55

Zaboravih napisati, ja cu u zg na sv.duh tamo mi je prof.Miskovic vodio i prvu trudnocu i spasio moju curicu sa zastojem u rastu, a ove godine mi je radio i histeroskopiju zbog polipa endometrija tako da ima moje puno povjerenje☺

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.