Proljetne bebe 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pavla
    24. Rujan 2016. 08:54

Dobra raspravica
    Danas je u Americi vraća taj "starinski" način poroda, dakle, porod u kući, s doulom, babicom ... Meni je to super. Oni pripreme i obavijeste bolnicu da će porod bit u kući, i u slučaju komplikacija imaju plan kako do bolnice. Ima i žena koje se ne boje i nakon dva carska rode prirodno, što je ovdje kod nas SF. Naravno i tamo ima razlika od bolnice do bolnice. Medicina je oprezna i puše na hladno, pa ima tendenciju prestrašit žene ... Ali svaka je trudnoća i trudnica različita. Ja sam dosta čitala o iskustvim žena koje su rodile u kući itd ..
    A šta se tiče naših baka i prabaka .. Imale su bolju kondiciju, bile su zdravije (po cili dan su u polju kopale) sjeme kojim su se hranile bilo je zdravo, životinje se nisu šopale hormonima .. Išle bi trudne u polje, a vratile bi se s ditetom.  Ali bile su okružene i životom i smrti.. Jer, puno je dice umiralo pri porodu i nakon njega, a ko zna koliko su i spontanih imale, a nisu ni znale da su trudne, jer doktori su bili luksuz. Meni je baka od muža rodila njih 14., a s godinu je dana umrlo njih 5. Jednostavno im je smrt i život bio nadohvat ruke, i to su trebale prihvatit.. I kasnije bi opet rađale i išle dalje, bez straha i s nadom da će sljedeće dite preživit...

29.8.2022. ➕

rose90
    24. Rujan 2016. 11:15

Mi smo otišli u Slavoniju za vikend i trenutno ležim pod dekicom i čitam knjigu, najbolji vikend 

Već me par dana leđa bole, ne znam jel to zbog trudnoće ili sam pretjerala u igri s klincima u vrtiću Ima tko takvih problema?

Zabica29
    24. Rujan 2016. 12:50

Pa javljaju se proljetni cvjetići  , 4:1 za sad. Ma samo da bude sa svima sve ok.
    Rose mislim da je normalno malo leđobolje u trudnoći, a možda si se i stvarno malo zaigrala previše. Mene trenutačno sve boli, i leđa i maternica kao menstrualni bolovi, i mjehur. Inače sam dosta sugestibilna i od onog doktorovog "hmh" nikako da se uvjerim d sam dobro. Prije sam lopticu mogla napipati par prstiju ispod pupka, sad kao da je propala negdje dolje. Umišljala sam da osjetim neko meškoljenje, a sad ništa.  Joj tako se nadam nekim udarcima u sljedeća 2 tjedna, da me malo smire. Mislim da ću možda otići napravit urinokulturu, da nije neka upala.
    Uvik nešto jel ti od sad svaki dan osjećaš udarce?
    Inače što se tiče rasprave, ja mislim da je danas ipak bolje biti trudnica. Puno više se zna, pa je to dvosjekli mač. S jedne strane dostupne su nam informacije o opasnostima i o tuđim nesrećama, a s druge strane zbog informacija puno toga možemo i spriječiti i zaliječiti. Nekad je bilo Bog dao, Bog uzeo, ali nije se o tome puno pričalo. Kad je moja bliska prijateljica doživjela spontani ja sam bila u šoku jer sam za to prvi put čula, i mislila sam da je rijetko, a kad sam rekla mami, samo mi je počela nabrajati žene iz obitelji koje su to prošle, a nisam znala. Jedino ostaje činjenica, neoboriva, da su nekad ljudi bili zdraviji jer su se kvalitetnije hranili i više kretali, a i više družili pa su bili psihički zdraviji.

[/url

• mimikatepupu
    24. Rujan 2016. 13:56

Dobro jutro!
    Bas je divan suncan dan kod mene na moru a k tome jos i subota! Danas ga moram iskoristiti za setnjicu na svjezem zraku

Cure, jel vas boli dolje ako vam je mjehur pun? Dal vas pritisce? Mene najvise nocu kad me taj pritisak i bol znaju probuditi pa znam da moram na wc. Pred jutro sam se isla jos u polusnu istegnuti u krevetu i snazno me zabolilo dolje..opet je mjehur valjda bio pun a mozda imam i zraka pa sve to pritisce dolje... bas sam se prepala jer me jako zabolilo.. brzo sam se sklupcala da se smiri...

btw Dobro jutro jer sam ovo pisala rano ujutro ali mi preko mob nikako nije htjelo poslati post... :/

• mimikatepupu
    24. Rujan 2016. 13:59

Ah, sad vidim da me na laptopu prijavilo pod starim imenom... hehe, Sam Sara vam se javlja! :)

Tina2901
    24. Rujan 2016. 14:44

Evo me cure, jucer imala krvarenje, prijeti mi spontani, opsirnije vam kazem kad se oporavim jer ne mogu pissat..

LenaLenov
    24. Rujan 2016. 16:37

O nee :-(
    Tina  tako mi je zao :-(
    Vec me strah doci i vidjet takve vjesti,sva se snuzdim..
    I bec dvije noci sanjam kako gubim bebu,bas nocne more i valjda posvjesni strah..
    Meni je ginekolog,koji me porodio,rekao kad sam prokrvarila,da su za pobacaj koji se ne moze zaustaviti,rizicni uvjek izmedju 5 i 8 mj..
    Ja sam tada bila u 4mj trudnoce nije mi bilo svejedno..
    A opet eto,vise tih krvarenja krene u pocetku trudnoce..
    Tina,zbilja se nadam da ce mirovanje i lijecnici ipak moci pomoci <3
    Uvik ovo si bas realno i fino opisala kako je nekada bilo..
    Zbilja su zene bile vise u kondiciji i zdravije jele..
    Mi se ustvari trujemo,cak i kad se kao zdravo hranimo..
    SamSara meni draga zaboli desno kad je mjehur pun..
    Npr u noci,skroz desno,jaca bol ko da pece i onda prestane kad odem u wc..
    Znalo mi se to desiti i prije trudnoce..
    Mislim da to je do mokracnih kanala i mjehura..

Bumbo0809
    24. Rujan 2016. 17:05

Dobar vam dan trudnice ☺ nije me bilo neko vrime jer san bas u poslu oko mog malog gospodina..proslavili smo mu i rodjendan i tako. Dosta je zahtjevan u ovoj fazi,a i slabo spavamo (po obicaju.. otkad se rodia nisan se naspavala..evo vec godina dana 😂)
    Bila san na 2.kontroli u cetvrtak i tad je po mengi bilo 9 tjedana.. al ginicka je rekla da misli da je mrvica starija pa mi je zato i dala prije termin..ne 28.4.nego 23.4. 
    Tad je mrvica bila velika 22 mm...lipo raste i tako 😃 

Teta veliki zagrljaj ti saljem! 🤗💞 odlicno je sta si tako pozitivna oko svega! Ubrzo ces se javit s novim plusicem ☺☺ 
    Una ne zelin ni zamisljat kako si se osjecala...al bitno je da si iz tog svega  izasla jaka i spremna za novu malu mrvicu 😍 

Tina nadan se da nije nesto strasno! Lezi odmaraj i obasipaj se pozitivnim mislima! 

Nove trudnice dobro nam dosle! ☺

Marina_Maria
    24. Rujan 2016. 17:35

Tina drzi se, miruj, iskreno se nadam da ce bizi sve u redu....javi nam se sto prije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.