Teta baš mi je žao što ti se to dogodilo, ali sam sretna kad vidim kako to hrabro podnosiš. Iako čudno zvuči, i trebaš biti ponosna što si to sve prirodno izdržala. Tko zna kakve oni štete dolje naprave sa svojim instrumentima. Una ti je dobro napisala, sad si daj vremena da malo odžaluješ i onda nam spremna dodji sa sretnim vijestima.
Una, još teže mi je bilo pročitati tvoju priču. Što je najgore, ti si se mogla na trepavice postavit a ne bi mogla utjecat na taj nesretni uzrok. Baš nam je trudnicama teško zapravo kad osvjestimo od kuda sve vrebaju opasnosti i nesretne okolnosti. Mene sad nekako i u gužvasti tramvaj strah ući.
Ja sam jučer bila na pregledu kod svog doktora i moram ga pohvaliti, konačno sam imala pravi trudnički pregled: težina, pišanje, tlak, pregled, ultrazvuk. Na pregledu mi je vidio nešto što nije izgovorio, ali dobila sam dojam da se dogodilo neko skraćenje (cerviksa?), Uglavnom pitao me što radim i rekao da moram malo više mirovati, ne predugo sjediti, sve laganije u skladu s drugim stanjem. Baš me zapravo to malo uplašilo jer osjećam da je beba baš nisko, da mi je više na mjehuru i bliže stidnoj kosti nego pupku. I bolucka ne to područje, pogotovo nakon dugo stajanja. Nadam se da će se to popraviti, al realno ne znam koliko bih mogla više mirovati. Dižem se u 6:30 i od tad do 18h sam stalno u pokretu jer moram. Na poslu baš i nemam neki kauč za kratko dići noge 🙄...
Inače je i dugo radio ultrazvuk, mjerio svakakve mjere, potvrdio da je curica i da se to više neće mijenjati. Kratko mi je samo pokazao 3d prikaz, ali nisam stigla gledati kako se miče. U ordinaciji stoji natpis da Hzzo ne predviđa prisustvo supruga na pregledu. Ne znam dal to znači da to treba platiti ili da uopće ne pušta muževe unutra. Izgleda da ćemo morati poslije 20.og tj ići platit 4d.
Nove cure dobrodošle. Kepolas baš si me nasmijala sa jačmencima, to je sada naše secret weapon. 😠
E, btw, kupila sam si danas 1 trudničk traperice, 1 crne na crtu hlače u C&A, muž kaže: koji genijalni izum, Jel ima i za muškarce tako nešto?
[/url
Teta draga, samo hrabro, super je da nisi morala na kiretazu, jer ako se tijelo samo "ocistilo" mislim da je cak dovoljno da jedan ciklus pricekate pa na posao😉
Nova mama dobro nam dosla!
Zabica meni doktor nije nis rekao ali vidljivo je da isto nisko nosim i jos uvijek se nocu cesto dizem na wc bas isto imam osjecaj da je na mjehuru.
Cure u kojem tjednu su vama komentirali polozaj posteljice i kolicinu plodne vode? Ja stalno imam osjecaj da mi je dnevni ulozak vlazan bojim se da ne bi p.voda kapala😯
Bok cure!
Dobro došle nove mamice!
Teta5 jako mi je zao... U potpunosti razumijem, jer sam i sama to prošla 2 puta. Srećom otišlo je samo. Meni su doktori savjetovali, posto su trudnoće bile male, da nakon prve menstruacije možemo krenuti ponovo. Od tugovati na svoj način i krenuti dalje kada ste ta to spremni...
Evo mene s pregleda, veliki smo 55 mm, srceko kuca, NN je 1 mm, za tri tjedna idemo ponovo i onda ćemo raditi test probira.
Uživajte cure!
Kada ne znaš kamo ideš, svi te putevi vode tamo...
Viki bravo za pregled opa vi ste veliki, cini mi se da je bebac za tjedan dana veci, super, bas mi je drago da je sve ok!
Bok zenice!
Evo nam vikensa,mada meni je ustvari svaki dan vise manje isti..:-)
Tina,jos jednom da kazem da si vrlo hrabra unatoc toj tuznoj vjesti i da vjerujem da ces se oporaviti i opet zatrudnjeti nadam se i reci nam kad bude opet plusić :)
Kepolas pa to samo nase biserke u Petrinji mogu biti tako cangrizave&nedposobne..
Tsh se znam mora vadit u Sk,al sko su one neke druge mogli izvadit i poslat u Sk,trebale su to učiniti..
Muka mi kad pomislimi na zene na salterima..
Vjeruj,to mi najomrazenije zene i to zanimanje..
Draga teta, mislim da je puno bolje da si se prirodno očistila. Sad odmori, skupi hrabrosti i pokušajte ponovno, vjerujem da će tada biti sve u redu.
Nova mama dobro nam došla .
Ja još nisam saznala spol, idući pregled je 12.10. onda ćemo biti skoro 17 tjedana pa se nadam da će se vidjeti.
Ja sam jučer imala šok. Nakon wc skontala krvavo na papiru i užasno sam se uplašila. Odmah otišla kod ginija i Bogu hvala sve je u redu, beba raste i srčeko kuca. Ne mogu vam opisati koliko sam se uplašila. Kaže doktorica da je sve u redu, da nema hematoma i da je vjerojatno neka žilica pukla. Pojačala mi dozu duphastona na 3x2. Poslije gleda moj nalaz krv, kaže mi da mi je šećer visok 5,4; kod trudnica sve više od 5,1 ne valja. Poslala me na ogtt za šećer. Izvadi se krv, pa se popije čaša slatke vode, pa opet nakon sat vremena vade krv i onda opet nakon sat vremena. Užas. Još mi treći put nisu mogli žilu naći pa sam ukupno 5 puta izbodena. Grozno. Valjda će sve biti ok.
Bas je dosta tih krvarenja kod trudnica :(
Pitam se jel tako bilo nekada u doba nasih mama...
Ana,nadam se da ce sve biti pod kontrolom :***
Hvala Lena i ja se nadam. I meni je već čudno koliko ima problema i spontanih, mislim da to prije nije bilo tako.
Pa da,kao da je sada vide,pored toliko napretka medicine..a kad pomislis,prije su zene rađale same doma ili uz pomoc samoukih babica...
A danas kad bi trebalo bit sto manje pobacaja i mrtvorođene djece,ono sve vise...
Sortiraj odgovore
Najstariji