Nikakav steznjak, na to su me upozorili nakon prvog poroda. Jednostavno trbušni mišići moraju sami odraditi svoje. U funkciji približavanja mišića treba treba upitati svog ginekologa jer ce on najbolje znati razliku ili nekog fizioterapeuta (već nakon tj. dana). U ljekarni će naravno preporučiti sve. A i ne vjerujem u brza rješenja, to ovisi o elasticitetu kože, pa treba krenuti s vježbicama plivanja, brzog hodanja, šetanja. Evo ovdje lijepog linka https://klokanica.24sata.hr/beba/mama-poslije-poroda/treba-li-vam-steznik-nakon-poroda-652
A moje varičele - uf, da me vidite, ne znam jel za se smijati ili plakati. Svakako primili su me po hitnom postupku na zaraznom, dobila th. i utjehu kako sam prešla prvo tromjesečje i nisam u zadnjem mjesecu jer tad postoji mogućnost da se beba rodi sa varičelama. Ne mogu sad spavati nikako što od bebe, kralježnice, što od svraba...
Piki - ti si negdje kad i ja s terminom? kako misliš s robicom - koliko čega; dugih kratkih rukavića? Ja samo znam da mi ne treba ni jedan br. 50, a 56 nosimo samo prvi mjesec.
Kikica ne brini se puno oko gestacijskog dijabetesa, ako ti ga i potvrde, vjeruj mi , nije smak svijeta. Ja ga imam i dva puta sam prošla hospitalizaciju 24 sata. Lijepo svaki mjesec jednom u bolnicu gdje te temeljito pregledaju, izvade krv, naprave pregled, ultrazvuk, ctg, urinokulturu..
Ja sam se na dijetu navikla, nije ništa strašno, jedeš zdravo što i nije tako loše, beba dobije sve najbolje, a nećeš natuči puno kila pa će ti kasnije biti lakše jer ćeš se brže vratiti na staro.
Ja sam ti izbacila slatko, jedem svo povrće, voće, integralne žitarice,jogurt, meso, ribu, sir, orašaste plodove, u dm sam našla marmeladu sa stevijom, ponekad uzmem i malo meda. Gladna nisam, jedem oko 5 manjih obroka na dan. Pijem puno vode.
Bellagio želim ti da se šta prije oporaviš i baš mi je žao što si baš sad morala dobiti varičele.
Ostale cure sretno s pregledima !!!
https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png
Ja sam se vratila s pregleda, otisla sam tjedan dana unaprijed obzirom da imam dosta kontrakcija u danu, dosta vise od tih nekih tolerantnih 10, i jos me od jucer drzi neka menstrualna bol, cijelu noc nisam spavala. Pregledala me ultrazvucno i vaginalno, skroz sam zatvorena, cervix 40 mm, kontrakcije ne komentira a to me najvise muci. I nekak sam se smirila i dosla doma i maloprije nadjem smedji iscjedak na gacama. Valjda moze to od pregleda? Dosta mi je bio neugodan i bolan i sad ne znam sta da radim, ako je od pregleda ne bi da me opet pregledavaju... mozda sam trebala odma u vinogradsku na hitnu a ne ginekologici...
Kikica nemoj brinuti oko dijabetesa. Bas kak Lilarose veli, izbacis slatko i sokove i malo pripazis i to je to. Prvih par dana odvikavanja od cokolade je bilo tesko, ali sad ide. Ja sam dobila aparatic za mjerenje i sad moram svaki drugi dan ujutro nataste provjeravati kak je. Bas sam jucer cijeli dan mjerila nakon svakog obroka i sve bilo ispod granice. A cak sam pojela bananu i narancu zajedno i onda polako s uzivanjem kockicu cokolade :D
Ivchi mislim da je blago krvarenje nakon pregleda normalno. Ali ako ne prestane bolje da odes do bolnice. Ja bi tak napravila.
Bellagio zelim ti brz oporavak!
Pozdrav cure!
Ja se vratila s pregleda... Danas sam puna 32.tjedna, a moj sin je 2200g :) malo moje prasence! Sve je u redu i sa mnom i s njim. Cerviks je u redu, nije omeksan, ja zatvorena. Za bh je rekla da su normalne ukoliko nisu pracene boli i nekakvim cudnim iscjetkom. Obavezno magnezij... Dobila za zeljezo neke tablete za zvakanje. Kontrola
Ups, slucajno stisnula posalji.
Kontrolu imam za 3 tjedna, pa onda opet za 2 i onda u bolnicu 😱 Brzo brzo!
Bellagio, bas mi je zao zbog kozica, uz sve trudnicke tegobe jos te i to muci!
Pozdrav svim novima i starima :)
P.S. Netko je pisao za broj robice, ja nemam nista od 50 i necu! Bolje da malo visi na njemu nego da bezveze imam 50 koje ce mozda jednom ili dva puta obuci!
Kako je lijepo citati da vam se termini priblizavaju. Ja cu ovdje ostati zadnja
Joj, meni je lijepo, al s druge strane me opere panika ajme! Do nedavno sam isla kod ginekologinje i razmisljala koliko jos puno pregleda imam, a sad bas odbrojavam! Brzo to prodje! Ovaj period od 25.-32.tjedna, iskreno, ne znam ni kad je prosao!
Hej,hej curke...
Za steznik.Dok smo trudne,kako beba raste tako nam i organe gura po trbuhu i nakon poroda nije uzalud barem 45 dana mirovati dok se sve ne vrati na svoje mjesto,a moje osobno misljenje je da bi steznik to sve samo usporio.Ja osobno ne patim za izgledom niti sam krasota kakva,vise spodoba,ali ono sto mogu reci da sam ponosna na svoju skembicu i strije oko pupka jer je to sve od mojih bebana jos jedan mali vjecni znakic da sam mama.
Bellagio,zao mi je sto su te pogodile te glupe koze,ali stvarno mi je drago da nije strasno s obzirom na trudnocu.Zelim ti jaaaako brzi oporavak od njih.A robica...Pa sad nista posebno ne planiram osim se drzati savjeta pedijatra kao i kad sam malog rodila u proljece.Znaci bebu ne oblaciti pretoplo ni prelagano nego onako kako se i ja osjecam.A velicina nikako malena jer sam i ja malome prvu robicu bila kupila 54 pa za tjedan dana od toga trazila vecu.Smezuranci mali rastu ko gljive.
Pupa2, vaaaauuuu.Vec 32 tjedna.Drago mi je da je sve super i da je decko odlicno.
Sortiraj odgovore
Najstariji