Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mama102
    06. Studeni 2015. 08:55

Jutro zene, nemam laptop pa se ni ne javljam, ali redovno citam preko mob sto se dogadja. Ja sam bila na pregledu, nismo radili uzv :( samo je posluso doktor srceka…sljedeci pregled ce bit uzv. Jel vama svaki put kod socijalnog gin rade uzv? Moj bi trebo svaka 3 tj jer su blizanci, al eto nije imao uzv kad ga gin dijele.

Nego da vas pitam nesto. Jel kod vas obicaj da kad dodjete iz bolnice priljatelju i rodbina dolaze vidjet bebu i tu vece je festa? Sipanje…znate ono kad ima perja, papira, folije ispred kuce ako netko baci i pali se vatra… Znam da nije to sipanje obicaj u cijeloj hr, a dali imate tu festu bez tog cirkusa vani?

mama10

mama102
    06. Studeni 2015. 09:06

I da poison i doris sretno. Bit ce sve ok...
    Spominjale ste jos i manje odlazaka na wc, ja idem isto sad jednom, a prije bezbroj puta nocu.

Sto se tice spola bebe, ja bi voljela da budu decko i curica, al opet najvaznije je da budu zivi i zdravi.

Mislim da nema nista lose u tome da svaka od nas prizeljkuje curicu ili decka i ako ostanemo pomalo zatecene kad ne ispadne kako smo prizeljkivale. S vremenom sve to sjedne na svoje mjesto i kad primimo u narucje to malo cudo znamo da je to bas ono sto bam je falilo u zivotu. I da je savrseno bas takvo kakvo je

mama10

Garavica
    06. Studeni 2015. 09:33

Mune dobrodosla :)
    Mare sretno cekamo lijepe vijesti.
    Svima ostalima pozdrav i da ja idem jednom na wc i ne onsko cesto ko prije.
    Mama102 znam kako ti je meni jednom je bio rekao da necemo uzv pa sam ga napala pa je napravio blic uzv kratki tj.bacio oko doslovno.a za ovo nisam nikad cula a moj muz prvi ne bi cirkuse dozvolio tak da ne znam sta da ti velim.
    On ce festat s ekipom kad rodim a sto gdje i kako ne znam.

Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
    (^_^)

mamasita4
    06. Studeni 2015. 09:37

Evo cure, mi sad s pregleda.....sve je super, sve po mjerama od 16tjedana. I kaze dr da misli da je curka, al da ce slijedeci put 100% reći....Dakle, mamina intuicija zna...hahaha.
    Meni termin 21.4. Piki...
    Bila sam na danima beba i trudnica u St, medutim nije me fasciniralo ove godine kao prethodnih. Inace odem svake godine....kao da je ponuda bila puno skromnija.....Mada, kako ja imam sve od prethodnog bebaca, cak mi nista posebno ni ne treba pa mozda nisam relevantna....Al moze se naci lijepih stvari za fini popust....zasto ne....
    Pozdrav od mene i curke!

Bellagio
    06. Studeni 2015. 09:39

mama 101, ne nemamo tu feštu u Dalmaciji. Pred rodilište dođe uža rodbina (sestre, braća, djedovi, bake) na famozno obiteljsko slikanje. A doma isključivo tko hoće kratko stat i biti od koristi. Misec dana babinja (zapravo 40 dana) nema mi nikoga u kući (osim onoga tko hoće kuhati, pospremati).
    Dobrodošlica novim mamama!
    Poison i Doris javite nam se i hrabro!
    Za pupkovinu tj.doniranje krvi - ukoliko vama zatreba možete ju tražiti bez obzira što ste donirali, bez financijskog potraživanja i u nekakavog ogromnom postotku ona vas čeka tipa 10 god.

• LillaRose
    06. Studeni 2015. 09:40

Mune dobrodošla u naše društvo, želim ti urednu i školsku trudnoću !!!
    Ines bravo ! Iskrene čestitke na diplomi !
    Mama102 moram priznat da za takav običaj nikad nisam čula. Iz kojeg je to područja HR?
    Iskreno ne bi volila da mi nitko dolazi prvih dana, želim se usredotočiti na svoju obitelj, na upoznavanje s bebicom a ne da moram još posluživat goste. A kad se malo oporavim i kad uhvatimo našu rutinu onda će i gosti biti dobrodošli. Mislim da bi to svatko trebao razumijeti i poštivati..
    Piki meni je isto bio krvavi iscjedak prošli tjedan, i dobila sam duphastone tablete, malo više mirovanje i sve će biti ok...Ma mi žene nekad ne znamo stat , nego baš ono udarimo tempo..
    Evo, i ja sam službeno prošla prvu polovicu trudnoće. Ma mogu vam reć da mi je proletilo ...Onih groznih mučnina s početka više se ni ne sjećam.
    Ugodan dan svima 

https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png

Mune
    06. Studeni 2015. 09:44

Ja planiram ako stignemo pogledati malo sto ima na sajmu ali isto svu opremu imam od prvog djeteta..jedino cu si kad je u pitanju robica, dekice i ostali dodaci dati oduska  za curice mi je sve preslatko, iako i za djecake nije los izbor..
    I da i ja se sada za mokrenje dizem jednom po noci, a u pocetku je to bilo puno ucestalije..
    mama102 kod nas nije takav obicaj..kad se beba rodi, muz ce odmah profestati sa ekipom tako da dok mi dođemo iz bolnice sve bude mirno :) tako smo i s prvim..a posjete bebi idu tek kasnije..osim naravno uze obitelji, on ce isti dan, makar na pola sata :)

doris1006
    06. Studeni 2015. 10:38

Mare sritno i javi nam se kako je proslo ;)
    Mune dobrodosla :)))
    Mama102, nije ni kod nas takav obicaj... a tih prvih dana ocekujem samo one meni najblize da dodju, pomognu.. nikakve velike feste, vjerujem da ce mi tad najvise trebati mir sa bebicom dok jos sve pohvatamo :)

Jeste li cule za onu bablju pricu; ako je posteljica straga da je decko a ako je sprijeda da je cura? Kao u 90% slucajeva je tocna... 
    Vi koje vec znate kojeg spola vam je bebac i koje vec imate djecu, jel istina to?

Pupa2
    06. Studeni 2015. 12:13

mama, meni svaki puta radi uzv! ali znam da neki ginekolozi ne rade... to ovisi od osobe do osobe...
    što se tiče tih običaja, kod nas nisu takvi običaji i nisam čula da se negdje to radi. ne bih baš htjela da mi tu odmah dođe hrpa ljudi... nisam ni ja kod nikog išla odmah u početku. ipak je to ljudim jedna vrsta šoka i novonastala situacija na koju se oni trebaju prilagoditi i uhodati... ok, svekar svekrva, znam da će doći, ali ne bih voljela sad da mi neke strine/tetke dolaze. kod nas se slavi taj dan kad se beba rodi doma, dok su žena i dijete u bolnici... i to mi je ok! ja sam zadnje dvije noći opet krenula na wc svaka 2-3 sata...ali to mi je već normalno da mi tak u epizodama dolazi i prolazi...
    doris.. ja sam živi primjer da sam pobila SVE bapske priče, pa tako i ovu...meni je sprijeda posteljica pa nosim dečka... osim toga, kažu neke priče da curice uzimaju mamama ljepotu pa mami bude lice nečisto i tako to... ja se očvimbavila kao nikad do sad, lice mi nikad nije bilo gore, bez šminke ne smijem pomislit izaći van, kosa se više masti.... i nosim dečka :D opet, neki kažu da kad imaš jake mučnine cura je-ja nosim dečka...
    ali, koliko sam skužila te bapske priče se razlikuju od babe do babe pa po jednoj ispada točno, po drugoj ne :)
    u svakom slučaju, ja ne vjerujem u njih ni jedan posto :D

mamasita4
    06. Studeni 2015. 12:31

Bapske priče promučkajte i prolijte! Odmah. Meni je straga pa je izgleda cura. Proslu mi je isto bila straga, rodila muško. Lice mi u oba slučaja ajme majko, a dva različita spola....ne mislite na to.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.