Progesteron

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    29. Studeni 2016. 21:05

Petra,
    To vam opcenito nije lose napraviti.
    Ne znam od kud si, ali za to se moras naruciti, mi cekamo preko 3 tj termin, samo da znas.

• Petra178
    30. Studeni 2016. 09:11

znam, budemo privatno otišli...i psiha je najgori prijatelj, pa kad strah prevlada teško mi ga je nagovoriti da ode.. :(

• Suzana0503
    26. Rujan 2017. 21:41

Radila sam pretragu hormona, te mi je progesteron nizi nego sto bi trebao biti...Iznosi mi 10,12 nmol/l.
    Vadila sam u lutealnoj fazi znaci poslije plodnih dana.
    S obzirom da se uskoro spremam za novu trudnocu (kad rijesim i eherihiju) hoce li mi to biti otezan faktor?
    Ima li tko iskustva s istim?
    Napomenula bih da sam dozivjela spontani i sve mi se ocito poremetilo. 

mono1111
    27. Rujan 2017. 00:22

Suzana0503

Radila sam pretragu hormona, te mi je progesteron nizi nego sto bi trebao biti…Iznosi mi 10,12 nmol/l.
    S obzirom da se uskoro spremam za novu trudnocu (kad rijesim i eherihiju) hoce li mi to biti otezan faktor?

Da li si progesteroj vadila tocno 7 dana nakon O?? 
    Jer ako nisi, nalaz ti nije vjerodostojan...
    Kod urednih skolskih ciklusa, kad je O 14 dc progesteroj se vadi 21 dc...ali ako je O bila kasnije onda je prerano vaditi progesteron 21 dc.
    Po progesteronu ili je O bila kasnije, ili je bila jako losa O, nekvalitetna j.s.
    Progesteron mora biti bar 35 kako bi taj mjesec doslo uopce do T.
    Ponovi nalaz 7 dpo tocno.

• Suzana0503
    27. Rujan 2017. 12:10

mono1111

Suzana0503

Radila sam pretragu hormona, te mi je progesteron nizi nego sto bi trebao biti…Iznosi mi 10,12 nmol/l.

Jer ako nisi, nalaz ti nije vjerodostojan…
    Kod urednih skolskih ciklusa, kad je O 14 dc progesteroj se vadi 21 dc…ali ako je O bila kasnije onda je prerano vaditi progesteron 21 dc.
    Po progesteronu ili je O bila kasnije, ili je bila jako losa O, nekvalitetna j.s.

Mono, vadila sam deveti dan nakon ovulacije. Ocito da cu morat ponovit test. Problem je sto sam nakon spontanog cekala 50 dana menstruaciju, a druga mi nije jos dosla. Mozda je bolje pricekat bar 3 ciklusa jer sam sad zabrinuta oko M...katastrofa
    Kako tvoja beba napreduje?
    Ja sam jos u komi, al se borim. 

mono1111
    27. Rujan 2017. 21:24

Suzana0503

mono1111

Suzana0503

Kod urednih skolskih ciklusa, kad je O 14 dc progesteroj se vadi 21 dc…ali ako je O bila kasnije onda je prerano vaditi progesteron 21 dc.

Mono, vadila sam deveti dan nakon ovulacije. Ocito da cu morat ponovit test. Problem je sto sam nakon spontanog cekala 50 dana menstruaciju, a druga mi nije jos dosla. Mozda je bolje pricekat bar 3 ciklusa jer sam sad zabrinuta oko M…katastrofa

Pricekaj, pa ponovi hormone.
    Sve ti se vjerovatno poremetilo...
    Samo hrabro dalje !
    Ja sam ok, dns sam 12 + 1, ne mogu vjerovati da sam do tud dogurala!!

• Suzana0503
    27. Rujan 2017. 21:34

mono1111

Suzana0503

mono1111

Suzana0503

Mono, vadila sam deveti dan nakon ovulacije. Ocito da cu morat ponovit test. Problem je sto sam nakon spontanog cekala 50 dana menstruaciju, a druga mi nije jos dosla. Mozda je bolje pricekat bar 3 ciklusa jer sam sad zabrinuta oko M…katastrofa

Pricekaj, pa ponovi hormone.
    Sve ti se vjerovatno poremetilo…
    Samo hrabro dalje !
    Ja sam ok, dns sam 12 + 1, ne mogu vjerovati da sam do tud dogurala!!

Super Mono! Bit ce sve dobro! 

Zaz
    01. Veljača 2018. 23:04

Pozdrav svima,
    Nova sam ovdje i imam slične poteškoce...
    Stigao mi je nalaz progesterona..radila sam ga na 20-i dan ciklusa..i iznosi 28,5..referentni intervali su 12,1-49,4..
    Malo sam zbunjena😑 dali je nizak?
    Inace imam cikluse izmedu 28-30 dana,a prema simptomima mislim da mi se ovulacija dogada nesto kasnije(cca 17,18 dan ciklusa)
    Havala unaprijed na pomoći😆

mono1111
    02. Veljača 2018. 01:01

Zaz

Pozdrav svima,
    Nova sam ovdje i imam slične poteškoce…
    Stigao mi je nalaz progesterona..radila sam ga na 20-i dan ciklusa..i iznosi 28,5..referentni intervali su 12,1-49,4..
    Malo sam zbunjena😑 dali je nizak?
    Inace imam cikluse izmedu 28-30 dana,a prema simptomima mislim da mi se ovulacija dogada nesto kasnije(cca 17,18 dan ciklusa)
    Havala unaprijed na pomoći😆

Pa realno nije bas jako nizak, u ref.vrijednostima je.
    Ali po progesteronu se vidi kakva je O bila, tj.navodno sa progesteronom nizim od 35 nije moguce zacece, jer to povezuju sa losijom j.s.tj.losijom O...
    E sad..to je samo teorija i mislim da nema pravila.
    Ali on se vadi 7 dpo, moguce da si ga prerano vadila ako ti je O bila nesto kasnije.

• Plava
    08. Srpanj 2020. 14:41

Drage moje. 
    Vas koje zanima koliki mora bit progesteron da bi se moglo zatrudnjeti,, treba bit 50.
    I ja mučim muku sa njim da mogu ostat trudna, meni je skroz nizak. 2,73

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.