Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kimito
    15. Studeni 2014. 23:07

Inace, da se pohvalimo.dojenje nam ide sve bolje i bolje. Kad je budna nema problema, ali kad spava nitko ju ne moze probudit! Pojede po 40ml..brzo se umori, mrvica mala.. jedva cekam da dodjemo doma pa da jede kad ona hoce, a ne po rasporedu svaka tri sata!

Pilici
    20. Studeni 2014. 12:54

Bravo, bas si me razveselila sad, napokon da idete doma.. Sad ces moc kad oces dojit a ne po njihovim svaka tri sata.. Odmori se i uzivajte,

zebrica

kimito
    20. Studeni 2014. 19:09

Daa, evo i nas doma! Imam pitanja.. :) Posto sam se ja u bolnici stalno izdajala, nju sam dojila svaka tri sata, ali sam se iznedju i izdajala da bi oni u centru imali zalihe mlijeka u slucaju da ona ne pocica dovoljno. Sta sad kad smo doma? Ja nemam pojma koliko ona pocica, da se nastavim izdajat ili ne? Htjela bi da ona cesce jede, a ne svaka tri sata, pogotovo zato sto je nedonosce, ako se ne probudi sama da ju ja probudim? Znam da se treba uspostavit ponuda-potraznja, ali kako doc do toga, hoce li mi se mlijeki postepeno smanjivat samo ili da se ja izdajam, ali manje?

renata6
    20. Studeni 2014. 20:23

Prvo mi moraš barem malo opisati kolika je ta količina mlijeka koju imaš, znam da je to teško odrediti ali barem navedi koliko je puta jela u bolnici, danju i noću. Dalje, u svakom slučaju ja bi ti savjetovala da se prestaješ izdajati, jer ćeš dobivati sigurno veću količinu, kod vas nema problema što se samog prihvata tiče tako da samo tako nastavi, doji ju po potrebi, s obzirom da je nedonošče čim više, znači ja bih ti otprilike rekla barem svaka dva sata ali i ona će ti s vremenom odrediti koliko želi a i tako će se uspostaviti ponuda i potražnja, znači nećeš ju gurati da sad konstantno jede ali svaki plač ili bilo kakvu nelagodu svakako završi podojem, jer će se tako i umiriti ali i popapati a time ćeš i svom tijelu dati do znanja koliko treba proizvoditi. Znam da si iscrpljena, luda od bolnice i kojekakvog stresa ali podoji po noći ti osiguravaju dodatnu laktaciju i proizvodi se i jače mlijeko zbog samog lučenja hormona u fazi spavanja a samim time dobiva i dodatnu hranu pa svakako uključi i čim više noćnih podoja. I nakraju mi samo reci koliko sad je stara, ne mogu se baš sjetiti kad je rođena, pitam zbog skoka u razvoju kad stiže veća količina mlijeka tek toliko da znamo zbog izdajanja??

Pilici
    21. Studeni 2014. 02:26

Evo i mene tu.. 

Dvije noci smo imali dezurstva(prvo kad je meni pozlilo pa je mama ostala i jucer je bila svekrva da se jos malo ja odmorim ali je bio plac do 3h, tek je onda zaspala), danas smo samo muz i ja, cijelo popodne mi je ljepo spavala i navecer jedino malo sad od ponoci se probudi pa pocicamo pa zaspi..ja sam si odspavala od 10 do 11 (muz cuvao) a sad on spava ja dezuram.. Bojim se da zaspim da ju necu cut(to se dogodilo u bolnici), ali necemo moci uvjek ovako kad muz pocne radit.. Kako vi ponoci uz bebe spavate? 
    Kimito jesu ti sta dali upute kako tj kolko cesto ju trebaš dojit posto je nedonosce?
    Renata podoji ponoci su kvalitetniji? Pitam jer meni sad nema razlike kad dezuramo.. Dali trebam i ja spavat ponoci dok ona spava?

zebrica

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.