Eto nocas sam i zakurila i dobila mastitts na toj "funkcionalnoj" sisi... Nazalost moje dijete je lijeno za vuci, odmah zaspe cim ju se stavi na sisu, a znam da je gladna i ponavljam, mora ju se pola sata konstantno stimulirati da bi se sjetila vuci. Eto, nije dobila na tezini i to me najvise boli jer je sav trud, nacicavanje itd., bio uzaludan. Beba mora dobivati na tezini, na ovaj ili onaj nacin.
Draga Masha, ja te potpuno razumijem i znam kako ti je teško. Moja malecka je sada prošla dva mjeseca i super napreduje -u ta dva mj. dobila je 1950 g. Već sam pisala na ovoj temi sva jadna jer ni moje zlato ne želi sisati. Probala sam svakakve tehnike, položaje i neznam što sve ne...ali ništa. Bilo me sram reći da ja ne dojim svoje treće dijete, ali onda mi je jedna divna patronažna rekla da je za dojenje potrebno dvoje- i mama i beba. Ako mama zakaže onda dijete neće dobiti ono najbolje za njega, ali ako beba zakaže-mama može spasiti stvar. Moja je već u bolnici odbijala dojku, ali budući tada nisam još ni imala mlijeka mislila sam da je zbog toga. Mlijeko je došlo a ona je i dalje odbijala a ja sam pukla i uzela izdajalicu u ruke i krenula. Na početku nisam mogla izdojiti puno, ali princip je isti-koliko izdajaš toliko se stvara. Moje dijete ima obroke samo od mojeg mlijeka i sad sam na to ponosna, ad stoji na polici i nije ga okusila poslije rodilišta. Još uvijek joj nudim i dojku, ponekad čak i malo povuče, ali većinom samo liže.. Svaka beba je drugačija a mi mame smo tu da im ugađamo
Boba
ragade mazi s purelanom, vrlo korisna mast! i mi smo muku mucili s dojenjem na pocetku, neka 2 tjedna, a onda se pocelo normalizirati.. sad smo mjesec dana i jede svaka 3 sata, ponekad i svakih sat, kako mu dode... ponekad i vristi sa cicom u ustima ne znam zasto to radi, ali eto... ugl.puno lakse i bolje nego na pocetku. pocetak je koma!plakali smo oboje...
mozda da se izdajas sto vise da probas potaknuti stvaranje vece kolicine mlijeka! ja se recimo izdojim ako negdje idemo da mu mogu dati ako zatreba i to mi je koma jer onda i on pojede i + izdojeno... napune se dvostruko, mislim da ce puknut.. i preporuka za bocicu koja oponasa sisanje majcine dojke, medela, mora se vise potruditi vuci nego na obicnu bocicu iz koje samo mlijeko ide.,. ja sam mu izdojeno mlijeko davala iz medele i onda stavljala na prsa i palilo je... kao da ga je poticalo ili ucilo kako treba sisati, a i manje je bio gladan pa je imao strpljenja sisati..
sretno!
Masha, razumijem te. Prosla sam nesto slicno tome, samo sto je moj padao na kilazi I to opasno. Noc dan mi je bio na sisi I probavala sam sve zivo da povecam proizvodnju. Krivila samu sebe I svasta. Na kraju je sisao I bio na AD-u. Zao mi je sto je tako.
14.06.2014. L ♥
Drage mame. Nova sam na klokanici, pratim ovu temu i cijelu sam ju procilala ali svejedno neznam sto mi je ciniti. divim se vama uspjesnim dojiljama, jer i ja imam jaku zelju dojiti. do prije tjedan dana mislila sam da i nama ide jako dobro. imam sincica star 5 tj i 2 dana. Prije tjedan dana bili smo na kontroli, dobio je samo 500g narasao 3 cm, roden sa 3025g. Ped nam je rekla da je to malo i rekla mi da se dodatno izdajam i dajem mu i izdojeno, dam mu ujutro i navece po cca 30 ml. Primjetila sam da odkad smo uveli bocicu količina mlijeka mi se smanjila. vise nisu onAko napete i treba vise vremena da se napune. kužim to po nocnim podojima jer vise se ne budim sva mokra. Inace on stalno visi na sisi. Jede svakih sat vremena nekad i cesce.uglavnom zaspi vec nakon 10 min. u zadnja dva dana imam osjecaj da jako malo pojede mada stalno visi na sisi. On se počne derati kao da vise u sisi nema a on bi jos, ja pokusam izdojit ono mlijeka ima. probali smo razlicite polozaje ali nema koristi. dali imate kakav savjet kako da ga potaknem da jace povuce? i da li se tu radi možda o skoku u razvoju sa 6 tj, ili je još prerano za to?
To ti je skok. A ja bi ti savjetovala da svakako izbacis AD jer dobiva na kilazi. Svaki ped. ima svoje granice koliko bi dijete trebalo dobiti, evo kod moje je 450-900 grama. Neke bebe dobiju vise neke manje, al tvoj bebac dobiva na kilazi. Nece ti se u skoku proizvest dovoljno mlijeka ako mu dajes nadohranu jer ti nece nacicavanjem izvuc dovoljnu kolicinu posto se adaptiranim zasiti.
14.06.2014. L ♥
Sortiraj odgovore
Najstariji