Dakle, uskoro 4 mj. Poceo me je zezati za hranjenje. Odbija cicu, kad mu ponudim jer procijenim da nije dugo jeo pocne vristati, ljuti se, isteze, mrsti, kao neki tantrumi to izgleda.... radi jaaako velike pauze, tipa 4-5 sati po danu moze ne jest, a kad ga stavim cucla efikasno 2 min i to je to. Onda ga uspavam i u polusnu jede. Po noci pak uredno svaka 2 sata jede.
Druga stvar koja me muci su njegovo grizenje. Zadnjih dana su mi cice stalno crvene. Dok jede normalno sve 5, kad pocne "igru" placem. Gricka ih. Je li i druge mame boli to? Nema sanse da spavamo "zakaceni" sto cujem da netko moze...
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Čitam zadnjih par postova i nekako mi se čini da imam slični problem.
Sad sam se prijavila pitati baš o tome.
Moja curica ima 3,5 mjeseca. Dojenje na zahtjev (svakih 2, 2,5, 3 sata, kako kada). Stolica svakih 4-5 dana, grčevi s mjesec dana.
Zadnjih dana pojede, ali se sve nešto buni dok jede od početka do kraja hranjenja. Nekad mi se čini da bi mogla još pojesti. Kad ju dignem podrigne, bljucne višak i onda je ok. E sad, dok se buni kad jede, onda zna i prduckati, a to joj inače zna biti bolno, pa možda i zbog toga plače kad jede.
Ne znam je li joj postalo malo moje mlijeko samo. Jel bi trebala uvoditi dohranu ?!
Noću mi je jela jednom do dva puta od rođenja, sad tri puta.
Novamama rano ti je još za dohranu. Koliko ima popišanih pelena? Ako ima najmanje 6 dnevno po tome vidiš da li dobiva dovoljno mlijeka. Moguće da je mući i refluks, to sam kod svoje primjetila isto povremeno. I prati kako dobiva na težini, evo moja L se već 2 mjeseca tako buni a buca je i dalje lijepo napreduje. Znači da ipak popapa dovoljno u to kratko vrijeme. A sa noćnim hranjenjen smo prošli svakakve faze- od toga da je stalno prištekana na sisu pa do toga da cijelu noć prespava.
Ma mislila sam na adaptirano...ne na kašice, ali krivo se izrazila.
Pratit u težinu, pa vidjeti.
Ako si do sada isključivo dojila i nije baš vjerojatno da nije dovoljno mlijeka ili da tvoje mlijeko više nije dovoljno. Svakako je puno bolje da bebu hraniš svojim mlijekom i ono je za nju hranjivije od bilo kakve zamjene. Razlozi mogu biti različiti, a tvoja bebica pošto ste prošli tri mjeseca je moguće i u skoku u razvoju. Može biti refluks, pre jaki let down, grčevi ili je beba jednostavno zaokupirana nečim drugim pa nema trenutno toliko vremena za klopu. Moja L je klopala jedno vrijeme samo u polu snu i po noći, čim se zaigrala ili smo nekuda išli nije htjela. Kod nas se situacija poboljšala kad sam ja strože uvela ritam u svakodnevicu i smanjila njoj događanja. Čini mi se da joj je bilo previše i nije se mogla nositi sa svime što je doživljavala. Tako da su razlozi brojni i nemoj se brinuti zbog mlijeka. Da je bebi malo bila bi cijeli dan na cici i navukla ga više. Najbolje u kratkom vremenu vidiš po tome koliko piški da li je sve ok.
Sortiraj odgovore
Najstariji