Da se nadovežem, još i ako ide prema skoku to ti je izvanredna prilika da ti nacica dovoljno za dalje i da se skinete s ad-a!
A joooj..ja nemam vagu..ni onu običnu za velike :/ al probat cemo odmah u pon.kod pedijatrice pa ću vidjet kako je napredovala
Dojim je na zahtjev samo je ona sad sama produžila razdoblja između dojenja..to je uglavnom svaka 2 sata..nekad malo više nekad manje..ni navečer nas baš ne budi često..ja mislim da je možda i značilo što sam jednu bradavicu mislim nekako izvukla izdajalicom..mislim da je prije kad bi dojila zatvorila jezikom dotok mlijeka jer ta bradavica ne izgleda normalno nego ko neka kula,nakupina Pa sam je možda izdajalicom izvukla i potaknula proizvodnju mlijeka u njoj..možda je mala zato zadovoljnija..nekad posiše obje kad baš ogladni
Nadam se da neće skok prije ponedjeljka pa da na miru mogu nastavit samo s dojenjem ako sve bude ok
Ja mislim da mi bebac uopce ne otvori usta dovoljno, i ne znam kak da mu ih otvorim da primi bradavicu i okolo a da ne dudla samo nju :/ ona fora da mu kut il donju usnu podrazim ne pali! Ima netko neki savjet, umirem od bolova dok dojim.
Pozdrav,
imam pitanje..imam bebicu koja dobro jede i dobro napreduje na težini,jede svaka 2 i pol,3 sata.
E sad, problem je zadnjih dana što dok jede dosta se buni i plače, zapravo ponaša se kao da je u skoku, iako ga očekujemo tek za 10ak dana. Prebacujem ju s jedne na drugu kad postane baš ljuta, pa ju opet vraćam.Uglavnom, pojede sve, podignem ju da podrigne, plače, a kad podrigne smiri se.
Mene brine da nije možda gladna, pa zato toliko plače? Ali, opet, mislim, nemoguće kad em podrigne em se smiri nakon toga.
Pozdrav mame!
Nisam procitala cijelu temu, jer mi nasljednica ne daje toliko slobodnog vremena pa se ispricavam ako je vec bilo govora o ovakvom problemu, no, trebam savjet, odnosno pomoc.
Malicka je sada stara tri tjedna. Kombinirano dojenje i dohranu i htjela bih se rijesiti dohrane, jer mi se cini da joj uzrokuje gadne probavne smetnje.
Nasa prica ukratko: porod je bio induciran prije termina (8 dana) i bio je strasan. Mlijeko mi je naislo tek 7. dan. U medjuvremenu mi je mala rasturila bradavice, a imam inace ogromne grudi (F kosarica) i dojenje je skoro pa nemoguca misija, ako mi netko ne pomogne pristekat ju na cicu. Patrinazna mi je dolazila cesto u pocetku i vagala ju nakon podoja i inzistirala na dohrani pa smo tako i radile i jos uvijek radimo. Prvo dojimo, a nakon toga ide dohrana. Od pocetka sam znala da nije najpametniji nacin, al nisam znala, a ne znam ni sad kak da curku potaknem da se najede na cici i da poslije ne traži dohranu.
Naime, ona kreme lijepo sisat, ali brzo zaspi pa se sisanje svede na to daj a nju budim i tak znamo provest i po dva sata. Ako ju maknem s cice, ona si odspava tri minute i pocne urlat. Cim ju pristekam ponovno, cica 3 minute i zaspi i tako u krug. Nakon 2 sata, ja vise ne mogu izdrzati polozaj (jer nema ugodnog polozaja s tak velkim cicama) i dam joj dohranu iako imam mlijeka. Dohranu pojede i onda krece sou s grcenjem, bljuvanjem, prdenjem. Uglavnom mi se cini da povrati pola pojedenog. Ako joj smanjim dozu dohrane, jako urla i trazi jos.
Prvo sam bila ocajna sto nemam mlijeka, onda sam bila ocajna sto sama ne mogu podojit svoje dijete zbog prokletih cica, a sad me ovaj nacin hranjenja baca u jos vece ocaje.
Moze neki savjet?
sad ce tri mjeseca.mislim da je položaj dobar,jer je do neki dan pasalo tako dojiti, a i fino uhvati bradavicu.po noći nikad nema problema, preko dana svako dojenje se buni.jedino ako se naguta zraka dok se odmiče od cice i plače, pa se opet vraća.
zapravo, želim pitati je li ispravno voditi se ovim: prestane plakati kad podrigne,pa smatram da nije gladna. ponudim joj opet nakon podrigivanja,ali ne želi.
Sortiraj odgovore
Najstariji