Molim pomoc!!! Dakle u petak sam imala dogovoreni carski i rodila prekrasnu curicu , do subote popodne me nisu dizali na noge i dobila sam samo juhicu i caj s tim da sam onda prvi put krenula dojiti no s obzirom da nam med.sestre donesu bebu nahranjenu da bi se mi odmorile od operacije beba nije htjela cicku, u nedjelju sam krenula normalno jesti i trazila sam da mi ju donesu gladnu no nisu i svejedno sam pokusavala da barem uhvati cicu no nista.. nezainteresirana... danas sam uzela sesirice i izdajalicu pa makar tako...
Mlijeko mi curi doslovno, beba nece uhvatit bradavicu - sto da radim?
Trebam pomoc!
Rodila sam prije 6 dana.. Mali je jeo u bolnici i napravio mi rane.. 3-4 puta je bio gladan pa su ga nadohranjivali jer mu nije bilo dosta..rođen je s 4kg a meni je izlazilo par kapi...e sad mlijeka imam i nisam odustala od dojenja iako me jako boli ali doma je došlo do problema..izašao je s 3800kg i brojimo pelene i to je ok, ali odjednom ne prihvaća desnu dojku, plaće konstantno, bradavica se skroz uvukla i kad ga stavljam na sisu ne povlači...moje greške:jedan dan sam popustila i smirila ga s dudom (na nagovor svekrve), kupila na kraju izdajalicu da ne bude gladan i da izvuče bradavici ali nije uspjelo, onda mi je patronažna rekl da stavim šeširić ali ne znam kako :( pokušala i nisam uspjela...na kraju samnizdojila i hranila ga na prst i spricu samo da se smiri jer trazi valjda svakih sat vremena...desna dojka je išla ok, ali ne mogu samo na nji dojiti, a jutros je čak i nju odbio..molim vas za savjet, jer sam ocajna
Meni mlijeko ne curi, a dojke se pune. Kad se napune jako otvrdnu i pojave se kvrge koje moram masirati prije podoja da mlijeko pocne cirkulirati i da mala moze vuci cicu.
A to je sve toliko bolno da sam vec dva dana u agoniji. Dojke me ne prestanu boljeti ni nakon podoja.
Nije mi jasno kako umjesto da mi mlijeko curi, sve zaostaje unutra. Poslije podoja, za sat- dva sata je vec sve tvrdo i bolno.
A mala doji tako da prvih 2-3 min pokusavamo dobro obuhvatiti bradavicu, zatim sisa 5 min i zaspi tako da je ne mogu probuditi. Tad je stavim u kreveti da bi se nakon 5 min opet probudila gladna i idemo ispocetka. Da bi ona jela 15 min sve skupa, cijela procedura nam traje sat vremena. A ja u agoniji od bolova non stop.
Help.
Ryanne evo našle se mi i u ovoj grupi :(
Samo da znas da i mi muku mučimo i na rubu sam, ali pokušavam biti ustrajna..
Meni se u uvukla bradavica na lijevoj siki i nikako da je uhvati, mučimo se na veliko, pokušala sam je izvuc na izdajalicu i nista, brzo se uvuče, danas sam radila Hoffman tehniku i malo se izvukla - malo pocica pa pljune i tako po pola sata :( onda ga prebacujem na desnu siku koja boli i skidam mu sve zvjezde s neba..ako i uspije pojesti i ne zaspe na sisi jer nije umoran poslije smirivanje i nošenje traje vječnost dok se opet ne umiri..ne spavamo uopce..
Sortiraj odgovore
Najstariji