Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LauraPia@
    07. Rujan 2015. 14:32

Molim pomoc!!! Dakle u petak sam imala dogovoreni carski i rodila prekrasnu curicu , do subote popodne me nisu dizali na noge i dobila sam samo juhicu i caj s tim da sam onda prvi put krenula dojiti no s obzirom da nam med.sestre donesu bebu nahranjenu da bi se mi odmorile od operacije beba nije htjela cicku, u nedjelju sam krenula normalno jesti i trazila sam da mi ju donesu gladnu no nisu i svejedno sam pokusavala da barem uhvati cicu no nista.. nezainteresirana... danas sam uzela sesirice i izdajalicu pa makar tako... 
    Mlijeko mi curi doslovno, beba nece uhvatit bradavicu - sto da radim?

renata6
    07. Rujan 2015. 19:45

LauraPia@

Molim pomoc!!! Dakle u petak sam imala dogovoreni carski i rodila prekrasnu curicu , do subote popodne me nisu dizali na noge i dobila sam samo juhicu i caj s tim da sam onda prvi put krenula dojiti no s obzirom da nam med.sestre donesu bebu nahranjenu da bi se mi odmorile od operacije beba nije htjela cicku, u nedjelju sam krenula normalno jesti i trazila sam da mi ju donesu gladnu no nisu i svejedno sam pokusavala da barem uhvati cicu no nista.. nezainteresirana… danas sam uzela sesirice i izdajalicu pa makar tako… 

Čestitke na djevojčici!
    O kojem obliku bradavice se radi, uvučena ili obla? Da li si već doma ili ste još u bolnici? Da li je beba uspavana ili budna, dal plaće kad joj prinosiš cicu ili odbija skroz ne zainteresirano? S koliko je beba rođena?

mmama2
    07. Rujan 2015. 20:46

LauraPia@

Molim pomoc!!! Dakle u petak sam imala dogovoreni carski i rodila prekrasnu curicu , do subote popodne me nisu dizali na noge i dobila sam samo juhicu i caj s tim da sam onda prvi put krenula dojiti no s obzirom da nam med.sestre donesu bebu nahranjenu da bi se mi odmorile od operacije beba nije htjela cicku, u nedjelju sam krenula normalno jesti i trazila sam da mi ju donesu gladnu no nisu i svejedno sam pokusavala da barem uhvati cicu no nista.. nezainteresirana… danas sam uzela sesirice i izdajalicu pa makar tako… 

Čestitam na bebici, prvo i najvažnije nemoj gubiti nadu, prvih par dana beba popapa jako, jako, jako malo tako da zaista nije potrebno da ona sada sisa po pola sata ili više, sada je bitno da uhvati uopće cicku, ako si u bolnici inzistiraju na tome da bude gladna, i pogotovo na tome da ti netko pokaže pravilan položaj i pravilno postavljanje na dojku.. vjerojatno te malo ljuti i frustrira što te ne slušaju ali ne daj se, tih par flasica ne znače ništa strašno, ako si doma oboruzaj se strpljenjem, puuuunoooooo strpljenja i nemoj imati ad uopće kao rezervu, bez brige beba kada je gladna bude sisala 1000%

url=https://lilypie.com]

Lollypop
    07. Rujan 2015. 22:00

LauraPia@

Nemoj se izdajati pa joj davati na bocicu, ni slucajno! Izdojiti se mozes jedino da smanjis pritisak u dojkama, ako vidis da su tvrde a ona nece. Tako je i meni sve identicno bilo, iako sam ja rodila vaginalno. Meni su brbaca donosili uspavanog sa infuzije i/ili plavog svjetla..normalno da nije jeo kad je spavao a oni ga jos najeli. Isto sam sa sesiricima tek uspjela, a onda kad je beba izvukla bradavicu onda sam krenula bez sesirica. Samo nemoj bocicu uvoditi!

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

nenana
    08. Rujan 2015. 07:57

Trebam pomoc!

Rodila sam prije 6 dana.. Mali je jeo u bolnici i napravio mi rane.. 3-4 puta je bio gladan pa su ga nadohranjivali jer mu nije bilo dosta..rođen je s 4kg a meni je izlazilo par kapi...e sad mlijeka imam  i nisam odustala od dojenja iako me jako boli ali doma je došlo do problema..izašao je s 3800kg i brojimo pelene i to je ok, ali odjednom ne prihvaća desnu dojku, plaće konstantno, bradavica se skroz uvukla i kad ga stavljam na sisu ne povlači...moje greške:jedan dan sam popustila i smirila ga s dudom (na nagovor svekrve), kupila na kraju izdajalicu da ne bude gladan i da izvuče bradavici ali nije uspjelo, onda mi je patronažna rekl da stavim šeširić ali ne znam kako :( pokušala i nisam uspjela...na kraju samnizdojila i hranila ga na prst i spricu samo da se smiri jer trazi valjda svakih sat vremena...desna dojka je išla ok, ali ne mogu samo na nji dojiti, a jutros je čak i nju odbio..molim vas za savjet, jer sam ocajna

Ryanne
    08. Rujan 2015. 07:59

Meni mlijeko ne curi, a dojke se pune. Kad se napune jako otvrdnu i pojave se kvrge koje moram masirati prije podoja da mlijeko pocne cirkulirati i da mala moze vuci cicu. 
    A to je sve toliko bolno da sam vec dva dana u agoniji. Dojke me ne prestanu boljeti ni nakon podoja. 
    Nije mi jasno kako umjesto da mi mlijeko curi, sve zaostaje unutra. Poslije podoja, za sat- dva sata je vec sve tvrdo i bolno. 

A mala doji tako da prvih 2-3 min pokusavamo dobro obuhvatiti bradavicu, zatim sisa 5 min i zaspi tako da je ne mogu probuditi. Tad je stavim u kreveti da bi se nakon 5 min opet probudila gladna i idemo ispocetka. Da bi ona jela 15 min sve skupa, cijela procedura nam traje sat vremena. A ja u agoniji od bolova non stop.
    Help. 

Lollypop
    08. Rujan 2015. 08:30

Ryanne

Meni mlijeko ne curi, a dojke se pune. Kad se napune jako otvrdnu i pojave se kvrge koje moram masirati prije podoja da mlijeko pocne cirkulirati i da mala moze vuci cicu. 
    A to je sve toliko bolno da sam vec dva dana u agoniji. Dojke me ne prestanu boljeti ni nakon podoja. 
    Nije mi jasno kako umjesto da mi mlijeko curi, sve zaostaje unutra. Poslije podoja, za sat- dva sata je vec sve tvrdo i bolno. 

A mala doji tako da prvih 2-3 min pokusavamo dobro obuhvatiti bradavicu, zatim sisa 5 min i zaspi tako da je ne mogu probuditi. Tad je stavim u kreveti da bi se nakon 5 min opet probudila gladna i idemo ispocetka. Da bi ona jela 15 min sve skupa, cijela procedura nam traje sat vremena. A ja u agoniji od bolova non stop.
    Help. 

Ni meni mlijeko nikad nije curilo. I sad nakon mjesec dana dojenja, kad sam mislila da se vec pomalo sve uravnotezilo, znam se probudit sa tvrdim i bolnim cicama, korak do panike. No onda forsam tvrđu cicu pa dok je ne sredi...znam kako to ide pa ne panicarim. No zbaj da su mi cesto tvrde 

Ako te boli - izdoji se malo. Smanji si pritisak u grudima, bice lakse i tebi i bebi. No nemoj do kraja i nemoj upast u zamku "idem joj dat ovo, steta bacit, dat cu joj na bocicu". A to sto spava na ciki...neznam, ja bi se spasila da moj ponekad oce zaspat na cici hahah brutalno znam, no vidjela sam da neke zene bebama zacepe nosic pa one udahnu jako i probude se. Ja pak svome nisam dala da zaspe tako sto bi mu dirala uho. Navodno to bebe ne vole.

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

mmama2
    08. Rujan 2015. 17:39

Ryanne

Help. 

to je zato što beba navuče mlijeko a ne posisa ga, ti prije podoja izmaziraj ili pod toplu vodu, topli oblog, izdoji prvih par mlazova, a bebu budi tako da ju razodjenes, poskakljas, zacepis nosić, doji tako da vidiš iznad bebe da izvuče mlijeko

url=https://lilypie.com]

nenana
    08. Rujan 2015. 11:54

Ryanne evo našle se mi i u ovoj grupi :(

Samo da znas da i mi muku mučimo i na rubu sam, ali pokušavam biti ustrajna..

Meni se u uvukla bradavica na lijevoj siki i nikako da je uhvati, mučimo se na veliko, pokušala sam je izvuc na izdajalicu i nista, brzo se uvuče, danas sam radila Hoffman tehniku i malo se izvukla - malo pocica pa pljune i tako po pola sata :( onda ga prebacujem na desnu siku koja boli i skidam mu sve zvjezde s neba..ako i uspije pojesti i ne zaspe na sisi jer nije umoran poslije smirivanje i nošenje traje vječnost dok se opet ne umiri..ne spavamo uopce..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI