Evo nas sa prvog sistematskog i bebach je dobio 700 g sto smatram da je uspjeh jer sam ocekivala minimum s obzirom da smo se tri tjedna mucili sa manjim prinosom tezine zbog sesirica i tek zadnjih 10-ak dana odbacili sesirice i napokon shvatili sta je dojenje na zahtjev. Jos jedno hvala renata6 i Lollypoop jer se stvarno trudite i uspjevate pomoci u najvaznijim aktualnostima nasih zivota trenutno kao sto je borba da nasi malisani dobro napreduju
Ja samo ne znam vise kada da dajem lijevu, kad desnu...rijetko da rijesi cijelu (recimo da mi doji cesto u tri navrata u kratkom roku, kao predjelo, glavno jelo, desert :D ) Prvo dajem onu tezu, mada nekad i to teze skuzim. Pa nekad ispustim koju kapljicu prije sljedeceg da vidim koje mlijeko izgleda gusce...ma ne znam, htjela bih da doji najefikasnije moguce i muci me da ne dodje bas uvijek do onog masnijeg dijela...cesto mi se cini vodenasto to sve...nekad dajem istu recimo tri cetiri puta za redom u kratkom roku...ne znam evo kojom logikom se vi povodite?
Ja isto u kratkom roku od recimo 2 h dajem istu cicu. Ne dajem uvijek naizmjenično već isto probam koja je teža pa dam tu. Jedino pripazi da ne daješ previše istu da ti u drugoj ne dođe do zastoja mlijeka. A meni se na početku dojenja desilo da sam u jednoj dobila mastitis pa sam dva dana stalno tu istu davala. Zbog toga mi je već nakon ta dva dana poprilično opala proizvodnja mlijeka u drugoj pa sam se onda tu trudila kroz sljedećih nekoliko dana pojačati. Tako da i na to pripazi!
ja skinula aplikaciju baby daybook pa kliknem koju i kada. meni to dobro dođe da na kraju dana vidim koliko smo puta davali ciku, koliko smo pelena promijenili, kakali i slično.
nego, da li onaj skok od šest tjedana počinje kada imaju punih šest tjedana ili počinje kada imaju punih pet i pune šesti (ako me uopće kužite jer ni meni nije jasno)? Čini mi se da je moja od danas u skoku...nije joj dosta jedna cica (ja joj dam i drugu kad izmuči prvu, jel to ok?), plače nakon svakog jela..a večeras se počela i tući i svađati sa cikom i tuliti sve vrijeme dok je jela. Sad sam je nosala i umirila tako, više ne traži jesti, a maloprije je izgledala i zvučala kao da joj deset dana nismo dali jesti.
Hahahaha, to nitko ne zna kad počinje i završava Kako kod koga. Nama su neki bili ranije, neki kasnije, neke nismo ni primijetili i tako. Recimo ovaj sa 6 mjeseci nisam doživjela, barem ne još.
Malo mi je neugodno postaviti pitanje pod ovom temom, jer zapravo nemam nikakav problem s dojenjem. Rodila sam 5.9. i imam puno pitanja :) Malenu dojim svaka 2-3 sata, danju i noću. Za sada mi se čini da su ponuda i potražnja fino usklađene. Da li je potrebno i izdajanje nakon podoja? Koliko često i dugo, kako da znam kada prestati? Naime, u rodilištu su rekli da obavezno masiramo i izdajamo se iza svakog podoja, ali ja sam od onih koji ne mogu nešto raditi ako ne znaju zašto :)
Osim toga, dojke mi nisu nikad pune, tvrde kao prvi dan kad je došlo mlijeko, ali to je valjda jer malena često jede? Nadam se da mi ne fali mlijeka... Svaki savjet je dobrodošao! Hvala mame :)
Sortiraj odgovore
Najstariji