Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mony16
    19. Ožujak 2015. 10:57

Mame, pomoć! Da li je možda koja imala problem sa povećanom proizvodnjom mlijeka i pronašla način kako smanjiti proizvodnju? Imam mlijeka za 3 bebe, a imam jednu :) Problem je u tome ako ja mlijeko ne izdojim nakon podoja, ode mi cica u kvrge, a imala sam i upalu, bila na antibiotiku... Čime dajem dobar poticaj za stvaranje mlijeka, ali bez tog izdajanja ja sam u problemu... :/

renata6
    19. Ožujak 2015. 11:06

mony16

Mame, pomoć! Da li je možda koja imala problem sa povećanom proizvodnjom mlijeka i pronašla način kako smanjiti proizvodnju? Imam mlijeka za 3 bebe, a imam jednu :) Problem je u tome ako ja mlijeko ne izdojim nakon podoja, ode mi cica u kvrge, a imala sam i upalu, bila na antibiotiku… Čime dajem dobar poticaj za stvaranje mlijeka, ali bez tog izdajanja ja sam u problemu… :/

Koliko je bebica stara? Problem si navela i sama! Problem je u izdajanju, pogotovo nakon podoja. To se ne smije raditi i zapravo time povećavaš količinu mlijeka i zato se stvara upala. Ako već misliš izdojiti možeš ručno i to da samo malo otpustiš ako je mlijeka puno, ali nikako nakon podoja jer time daješ svome tijelu znak da je to beba pojela i dobivaš upravo ovo, konstantno povećavaš mlijeko a time ne možeš više na kraj s time i zapravo non stop moraš izdajati, to je začarani krug i jako teško ćeš izaći iz toga. Moj savjet ti je da bebu stavljaš na podoje ako je prepuno izdojiš mrvicu tako na početku, beba papa i nakon toga ne izdajš opet sa izdajalicom već kad osjetiš da je puno bebu na cicu, jedino bebica može to ponovno izregulirati, i tako svaki put, nikako na kraju. To je težak put i nadam se da ćeš uspjeti da se opet ne stvori upala. I da, probaj svako smanjiti unos tekućine. Sretno!

MAMA X2
    19. Ožujak 2015. 16:35

I JA SAM TRENUTNO U ISTOM PROBLEMU IMAM KVRGU ....ALL NE ZATO JER SE IZDAJAM JER TO NE RADIM NEGO PREKO DANA MALAC JE NA CIKI NON STOP I ONDA PO NOCI ODVALI DOBRU TURU BEZ BUDENJA I NE CIKA I ONDA JA IMAM PROBLEMA

MAMA X2
    19. Ožujak 2015. 18:30

MAMA PRVI PUT

I JA SAM TRENUTNO U ISTOM PROBLEMU IMAM KVRGU ….ALL NE ZATO JER SE IZDAJAM JER TO NE RADIM NEGO PREKO DANA MALAC JE NA CIKI NON STOP I ONDA PO NOCI ODVALI DOBRU TURU BEZ BUDENJA I NE CIKA I ONDA JA IMAM PROBLEMA

EVO MOJ MALAC RIJESIO MAMI PROBLEM I POJEO KVRGU ....

missha
    19. Ožujak 2015. 16:47

To će se regulirat, samo masirajte kvrge i tuširanje prije podoja s toplom vodom ili topli oblog i malo izdajanja prije da nije prejak otpust. Ako je kvrga bolna, super je oblog od zelja ;) Za par dana bude se izreguliralo

• mony16
    19. Ožujak 2015. 18:14

Nama se sve poklopilo, od uvučenih bradavica pa dojim sa šeširićem, do navale mlijeka, i morala sam izdajati jer toga ima jakoo punoo... i uspjela dobiti upalu jer nisam dobro izdojila i riješila kvrge... i sad sam se dovela u problem... moje dojenje se svodi na šeširić kad žena ima strpljenja, jer kad krene mlijeko ne stigne progutati pa se ljuti i pljuje šeširić, gura se proć od dojke i onda sam nakon nekog vremena prisiljena dati na flašicu izdojeno mlijeko jer se naguta i zraka i ljuti i plače i nikako da se smiri, ne pomaže i promjena položaja, ni podizanje, ni podrigivanje... i na to hiperprodukcija mlijeka... doslovce cijelo vrijeme sam u cicama i mlijeku... :/

renata6
    19. Ožujak 2015. 19:31

mony16

Nama se sve poklopilo, od uvučenih bradavica pa dojim sa šeširićem, do navale mlijeka, i morala sam izdajati jer toga ima jakoo punoo… i uspjela dobiti upalu jer nisam dobro izdojila i riješila kvrge… i sad sam se dovela u problem… moje dojenje se svodi na šeširić kad žena ima strpljenja, jer kad krene mlijeko ne stigne progutati pa se ljuti i pljuje šeširić, gura se proć od dojke i onda sam nakon nekog vremena prisiljena dati na flašicu izdojeno mlijeko jer se naguta i zraka i ljuti i plače i nikako da se smiri, ne pomaže i promjena položaja, ni podizanje, ni podrigivanje… i na to hiperprodukcija mlijeka… doslovce cijelo vrijeme sam u cicama i mlijeku… :/

Nisi napisala koliko je beba stara? Jesi za to da pokušamo bebu naviknuti bez šeširića, da doji kožu na kožu, ići ćemo dio po dio, pa da smanjimo produkciju odnosno da prestaneš izdajati? Ajde javi se, ili ovdje ili u privatne poruke pa ćemo sve polako riješiti.

mmama2
    19. Ožujak 2015. 21:30

mony16

Nama se sve poklopilo, od uvučenih bradavica pa dojim sa šeširićem, do navale mlijeka, i morala sam izdajati jer toga ima jakoo punoo… i uspjela dobiti upalu jer nisam dobro izdojila i riješila kvrge… i sad sam se dovela u problem… moje dojenje se svodi na šeširić kad žena ima strpljenja, jer kad krene mlijeko ne stigne progutati pa se ljuti i pljuje šeširić, gura se proć od dojke i onda sam nakon nekog vremena prisiljena dati na flašicu izdojeno mlijeko jer se naguta i zraka i ljuti i plače i nikako da se smiri, ne pomaže i promjena položaja, ni podizanje, ni podrigivanje… i na to hiperprodukcija mlijeka… doslovce cijelo vrijeme sam u cicama i mlijeku… :/

ajme pa ti si ja prije 3 godine hahaha, šalim se naravno.. isto tako je kod mene bilo, znači, nemoj se izdajat, osim ako baš ne želiš zalihe u škrinji iz nekog razloga, koje ja nisam nikada upotrijebila dojili smo 2 godine.. kada beba pojede nemoj ništa raditi sa cickama, prije podoja da se ne davi u mlijeku i da nije takav jaki LD izdoji, mrvicu tek toliko da popusti pritisak i onda bebu na ciku.. brzo ti se bude posložilo.. doji da je beba na tebi, ako treba i tokom podoja diži da podrigne

url=https://lilypie.com]

Bori
    21. Ožujak 2015. 09:16

mony16

Ja sam imala sličan problem..Doslovce sam svaki put poslije dojenja morala malenog preslačiti jer je bio mokar od mog mlijeka. Ja sam prvo riješila se šeširića, nije lako, al pokušavaj.Kad to riješiš i drugo će biti lakše.Slijedi ono što ti jcure rekle za izdajanje. Izdajanjem samo povećavaš količinu mlijeka koju stvaraš.Znači koliko beba pojede i to je to. Ja sam poslije podoja stavljala hladne obloge da stisnu i mislim da mi je i to pomoglo Ugl. sretno i nemoj odustati.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI