Kad sam rodila svi su mi rekli da treba oko 2 miseca da beba i sike uhvate ritam, i tako je stvarno i bilo. Ispočetka je stalno visila na sisi, i ja sam joj davala, nema straha da će se naviknut na to pa da će posli bit problema, posli ih druge stvari zabavljaju pa hoće sisu samo kad su gladni ili uzrujani.
A o curenju mlika da ne govorim... Mislila sam da to nikad neće prestat... Spasili su me LANSINOH jastučići, jedini koji bi izdržali cilu noć a da ne plivam u mliku. Sad je sve to super, ponuda i potražnja savršeno štimaju
Još bi napomenila da oko 3./4. mj. života bebe često počnu plakati na siki, i stalno vrište kako da im nije dovoljno, i puno žena tad uvede adaptirano mliko, al to je samo faza koja će proć... Nema šanse da sike preko noći ostanu bez mlika, to je mit...
Moja beba preferira desnu siku, liva joj je kao pomoćna hehe, zato se ponekad izdajam na livu da povećam proizvodnju, ili joj dva puta za redom dajem livu, pa jednom desnu, čisto da se ne dogodi da desna preuzme sve, a liva presuši, ima žena koje doje samo na jednoj, a ja to pokušavam spriječit
Probaj piti više tekućine, svaki podoj jedna čaša vode...meni to pomaže kad je skok pa brže prođe....umjesto 5 dana za 3 si navuče mlijeko. :) i stalno na cicu par dana stavljati...cica pa dohrana pa opet nek cica u prazno da stimulira proizvodnju.
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
što se čaja tiče,meni je pedica u četvrtsk rekla da si smutim doma čaj od kamilice-pola šalice vode,pola mlijeka i u to žlica meda..kako me bila frka meda pošto je alergen pitah frendicu farmaceutkinju i još jednu dr i rekle su mi da se taj alergen sastojak iz meda izgubi u probavi i ne dolazi do mlijeka...i nakon jučerašnje ture čaja mislim da pomaže...a curka nije imala nikakvu reakciju :)
Pozdrav svima! Vjerojatno je već spominjano na ovih 137 stranica, al iz očitih razloga ne stignem baš čitat sve to, pa čisto par pitanja... najte mi zamjerit :)
Dakle, u rodilištu su mi rekli da daje sisu maloj kad god zaželi, od 20 do 45min trajanja, s razmakom između dojenja od sat vremena. S obzirom da sam imala problema s mlijekom, veličinom bradavica i uhodavanjem, mala je dojila dosta (koliko je izlazilo, ne znam) i nastale su mi ragade. Znala je ponekad bit na sisi po sat vremena i više, pa bi tražila još i onda bi joj dala i drugu isto toliko dugo. U rodilištu nisu na to ništa komentirali, al bi joj dodali još nadohrane jer joj ni to nije bilo dosta.
Danas mi je bila patronažna koja me oprala zbog toga, i rekla da treba dojit maksimalno 20min i s razmakom od 2 sata među dojenjem, baš zato da ne bi nastale ranice i da se mlijeko stigne nakupit.
U međuvremenu se mlijeko nešto poboljšalo, tj. u desnoj dojci osjećam da ga ima, puna je i tvrđa na dodir, kod stiskanja mlijeko izlazi, al mi je bradavica velika i toliko ozlijeđena da je mala ne može uhvatit. Više preferira lijevu, koja baš i nema puno mlijeka. S obzirom da je mala stalno gladna, dajemo joj na bočicu zamjenskom mlijeko plus dojenje kolko ide, ide.
I sad sam na sto čuda, ne znam kog slušat i šta radit. Uvijek joj pokušavam dat sisu jer bih htjela da uzima moje mlijeko, pa makar malo, al ona se uzruja brzo jer ne zna šta bi sa tom desnom sisom, a lijeva maltene prazna, i naravno od silnih pokušaja i ja postanem umorna i začaran krug. Izdajalicu još nemam jer nisu baš jeftine i trenutno jednostavno nemamo za izdvojit pa makar i za rabljenu. Ima ko sličnih iskustava?
nemoj gledati na sat između podoja, ragade mogu proći i u jednoj noći koliko sam svjedočila. Probaj druge položaje za desnu cicu pa ti možda prihvati bolje i češće joj nudi desnu . Imaš na stranicama Rode kako izdojiti mlijeko ručno ako nemaš za izdajalicu, bolje mlijeko ide kada se ručno izdaja isto tako na njihovim stranicama imaš položaje za dojenje pa možda ti pomogne!
I nemoj gledati na sat koliko mala visi na cici , moj je znao biti po sat vremena na cicama i opet jako brzo tražiti za jesti. Kako je napunio 2 mjeseca stanje se smirilo.
Cloudy super savjet evo ispobala sam kamilicu s mlijekom i fino mi je vidjeti ćemo dali pomaže, a imam izdajalicu kojom pokušavam povećati proizvodnju mlijeka i to mi donekle pomaže svaki dan pomalo a navečer obavezno jedem jogurt,mlijeko ili nekakvo voće ne znam jel do svega toga ali čini mi se pomak u mliječnom suficitu
Sortiraj odgovore
Najstariji