Nata jedan, ali vrijedan, držim fige da bude uspješno! 🤞Vidim da si i ti u Vinogradskoj, hoćeš uzeti anesteziju za postupak?
Hope82 nemoj se bedirati i stvarati si dodatan stres, radiš sve što možeš ❤️
Ariela super rezultat, držim fige za blastice. 🤞
Bluberry12 odličan rezultat, držim fige za dalje! 🤞
Medenko & Everest držim fige! 🤞
Verbena želim ti da se što prije riješiš ciste i nastaviš s postupcima.
Vidim da dosta pišete o debljini endometrija, ali zar nije normalno da je endometrij tanak odmah nakon menge? Zašto se očekuje da je odmah zadebljan? I kolika debljina je ok za aspiraciju?
Kod mene je desni folikul preuzeo vodstvo, sad je 14mm, a endometrij je još tanak (nisam ulovila koliko), pa još čekamo.
Jel se aspiracija uvijek radi dan i pol nakon štoperice ili može i sljedeći dan?
Ja (38), svi nalazi uredni - jedino terapija za snižavanje TSH; AMH 11,2, TSH 2,8
On (40), spermiogram: 06/25 granična asthenonecrozoospermia, 12/24 normozoospermia, 05/24 oligoasthenoteratozoospermia
pokušavamo od 05/23
Vinogradska:
06/25 - prve konzultacije
09/25 - IVF u pc - 1 folikul, negativna aspiracija 🗙
11/25 - na listi za lijekove i planiran stimulirani postupak
Medenko - hvala ti na ohrabrenju
Verbena - hvala ti na savjetu, ali ja ne uspjevam vodit normalan zivot jer cijeli zivot i sve sto sam ikad napravila u svom zivotu sam napravila da bi jednog dana mojoj djeci bilo bolje. Tako su moji roditelji za mene, i meni je zivot bio laksi nego njihov zbog toga. Isto tako sam i ja, kako bi djeci omogucila sto bezbriznije djetinjstvo u ionako vec okrutnom zivotu. I sto sam dobila? Veliko nista. Moj zivot je izgubio smisao jer je obezvrijedio svaku moju muku i trud. Mozda je to razlog zasto se i lose nosim s time, jer sam vecinu svojih odluka donijela za dobrobit svoje djece. Nije mi zao bilo kojeg odricanja, dapace, samo me boli sto je bilo potencijalno uzalud.
Mukii - zao mi je zbog bezobzirnog komentara ginekologice. Radi svoje psihe predlazem da pripremis za iduci put odgovor za slucaj da te opet krene rostiljat. Radi sebe da ju spustis gdje joj je mjesto. Na fin nacin reci da nije specijalist reproduktivne ginekologije i endokrinologije vec iskljucivo osoba koja postupa po tudim uputama i izdaje uputnice. Naravno, mirno i ljubazno, da ti ne krene zagorcavat s tim istim uputnicama. Nedaj se!
AuroraBorealis - normalno je da je tanak, ali ocito postoje stupnjevi tankosti koje ja jos nisam imala prilike proucit. Stoperica je 36-38 sati ako se ne varam, neka jave iskusne cure.
Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; ⏰bemfola 150 10/2025 (icsi vinogradska)
Aurora ne uzimam anesteziju, uvijek imam jedan folikul bez obzira na stimulaciju tako da je to za koju minutu gotovo. Jednom sam imala dva, to je bilo mrvicu bolnije, ali ništa nepodnošljivo. Koji ti je dan ciklusa? Ako je folikul 14 mm endometrij bi se trebao početi zadebljavati (barem iz mog iskustva, meni je npr. folikul bio 13 mm endometrij je bio 6 mm, sad kad je folikul 18 mm endometrij je 9 mm) 🙂
Ja (33 god.): Amh 1,08 pmol, hipotireoza, Hashimoto
Muž (39 god.): sve u redu
1️⃣ 11./'25.: KBCSM - Bemfola, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
2️⃣ 02./'25.: KBCSM - dugi protokol - Decapeptyl, Menopur = 1 folikul - 1 j.s. ❌
3️⃣ 03./'25.: KBCSM - prirodni IVF, 1 folikul - pukao, inseminacija ❌
4️⃣ 04./'25.: KBCSM - Ovaleap, Menopur, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - pukao, inseminacija ❌
5️⃣ 05./'25.: KBCSM - Femara, Menopur, Cetrotide, Ovitrelle = 2 folikula - 0 j.s. ❌
Uđem ponekad na forum, jer se jednostavno još uvijek osjećam kao dio ove zajednice i osjećam potrebu pružiti podršku.
Verbena, Lori, Jane, Nata, Rolica, Sanii, Dodo i sve ostale cure neka vam dođu lijepe vijesti što prije! Sigurno sam izostavila nekoga, forum je aktivan dosta..
Marisha vidim da si i ti ponovno u postupku i želim ti uspjeh! 🙏🏼🧡
Mukii drago mi je da si se javila, često pomislim na tebe. Šaljem ti zagrljaj i želim ti puno snage za dalje 🫶
Medenko pupo ♥️ uvijek navijam za svježi transfer, i to treći dan, nekako imam osjećaj da je mrvicama ljepše kod nas 🙈🤭 neka ti ovaj bude dobitan!
Nicol evo mi smo sutra 22tt i još uvijek me prilično dirne kad čujem vijesti o trudnoćama koje su se samo ‘dogodile’, omaknule ili eto došle iz prvog pokušaja… mislim da tjeskoba u vezi toga nikada neće proći. Samo želim reći i tebi i drugim curama da je trudnoća iz IVF-a posebna time što je duže želja tinjala i puno toga je trebalo proći da se ostvari, pa je samim tim meni i posebnija i više je cijenim, više se pazim. Glupo je radit usporedbu, ali… Nadam se da ćeš se što prije ostvariti kao majka, i ti i sve žene ovdje.. Zaslužile smo, usudim se reći, više od svih drugih… 🫂
I cure, pozdravljam odluku za psihološku podršku 🫶
👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenoteratozoospermia
- ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ dečko 🩵
riamarro@hotmail.com
I da, štoperica ide cca 36 sati prije aspiracije. Ja sam si je dala sinoć u 20 h i ujutro u pola 8 moram biti na aspiraciji.
Ja (33 god.): Amh 1,08 pmol, hipotireoza, Hashimoto
Muž (39 god.): sve u redu
1️⃣ 11./'25.: KBCSM - Bemfola, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
2️⃣ 02./'25.: KBCSM - dugi protokol - Decapeptyl, Menopur = 1 folikul - 1 j.s. ❌
3️⃣ 03./'25.: KBCSM - prirodni IVF, 1 folikul - pukao, inseminacija ❌
4️⃣ 04./'25.: KBCSM - Ovaleap, Menopur, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - pukao, inseminacija ❌
5️⃣ 05./'25.: KBCSM - Femara, Menopur, Cetrotide, Ovitrelle = 2 folikula - 0 j.s. ❌
Curke, samo da javim. Danas imam 3 folikula od 16 i 16.5 mm. Endometrij je 7. U srijedu ponovo folikulometrija. Doktor je htio sutra, ali mi je nezgodno zbog posla i puta. Nadam se da se neću zeznuti.
👨42 👩43
U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
1. Ivf 7/24, 3🐣, 2 oplodjene/vracene ❌️
2. Ivf 8/24 4 prazna folikula
3. Ivf 9/24 5🐣, dvije vracene ❌️, 1 🐧
4. Fef 10/24 ❌️
5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️
6. Cista-prekinut postupak
7. IVF 5/25 2 prazna, 2 puna, 1 sveži transfer 5. dan❌️
8. 6/25 1 🐣 transfer blastice❌️
Imam pitanje cure, ako je u pitanju ICSI metoda, zar onda ne bi trebale sve zrele jajne stanice biti oplođene s obzirom da biolog aplicira spermij u svaku od njih..? Ili sam ja nešto krivo shvatila
Pozdrav, moje iskustvo je slično kao u Finike. Zelim ti sreću već u ovom postupku...
Vezano za ICSI, MM je upućen na DNK fragmentaciju spermija i iza toga su išli na Zymot metodu prema kojoj bi se trebali izdvojiti kvalitetniji spermiji...
🙍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
Kariogram ✅️
🙍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
Kariogram ✅️
Y mikrodelecije ✅️
Pokušavamo 5 godina...
🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
🟡 3/2025 Bemfola 225
24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno, hiper, ❄️ 1 trodnevni embrij
FET 10. mjesec ⏳️
AuroraBorealis mislim da štoperica ide uvijek tako dan i pol otprilike,da je prerano odmah drugi dan, npr ja sam si ju dala u 20h utorak pa u cetvrtak u 7.30 bila na aspiraciji. A endometrij nakon menge je tanki no s rastom folikula se deblja jer mora biti određene debljine za transfer kako bi se sto bolje implantirala mrvica. Mislim da je od 8mm do nekih 16 uredu. Moj je recimo na dan transfera bio 9 i nesto. I komentirali su da ne bi radili embriotransfer da endometrij nije adekvatan.
Hope82 držim 🤞🤞da bude u redu za 2 dana kad dodes. Moguće da bude odmah štoperica taj dan.
Advocatus vidim koliko ti je teško i iskreno suosjećam i žao mi je što to prolaziš kao i za svaku drugu curu koja je ovdje.♥️ Ovo što je napisala Riamaro dirne u srce, zaslužile smo..više od drugih, i taj put nije lak dok smo u ovoj fazi niti kad uspijemo pa brinemo oko drugih stvari. Moj topli savjet ti je da ako možeš,odeš na psihoterapiju,bilo privatno bilo na uputnicu. Teško je prolaziti taj očaj beznađe,frustraciju,depresiju... i kad preuzme svaki segment života, vrijeme je da potražimo nekog za pomoć,da nam bude lakše. Jer to prolazeći sve ovo zaslužujemo. Meni psihoterapija pomaže i idem redovito. I ovo što Verbena kaže,slažem se u potpunosti i puno je lakše živjeti kad se stvari tako postave. Ovako kako ti pišeš,osjećala sam se prve 2 godine. Očaj. Ali s vremenom shvatiš da život ide dalje, i da postoje i druge stvari koje su vrijedne življenja. No, želim ti da se što prije ostvariš kao majka i da će ovaj osjećaj što brže biti samo sjećanje na loše dane. 🙏
Nicol jao mene dan danas nakon 5 godina hvata zavist i ljubomora iako bi čovjek pomislio da se već navikneš na sve trudnice. Ali tako je kako je, svi oko mene trudni ili s djecom i mi smo zadnji 'ostali' iz našeg društva. Lakše mi je nego prije svakako u intenzitetu tih emocija,no i dalje se jave prve kad ugledam trudnicu🤭a posebno one kojima je lako došlo i koje ništa ne paze i nemaju nikakvih strahova..
Cure koje ste se trebale pikati u vrijeme kad ste bile na poslu,a injekcija je trebala stajati u frižideru... kako ste to izvele,jeste u nečem posebno nosile injekcije,ili ste ih na poslu stavile u frižider ili niste uopće..? Uskoro krećem s tim decapeptylom pa smišljam što ću s popodnevnim smjenama.
👱♀️33, amh 0.8 pmol, desni jajnik i jajovod✂️
👱 sve ok
2017. Operacija endometrioze
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2021. Operacija endometrioze
2024. Operacija endometrioze i adenomioze
2025/ 1.IVF - blaga stimulacija (femara,menopur,ganirelix,ovitrelle) - 2🐣 - nema 🐧 vraćena morula- pozitivan test 8dpt- beta 4.7❌️
2025/ 2.IVF dugi protokol (Decapeptyl, Menopur)
Imam pitanje cure, ako je u pitanju ICSI metoda, zar onda ne bi trebale sve zrele jajne stanice biti oplođene s obzirom da biolog aplicira spermij u svaku od njih..? Ili sam ja nešto krivo shvatila
Pozdrav, moje iskustvo je slično kao u Finike. Zelim ti sreću već u ovom postupku…
Vezano za ICSI, MM je upućen na DNK fragmentaciju spermija i iza toga su išli na Zymot metodu prema kojoj bi se trebali izdvojiti kvalitetniji spermiji…
Koje su vam vrijednosti spermiograma? Jer sam ja htjela svog privatno pa pise da ako je ispod 5mil koncentracija da ne rade jer je to premalo, a nama je koncentracija ispod 5.
Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; ⏰bemfola 150 10/2025 (icsi vinogradska)
Bella hvala ti puno na napisanome. Puno znace rijeci nekoga tko se bori kao i ti da ti kaze da ce s vremenom bar mrvicu biti bolje, da ces ojacat i bolje se nositi s nekim stvarima. Tebi i svim curama zelim puno srece, da sto prije dodemo do svog cilja🧡
Apropo pikanja na poslu, u skladu s uputama bemfolu cu drzat u torbi, a ono sto cu morat u hladnjak planiram obljepit kutijicu s nekim ukrasnim papirom i stavit u frizider, mozda nebi bila losa ideja uzet prijenosni mali hladnjak i stavit pingvina unutra s lijekom, pa izmuljat da si bila na dolcu, a nisi doma stigla meso ostavit. Predlazem opreza radi stvorit sto uhodaniju pricu za slucaj ako netko krene previse ispitivat da se lakse smulja 🥲
Sortiraj odgovore
Najstariji