Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ariela_
    22. Rujan 2025. 12:16

Finika i na kraju ste uspjeli vidim iz opisa sa jednim od ta dva preostala? 🥰

🙋🏼‍♀️ 31
    🙋🏻‍♂️39
    Beba br. 2 ….. ⏳
    1.IVF …13 js➡️7 oplođenih➡️3 blastociste➡️1 ❌
    6.mj FET 2blasto ❌
    9.mj 2.IVF ⏳

Marija1990
    22. Rujan 2025. 12:24

Laganini super vijesti, odlična beta! 🍀
    Lori super za endometrij, držim fige da ovaj pokušaj bude dobitan. 🤞
    Nata91 nadam se da će taj jedan folikul biti dobitan. 🤞
    MISS super za prvi ultrazvuk! brzo će doći i taj drugi. ne mogu ni zamisliti kako je čuti otkucaje. ❤️
    Bluberry12 super vijesti! drago mi je da je aspiracija dobro prošla. i odličan broj oplođenih! 🥳
    Muki ja sam isto dobila Andol nakon aspiracije, da pijem jedan dnevno do transfera, do kojeg nažalost nismo došli. nema veze da li se radi o ET-u ili FET-u, već ga općenito doktori znaju dati
    za prokrvljenost maternice i veću šansu za implementaciju embrija. Jane23 pije se nakon aspiracije (ukoliko nije FET), prije transfera. ugl, par dana prije ET /FET, i nakon, do testa /bete.
    Everest & Medenko pupice! sada "think pink" do testa /bete! držim fige na najjače! 🤞
    Hope82 znaš da ovdje stalno pričamo da je dovoljna jedna stanica! i ako ih je više, ništa bolje ne mora značit. govorim iz vlastitog iskustva - ja sam imala puno folikula na folikulometrijama i aspiraciji, a ništa za transfer... nemoj gubiti nadu. ❤️
    Verbena žao mi je... nadam se da će Duphastone pomoći. ❤️
    Ariela i ti imaš odličnu brojku, držim fige za što više blastica. 🤞 ICSI metoda ne mora značit da će sve zrele stanice biti oplođene. može se dogoditi da imaju neke kromosomske anomalije pa se ili neće oplodit ili će stat s razvojem.

ja sam se malo maknula od razmišljanja o postupku i čekam konzultacije u ponedjeljak. ali s druge strane, ovaj vikend smo rentali kuću, 5 parova i 7 djece, od kojih smo mi jedini par koji nema djece. možete zamislit što je to. 80% vremena su djeca bila u fokusu. nama su to jedni od najbližih ljudi, i od 5 parova, troje (uključujući nas) je prošlo kroz MPO. nekad je teško, borimo se sami sa sobom. meni je psiha isto trenutno poprilično loše i početkom 10. mjeseca bi treba krenut na psihoterapiju.

👩🏻 1990. Euthyrox 75, ostalo uredno
    👨 1995. sve uredno
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌
    - 10/2025 novi postupak - konzultacije 29.09. ⏳

jane23
    22. Rujan 2025. 12:28

Hope82 ja nakon transfera nastavljam s Novalac, omega i magnezij ponekad. 

Nicol ista stvar i kod mene. Svako malo mi netko od prijatelja, obitelji ili kolega na poslu kaze da je trudan. Jako mi je drago zbog njih, ali jako jako tesko mi se postalo nositi s time. Pogotovo kad su neka okupljanja pa su sve oci uprte u muza i mene s hrpom pitanja “kad cete vi, sto cekate, nista vise mladi, dosta karijere, sad se valja posvetiti obitelji, vas brak nece uspjeti bez djece, morate imati nekoga jer vas zivot nema smisla bez djeteta, itd”. Svega sam se naslusala i iako sam mislila da cu otupiti s vremenom- nisam. 

Ariela kod icsi embriolog ubacuje spermij u svaku zrelu jajnu stanicu, ali nazalost to ne znaci da se svaka jajna stanica uspjesno oplodi. Ima puno faktora- od kvalitete jajne stanice, spermija, itd. Zato se od tipa 10 zrelih jajnih stanica oplodi njih cca 6-8, a u konacnici se dobije svega par blastocista.

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto, trombofilija i karogram ✅
    🧔‍♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije ➖
    04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid + Bemfola + Orgalutran) - ET 2 js ➖
    06.2025. 2. IVF puna stimulacija (Rekovelle + Ganirelix) - 9 oplođeno, 2 🐧🐧
    9.mj. FET 1 🐧➖
    10.mj. FET 2🐧⏰🙏

nicol, z
    22. Rujan 2025. 12:39

Aurora B. i Hope  sretno cure 🤗

Ariela koliko sam čula ne mora se sve oploditi, meni je 9 i 10 bilo u 2 postupka doslo do kraja samo 3 mi smo zadnju radili Icsi metodom. Mislili smo da ce biti vise opodenih. 
    MedenkoAdvocatus hvala na odgovoru. 🤗

🧔 43
    🙋‍♀️38, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 beta ➕️ missed ab. 8tt

Verbena
    22. Rujan 2025. 12:44

Marija šsaljem zagrljaj i držim fige za super psihologa! 🤞❤️ Meni je psihoterapija puno pomogla
    Advocatus, Jane, Nicol… držite se cure.. nije lako, ali nekako s vremenom naučiš živjeti s tim. Ono što meni pomaže je voditi aktivan i raznolik život koji se ne vrti samo oko IVF-a. Te neke stvari koje volim me onda drže kroz sva sr*nja koja ovdje prolazim. I pustiti blizu samo dobre i iskrene ljude, a ostale otpustiti bez grizodušja. Nikome niste dužne polagati račune za svoj život 💚

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶10/24 - 1. IVF => 5 j.s. -> 4 oplođene => 3. dan 3 => 2 ❄️ bc
    🔸10/24 ET 1 3dn => beta neg. ✖️
    🔸11/24 - FET 1 bc (prirodni ciklus) => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => 1. UZV 6+4 GV + ŽV, nema EO => nepravilan razvoj ploda => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc (arteficijelni ciklus) => 12.dnt beta 535 => 14.dnt beta 1284 => UZV 6+5 imamo ❤️ => UZV 9+5 missed ab. (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF ⏳

Finika
    22. Rujan 2025. 12:46

Ariela_

Finikai na kraju ste uspjeli vidim iz opisa sa jednim od ta dva preostala? 🥰

Da. ❤️
    Bila sam si uzela knjigu "Neotpjevane uspavanke" čisto da si malo pomognem. Teško je nositi sa svime što ovaj put nosi, pogotovo kad ljudi ne razumiju, nameću se i daju savjete koje nemaju veze s vezom.
    Sretno svima, hrabro dalje! 

40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
    03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
    03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js, 6 oplođeno, 1 morula i 1 blasta
    04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️

nicol, z
    22. Rujan 2025. 12:46

jane23

Hope82 ja nakon transfera nastavljam s Novalac, omega i magnezij ponekad.

Nicol ista stvar i kod mene. Svako malo mi netko od prijatelja, obitelji ili kolega na poslu kaze da je trudan. Jako mi je drago zbog njih, ali jako jako tesko mi se postalo nositi s time. Pogotovo kad su neka okupljanja pa su sve oci uprte u muza i mene s hrpom pitanja “kad cete vi, sto cekate, nista vise mladi, dosta karijere, sad se valja posvetiti obitelji, vas brak nece uspjeti bez djece, morate imati nekoga jer vas zivot nema smisla bez djeteta, itd”. Svega sam se naslusala i iako sam mislila da cu otupiti s vremenom- nisam.

Ariela kod icsi embriolog ubacuje spermij u svaku zrelu jajnu stanicu, ali nazalost to ne znaci da se svaka jajna stanica uspjesno oplodi. Ima puno faktora- od kvalitete jajne stanice, spermija, itd. Zato se od tipa 10 zrelih jajnih stanica oplodi njih cca 6-8, a u konacnici se dobije svega par blastocista.

Hvala na odgovoru. Mi smo sad jedini koji u našem krugu nemaju jos dijete svi imaju po 1,2,3 ili vise... 

🧔 43
    🙋‍♀️38, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖

• Mukii
    22. Rujan 2025. 13:15

Marija razumijem da si se odlucila malo odmaknuti od razmisljanja i mislim da ce ti to pomoci. Slazem se s Verbenom da treba pronaci stvari koje nas vesele jer u ovoj borbi covjek lako strada psihicki.. Mislim da nas sve okruzuju pitanja i komentari okoline, ja sam se dosta povukla nakon ovoga sto nam se dogodilo u 6.mjesecu jer zelim izbjeci ljude i situacije koje me uzmemiruju, radim sto volim i fokusirana sam na sebe i svoj cilj. Osim bliznjih dozivjela sam i osudu ginekologice kod koje sam cesto znala privatno otici na pregled i upravo sam nedavno otisla napraviti briseve prije postupka. Komentari kao “s vama je sve u redu, ne razumijem sto vam je trebao ivf, treba pustiti prirodu da ucini svoje”, shvatila sam da mi zeli reci da nam se ova dijagnoza dogodila jer smo “petljali s prirodom”. Za mene su takvi komentari apsolutno neprihvatljivi, a ako i netko ima takva razmisljanja trebao bi ih zadrzati za sebe, pogotovo me sokiraju takve osude od strane medicinske struke..

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180- blizanci-11tt abortus, fetalni hidrops💔
    //9.mj FET

nicol, z
    22. Rujan 2025. 13:43

Curke, malo sam istrazivala, pošto sam imala nedavno spontani i prije toga biokem. Htjela bi napraviti malo šire pretrage da negubimo vrijeme (jer mi godine ne stoje) da se nebi opet desilo spontani... htjela bi da provjerimo ima li kromosomski grešaka kod nas. Vidim da medikol ima razne pretrage: 
    panel za neplodnost za par, 
    - kariotip za par
    -panel za žensku neplodnost 
    - panel za mušku neplodnost…
    da li ste radile takav tip pretraga. Nazvala sam da malo ispitam koje sve pretrage su u tim panelima tipa u panel za neplodnost jer nepise im na stranici sto sve obuhvaca nije mi rekla nista da im moram poslati upit na mail...😬
    Te dali imate prijedlog sto jos mogu od pretraga napraviti? Hvala vam 😊

🧔 43
    🙋‍♀️38, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖

nicol, z
    22. Rujan 2025. 13:58

Verbena

Marija šsaljem zagrljaj i držim fige za super psihologa! 🤞❤️ Meni je psihoterapija puno pomogla
    Advocatus, Jane, Nicol… držite se cure.. nije lako, ali nekako s vremenom naučiš živjeti s tim. Ono što meni pomaže je voditi aktivan i raznolik život koji se ne vrti samo oko IVF-a. Te neke stvari koje volim me onda drže kroz sva sr*nja koja ovdje prolazim. I pustiti blizu samo dobre i iskrene ljude, a ostale otpustiti bez grizodušja. Nikome niste dužne polagati račune za svoj život 💚

Vebrana hvala ti 🥰

🧔 43
    🙋‍♀️38, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.