Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mukii
    16. Rujan 2025. 07:12

Verbena

Mukii, baš mi je drago da si se javila ❤️ nadam se da je vrijeme barem malo otupilo bol i želim ti svu sreću u novom FET-u!🙏☺️

Hvala ti❤️😊
    Nisam uspjela popratiti kada kreces u novi IVF, sto ste dogovorili? 

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180- blizanci-11tt abortus, fetalni hidrops💔
    //9.mj FET

Lori🍀
    16. Rujan 2025. 07:13

Srijeda 17.9.
    Advocatus - konzultacije
    Laganini - beta 2
    Četvrtak 18.9.
    Lori - uzv FET
    Miss - uzv 🤰
    Petak 19.9.
    Mukii - uzv FET
    Srijeda 24.9.
    Markolina - beta
    Ponedjeljak 29.9.
    Marija - konzultacije

IT STARTS WITH THE EGG / Prijevod by Verbena
    https://drive.google.com/file/d/1Iqb2V-kc4IvveFw26SPuDCvToghs5dK7/view
    ANKETA O IVF ISKUSTVIMA:
    https://bitly.cx/OtBFM  

- anketu možete ispunjavati više puta, za svaku kliniku zasebno

LINK NA REZULTATE ANKETE
    https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1NrKyvBliBF5Bk5PPgIsEUeF60KKw6eL_Fnu_gx808_g/htmlview#gid=1652649836
    PRVA WEB STRANICA O IVF-u U RH
    https://miraculum-ivf.com

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

Everest
    16. Rujan 2025. 07:41

Laganini i Medenko odlične vijesti, sretno dalje 🍀
    ostale cure, puno sreće i strpljenja u kojoj god fazi bile 

Lori, možeš me stavit na listu za FET u petak 19.9. 

🙋🏻‍♀️ 1989; nalazi uredni
    👨🏻 1986; normo
    2020 spontana trudnoća, stigao dečko 💙
    Beba br. 2 - pokušavamo od 8/23, sekundarna neplodnost
    🏢 MIA poliklinika
    🔹03/25 IVF u pc; negativna aspiracija ✖️
    🏢 KBC Rijeka
    🔹04/25 IVF u pc; ovulirala; IUI ✖️
    🔹07/25 IVF: 6 ❄️, ET 1 bc; β 12dnt 133; β 14dnt 43; biokemijska ✖️
    🔹09/25 FET⏳

• Štrudlica13
    16. Rujan 2025. 07:59

Pozdrav svima!

Potrebna mi je podrška i informacije.

Situacija je takva da smo godinu dana radili na bebici, međutim nije išlo. Tijekom tih godinu dana napravili smo puno pretraga (spolni hormni, ginekološki pregledi, brisevi, hormoni štitnjače itd.) te se s moje strane pokazalo urednim.

Spermiogram dragog je prije 6 mjeseci (Breyer) bio uredan, jedino je morofologija bila granična (4%) zbog čega nas šalju na još jedan spermiogram (Sveti Duh) te s nalazom dolazi i do neočekivanog šoka i dijagnoze Oligoasthenozoospermia.

U kontaktu s ginekologom u Poliklinici IVF i ginekologom sa Vuk Vrhovca dolazimo do informacije da se preporuča da što prije započnemo s IVF-om i da se zaobiđe i inseminacija jer da se spermiogram rapidno pogoršao.

Ono što još nisam spomenula je da smo mladi ja (28) i muž (27) te smo u šoku što u ovim godinama moramo ovo prolaziti. Nitko oko nas nije u ovoj situaciji i nemamo s kime pričati o ovome, dobiti informacije, osjećamo se strašno izgubljeno.

Kakva su vaša iskustva s takva dva spermiograma koja su u totalnoj suprotnosti? Ima li to veze s različitim laboratorijima gdje su rađeni? Koliko brzo se može uć u postupak IVF-a na Vuk Vrhovcu? Koliko sam postupak traje? Možete li mi reći sve informacije koje smatrate relevantnima u ovoj situaciji. 

Puno hvala! ♥️

Markolina
    16. Rujan 2025. 08:12

Štrudlica13 dobrodošla i nadam se da se nećeš dugo zadržati na ovoj temi!

Na spermio utječe dosta toga (npr.ako je partner neposredno prije pio antibiotike ili imao neku upalu) i dijagnoza se najčešće postavlja tek nakon 2 lošija spermiogram.
    Mi smo također imali inicijalno lošiji spermio, ali smo ga uspjeli popraviti suplemenicima. Kod lošijeg spermiograma predlažu preskakanje inseminacije jer su šanse za uspjehom male.
    Ako ste se odlučili za Vuk Vrhovac dobra vijest je da se ne čeka dugo. Nakon prvih konzultacija odrede koje pretrage treba obaviti i nakon toga se na idućim konzultacijama s nalazima dogovara što dalje. Mi smo na konzultacijama s nalazima dogovorili da s idućim ciklusom idemo u prirodni postupak.
    Ne znam gdje ste radili pretrage do sad, ali na VV priznaju samo pretrage rađene kod njih (ako imate nešto od prije obavezno uzmite, pregledaju ih, ali za postupak trebaju biti njihove).
    Sretno ❤️

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 FET

• Štrudlica13
    16. Rujan 2025. 08:21

Markolina hvala puno na odgovoru i informacijama! 

Nisam spomenula da je u spermiogramu povećan broj leukocita, može li iz tog razloga spermiogram biti lošiji nego što je možda zapravo? 

Mi od nalaza imamo gotovo sve, znaš li točno što od nalaza traže da bude baš od njih? Ja sam jučer prije nalaza spermiograma bila na VV (ne znajući što će uslijediti) i bilo mi je rečeno da imam sve potrebe nalaze osim da bi u sljedećem ciklusu trebala obaviti i prohodnost jajovoda za što su mi sada rekli da nije niti potrebno obzirom na situaciju.

Sirenaa
    16. Rujan 2025. 08:42

Laganini pdlicna beta neka se dupla 🤞
    Medenko super brojka neka ih se sto vise oplodi 🤞

👩🏻 91g AMH 9,3 pmol/L, PAI-1 4G/4G Homozigot, imunološki ✔️ kariogram ✔️histero
    🧑🏻 88 g ✔️pokusavamo od 12/20
    5/2021 missed 7tt, 8/21 , 4/22 biokemijske
    2/23 i 3/23 AIH ❌
    IVF 6/23 Bemfola 225, 21 🥚, 10 🐧
    8/23 FET 🐧❌, 9/23FET🐧❌, 10/23🐧❌, 1/24
    FET🐧❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌
    2/25 FET 🐧🐧 ,12 dpt beta 139 IU/L, 14 dpt 250, 16 dpt 596, 7 tt Blighted Ovum

Verbena
    16. Rujan 2025. 09:15

Muki

Nisam uspjela popratiti kada kreces u novi IVF, sto ste dogovorili?

Trebala bih sa nadolazećim ciklusom u stimulaciju. Sad iščekujem M, ali ne mogu predvidjeti ni okvirno kad bi mogla doći jer mi se od ovog zadnjeg spontanog i vakuma sve poremetilo. Nadam se u sljedećem tjednu 🤞🤞🙏

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, mb.Hashimoto
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶10/24 - 1. IVF => 5 j.s. -> 4 oplođene => 3. dan 3 => 2 ❄️ bc
    🔸10/24 ET 1 3dn => beta neg. ✖️
    🔸11/24 - FET 1 bc (prirodni ciklus) => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => 1. UZV 6+4 GV + ŽV, nema EO => nepravilan razvoj ploda => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc (arteficijelni ciklus) => 12.dnt beta 535 => 14.dnt beta 1284 => UZV 6+5 imamo ❤️ => UZV 9+5 missed ab. (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF ⏳

Štefica_Fikus
    16. Rujan 2025. 09:21

Marija1990 Pa s obzirom na ovaj postupak iz ožujka, ja bih svakako predložila da probate s liječnicima prokomentirati tu mogućnost. 🤔 Mislim da može samo pomoći 😊 Javi nam nakon konzultacija što ste odlučili, baš me zanima što će vam savjetovati. Nadam se da će liječnici biti otvoreni za razgovor i prijedloge. 🤞 🤞
    💜Medenko Odlična brojka, držimo fige za kvalitetu, zrelost i uspješnu oplodnju! 🤞 🤞
    laganiniiii To je to, bravo! 😁😉
    Mukii Želim vam oboma ogromnu snagu za ovaj postupak. Držim fige da sve prođe mirno i uspješno.  🤞 🤞
    Štrudlica13 Dobro nam došla! Vjerujem da je ovo bio šok za vas, posebno u tim godinama kada čovjek očekuje da je sve manje/više uredno. Međutim, svakako nemojte gubiti nadu jer u ovim postupcima i u ovim slučajevima nije sve crno-bijelo i 2+2 nije nužno 4. Za početak predlažem da pročitaš prve stranice ovog foruma tj ove teme, imaš jako puno informacija o postupcima, suplementima, bolnicama/klinikama i slično 😊 Pokušajte sa tim savjetima poboljšati spermiogram dok čekate postupak. Ne znam zašto te šalju na prohodnost jajovoda kada se to radi za potrebe inseminacije i odnosa u kućnoj radinosti, i to u slučaju da je spermiogram uredan. Ali najbitnije je da imaš sve nalaze za IVF postupak da što prije možete krenuti u cijelu tu priču. 😊 Za sve što slijedi – tu smo. 🤗

👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
    1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
    2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
    3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
    4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
    5. ICSI stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)

Markolina
    16. Rujan 2025. 09:28

Štrudlica13 kod njih se rade spolni hormoni, inzulinsku rezistencija i spermio. Briseve radiš kod svog ginekologa pa nosiš na Mirogojsku.
    Oboje radite test na zarazne bolesti (HIV, hepatitis i si.) i krvnu grupu-mi smo to radili u Petrovoj 3 (Zavod za transfuzijsku).
    Ja prohodnost jajovoda nisam radila jer smo odlučili preskočiti inseminacije (drugi spermio je bio ok, ali smo taman napunili 35 godina pa smo odmah krenuli na mpo)

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 FET

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.