Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avisss
    15. Rujan 2025. 09:23

Blueberry, ja sam imala aspiraciju 13js i uzela sam samo lijekove. Imam dosta visoki prag tolerancije boli pa možda nisam mjerodavna, ali nije mi bilo neko neugodno i previše bolno iskustvo.
    U poklinici nisu mi ni nudili posebno opću anesteziju iako je dostupna ako pacijentica želi, ali tada dolazi im vanjski anesteziolog i potrebno im je bilo to naglasiti nekoliko dana prije da dogovore anesteziologa. Tako je bilo u 05 mj 2024. u Poliklinici IVF.

👩 41 👨39
    1. IVF 05/2024 - 13 aspiriranih js, 10 oplođenih, 2 blastice = FreezAll (zbog operacije koja me čekala), planiran FET nakon oporavka
    1. FET 07/2025 - vraćena 1 blastica (druga nije preživjela odmrzavanje), beta❌

Markolina
    15. Rujan 2025. 09:24

advocatus

Markolina

Blueberry moja preporuka ti je da uzmeš anesteziju, ne osjetiš apsolutno ništa,probudiš se brzo poslije postupka. Ja sam bila par minuta nakon buđenja malo ošamućena, ali kroz 15-20 minuta sam bila kao nova.

Medenko i Laganini sretno danas!

U bolnicama takoder dopustaju anesteziju?

Da, ja sam na Vuk Vrhovac i kad sam imala samo 1 stanicu za aspiraciju su me pitali želim li anesteziju ili ne, a kad ih je bilo 8 su mi odmah predložili da uzmem

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 FET

Marisha
    15. Rujan 2025. 09:36

Blueberry12

Cure koje ste imale cca 4,5,6 folikula za aspiraciju molim vas vasa iskustva da mogu odluciti hocu li opcu anesteziju ili da me samo malo osamute lijekovima. Pretpostavljam da ce aspiracija biti krajem tjedna..hvala vam unaprijed 🤗

Najbolje da se posavjetuješ sa njima ali pošto imaš endometriozu tebi će ponuditi opću, i iz mog iskustva ja bi ti ju preporučila. U prirodnjaku sam imala jednu i drugi puta dvije stanice i bolilo je, baš gadno zbog endometrioze. Nemoj se patiti. U svakom slučaju sretno 😊
    Curke sretno danas! 🤞

🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 4.2pmol/L, hashimoto, TSH 1,93
    9.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
    3.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
    9.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
    3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
    9.2025. (Gonal)⏳️

• Frequency
    15. Rujan 2025. 09:44

Laganini i Medenko sretno danas 🤞🏼❤️
    Blueberry12 ja sam imala 5 folikula i iz toga 4 js i mene su samo ošamutili i ne pamtim to kao ništa strašno. Više me ubio taj strah dok sam ležala tamo jer mi je bio prvi put i nisam znala što očekivati nego sama aspiracija 😂

Danas sam bila na pregledu i uzeli su mi uzorak endometrija da vide da mi nije nešto u endometriju što je uzrokovalo spontani. Jel radila koja od vas tu analizu? Idući ciklus bi onda išli u FET

06/2025 Poliklinika IVF - 1. IVF - 4 js, 4 oplođene, 2 blastociste - 1❄️, 1 ET
    Beta 11 dnt - 283, 13 dnt - 446, 15 dnt - 452, beta nastavila rasti bez pravilnog duplanja - završila na kiretaži
    FET 9./10. mjesec ⏳️

• laganiniii
    15. Rujan 2025. 09:59

Blueberry12

Cure koje ste imale cca 4,5,6 folikula za aspiraciju molim vas vasa iskustva da mogu odluciti hocu li opcu anesteziju ili da me samo malo osamute lijekovima. Pretpostavljam da ce aspiracija biti krajem tjedna..hvala vam unaprijed 🤗

Hejj, ja sam imala 4 i samo su me ošamutili, nije bilo bolno, skroz oke ☺️

👸 - '92 (AMH-8)
    🤵 -' 96 (sve ok)
    01/25 hsg uredan
    4 godine neuspjelih pokušaja ❌
    08/25 IVF, 4 js, 4 oplođene, 1 vraćena, 3 ❄️
    -čekanje-

• laganiniii
    15. Rujan 2025. 10:10

P. S. Hvala vam za sretnu betu, nalazi su popodne, pa javim 🤞

👸 - '92 (AMH-8)
    🤵 -' 96 (sve ok)
    01/25 hsg uredan
    4 godine neuspjelih pokušaja ❌
    08/25 IVF, 4 js, 4 oplođene, 1 vraćena, 3 ❄️
    -čekanje-

Marija1990
    15. Rujan 2025. 10:48

Štefica_Fikus super za dugi protokol! Vidjet ću što će meni reći na konzultacijama, ali možda bi to imalo smisla i kod mene, s obzirom na loše stanice zadnji put... Želim da vam bude uspješan. 🍀
    Frequency nemam iskustva, ali se nadam da će sve biti uredu. 🤞
    Blueberry12 meni su na aspiraciji izvadili 7 oocita. Na zadnjoj folikulometriji su me pitali da li želim lokalnu ili opću anesteziju (Poliklinika IVF, dolazi im vanjski anesteziolog). Iako imam visok prag boli, odlučila sam se na opću (bilo me i toga strah jer mi je to bila prva anestezija u životu). Danas bi ponovila isto. Spavaš jako kratko, ništa strašno. A s obzirom na endometriozu, i ako ćeš imat više od 5 folikula, ja bi uzela anesteziju na tvom mjestu. Nema smisla trpit i proživljavat dodatan stres.
    Laganini i Medenko sretno danas! 🤞

👩🏻 1990. Euthyrox 75, ostalo uredno
    👨 1995. sve uredno
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌
    - 10/2025 novi postupak - konzultacije 29.09. ⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.