Cure koje ste imale cca 4,5,6 folikula za aspiraciju molim vas vasa iskustva da mogu odluciti hocu li opcu anesteziju ili da me samo malo osamute lijekovima. Pretpostavljam da ce aspiracija biti krajem tjedna..hvala vam unaprijed 🤗
Prvi puta sam imala aspiraciju 3 js i samo su me osamutili. Zaista nisam osjetila apsolutno nikakvu bol, bila sam jako brzo gotova i ne pamtim to kao lose iskustvo. Drugi puta sam imala aspiraciju 20 js i bila sam uspavana. Uspavaju te na jako kratki period i brzo sam bila budna!
Ja bi odabrala do max 4 bez anestezije, sve preko sa.
Sretno 🥰 jos malo i gotovo 🥰🍀
👱♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto, trombofilija i karogram ✅
🧔♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem.trudnoce
04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid + Orgalutran) - ET 2 js ➖
06.2025. 2. IVF puna stimulacija (Rekovelle + Ganirelix) - 9 oplođeno, 2 🐧🐧
9.mj. FET 1 🐧➖ 10.mj. FET 2🐧➖
Advocatusonda je vjerojatno u redu ako ništa ne vide i ako nemaš simptoma. Ali gledaj,to sto si rekla je točno, još niste ni krenuli i nema razloga da sad već unaprijed sve otpisuješ. Imaj vjere i u sebe i svoje tijelo, kreće uskoro u postupak i nemoj sve opisivati već sad. Strah je normalan,ali nemoj da ti preuzme sve. Sad već radite korak naprijed, bliže si cilju i idemo pozitivno. Glavu gore i prema naprijed guraj,hrabro,nema odustajanja.
Hvala ti na ohrabrenju🧡
30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳
Ponedjeljak 15.9.
Laganini - beta
Medenko - aspiracija
Srijeda 17.9.
Advocatus - konzultacije
Četvrtak 18.9.
Lori - uzv FET
Miss - uzv 🤰
Srijeda 24.9.
Markolina - beta
Ponedjeljak 29.9.
Marija - konzultacije
IT STARTS WITH THE EGG / Prijevod by Verbena
https://drive.google.com/file/d/1Iqb2V-kc4IvveFw26SPuDCvToghs5dK7/view
ANKETA O IVF ISKUSTVIMA:
https://bitly.cx/OtBFM
- anketu možete ispunjavati više puta, za svaku kliniku zasebno
LINK NA REZULTATE ANKETE
https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1NrKyvBliBF5Bk5PPgIsEUeF60KKw6eL_Fnu_gx808_g/htmlview#gid=1652649836
PRVA WEB STRANICA O IVF-u U RH
https://miraculum-ivf.com
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25 ➖️
2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️
Blueberry moja preporuka ti je da uzmeš anesteziju, ne osjetiš apsolutno ništa,probudiš se brzo poslije postupka. Ja sam bila par minuta nakon buđenja malo ošamućena, ali kroz 15-20 minuta sam bila kao nova.
Medenko i Laganini sretno danas!
💃 35, PCOS
🕺35, normo
2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
6/25 FET ❌
9/25 FET ❌
11/25 FET ⌛
Blueberry moja preporuka ti je da uzmeš anesteziju, ne osjetiš apsolutno ništa,probudiš se brzo poslije postupka. Ja sam bila par minuta nakon buđenja malo ošamućena, ali kroz 15-20 minuta sam bila kao nova.
Medenko i Laganini sretno danas!
U bolnicama takoder dopustaju anesteziju?
30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳
Medenko, sretno!! 🙏💪
Laganini, sretno s betuškom!!
Blueberry, evo meni su prošli put odradili aspiraciju 5 jajnih stanica bez anestezije i zaista mi nije ostali u sjećanju kao nešto posebno bolno. Kad aspiriraju osjetiš probadanje i nelagodu duboko u zdjelici, ali ništa neizdrživo. I sve je bilo gotovo kroz par minuta. Ali evo, ne znam koliko sam mjerodavna jer inače imam dosta bolne cikluse pa je možda prag boli nešto viši..
Ako si ne želiš priuštiti ni najmanju neugodu, uzmi anesteziju.
🤷🏼♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
🧔 1986., sve ok
🏥 SV. DUH
🔶1. IVF, 10/24 => 5 j.s. -> 3 🐣=> 2 bc ❄️
🔸10/24 ET 1 3dn ❌
🔸11/24 FET 1 bc => missed ab. 9 +4 tt 💔
🔸5/25 FET 1 bc => missed ab. 9+5 tt (citogenetika ploda - sy Down) 💔
🔶 2. IVF, 10/25 => 3 j.s. => 1 🐣
Laganini i Medenko sretno danas🍀🥳
👱♀️34, amh 0.8 pmol, desni jajnik i jajovod✂️adenomioza
👱35, sve ok
3× operacija endometrioze, 5 godina ttc
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2025/ 1.IVF - blaga stimulacija (Femara,Menopur,Ganirelix,Ovitrelle) - 2🐣 - nema ❄️ vraćena morula- pozitivan test➕️ 8dpt- beta 4.7❌️
2025/ 2.IVF - dugi protokol (Decapeptyl,Menopur,Ovitrelle) - 9🐣 - 2❄️, ET- 1⏳️beta 11.11.
Laganini i Medenko sretno,najsretnije danas! 🍀
Cure hvala vam na iskustvima. Bas sam u glavi 50/50. Mozda mi jos neke cure podijele iskustva pa cu do kraja tjedna donijet odluku ❤️
👩 31, endometrioza, AMH 5.5
👨34 sve ok
03/24 AIH ➖
12/24 LPSC
08/25 HISTERO
9/25 prvi postupak✨
💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js aspirirano—>6 oplodeno—> 6 blastica ✨ freeze all
1/26 salpingektomija ✂️ ⏳
Marija1990 Mi čekamo novi (jesenski) postupak. Bili smo u bolnici na razgovoru sa embriolozima i liječnicima i dogovorili smo da ćemo (po prvi puta) ići na dugi protokol. Prošli put smo od 7 jajnih stanica imali samo 3 zrele (od čega 2 dobre za oplodnju). Sad kažu da bi mi dugi protokol trebao malo „izravnati“ rast stanica i smanjiti taj nesrazmjer između zrelih i nezrelih. Živi bili pa vidjeli
Blueberry12 Odličan odgovor, držimo fige da su super spremne stanice u svakom od njih 😊 Ako ti nije problem uzeti anesteziju, ja bih ti isto preporučila da ju uzmeš na veći broj stanica jer zna biti jako neugodno. Ja, recimo, u prirodnjacima nisam uzimala anesteziju za 1 folikul i nisam imala nikakvih problema (imam i visok prag tolerancije na bol). Isto tako sam ovdje tražila savjet za anesteziju i većina cura mi je rekla da ju apsolutno uzmem Ali moram reći evo da sam u nekoliko navrata svjedočila ženama koje su imale burne reakcije na aspiraciju (što zbog straha, što zbog manje tolerancije na bol, što zbog zabačenih jajnika do kojih je teže doći...) i znalo se dogoditi da pod takvim pritiskom folikuli popucaju..
Cure, sretno danas!
👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
5. ICSI stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)
6. stimulirani (11/25) - ⏳
Blueberry, ja sam imala aspiraciju 13js i uzela sam samo lijekove. Imam dosta visoki prag tolerancije boli pa možda nisam mjerodavna, ali nije mi bilo neko neugodno i previše bolno iskustvo.
U poklinici nisu mi ni nudili posebno opću anesteziju iako je dostupna ako pacijentica želi, ali tada dolazi im vanjski anesteziolog i potrebno im je bilo to naglasiti nekoliko dana prije da dogovore anesteziologa. Tako je bilo u 05 mj 2024. u Poliklinici IVF.
👩 41 👨39
1. IVF 05/2024 (Gonal 225 , Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl) - 13 aspiriranih js, 10 oplođenih, 2 blastice = FreezAll (zbog operacije koja me čekala)
1. FET 07/2025 - vraćena 1 blastica (druga nije preživjela odmrzavanje), beta❌
2. IVF 10/25 (Gonal 225 , Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl) - 9 js, 5 oplođenih, vraćena 2 trodnevna embrija = beta❌, jedan 🐧pohranjen
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji