Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Štefica_Fikus
    17. Rujan 2025. 09:56

advocatus Ja na poslu nisam ništa govorila pa se snalazim u postupcima  Kad su folikulometrije (ja ih obično prije štoperice imam 3) najčešće kasnim na posao jer se to nekad zna odužiti na 2 sata čekanja.. Za aspiraciju uvijek uzmem godišnji, a za transfer izađem s posla na kratko. U periodu od transfera do bete radim normalno jer ne radim fizički posao. Ali evo ja imam sreće da su moji poslodavci dosta opušteni i imam tu slobodu povremeno izaći/zakasniti bez da se moram posebno opravdati.

Curama danas sretno na konzultacijama i beti! 

👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
    1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
    2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
    3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
    4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
    5. ICSI stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)

• advocatus
    17. Rujan 2025. 10:30

Dobila sam bemfolu 150. Dolazim vadit krv drugi dan ciklusa, ako ne pada na vikend jer drugi dan krece pikanje. Ako pada ne vikend, pikam se bez obzira. Vjerojatno ste sve upucene, ali svejedno cu napisat upute za pikanje, pa mozda nekome posluzi. Prvi dan menge se racuna ako je menga dosla do podne. S time da mora biti svjeza krv. Ako je smedarenje to se ne racuna. Dakle primjerice, ako sam krenula smedarit ujutro, a popodne dobila mengu, to je nulti dan, a prvi dan se racuna kao sutra, dakle pikanje je preksutra. Ako sam smedarit pocela popodne, a krv sutra, onda mi je sutra prvi dan, a prekrsutra se krecem pikat na 2.dan ciklusa. Dobila sam 6 bemfola, pa onda 7.dan ciklusa mi se cini da je folikulometrija jer je tad zadnja bemfola. Pikanje je izmedu 4 i 6 popodne (dakle morat cu na posao nosit lijekove i skrivat se u wc😂). Amh je rekla da je dobar, na uzv je tanki endometrij, ali to nije cudno jer mi je tek jucer bio zadnji dan menge. Za aplikaciju bemfole je rekla da pogledam na youtube-u i brzinski objasnila upute. Valjda cu skuzit princip. 

Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)

• advocatus
    17. Rujan 2025. 10:31

Takoder, hvala svima na odgovorima jos jednom! 

Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)

Markolina
    17. Rujan 2025. 11:52

Advocatus hvala na iscrpnom objašnjenju 👍
    Ja sam koristila bemfolu, nije ništa komplicirano (prvu injekciju mi je piknula sestra u ambulanti pa mi odmah pokazala princip). Meni je rečeno da se trebam piknuti do 10 ujutro pa sam to srećom obavila doma 😁

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 FET

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.