Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    advocatus
    17. Rujan 2025. 10:30

Dobila sam bemfolu 150. Dolazim vadit krv drugi dan ciklusa, ako ne pada na vikend jer drugi dan krece pikanje. Ako pada ne vikend, pikam se bez obzira. Vjerojatno ste sve upucene, ali svejedno cu napisat upute za pikanje, pa mozda nekome posluzi. Prvi dan menge se racuna ako je menga dosla do podne. S time da mora biti svjeza krv. Ako je smedarenje to se ne racuna. Dakle primjerice, ako sam krenula smedarit ujutro, a popodne dobila mengu, to je nulti dan, a prvi dan se racuna kao sutra, dakle pikanje je preksutra. Ako sam smedarit pocela popodne, a krv sutra, onda mi je sutra prvi dan, a prekrsutra se krecem pikat na 2.dan ciklusa. Dobila sam 6 bemfola, pa onda 7.dan ciklusa mi se cini da je folikulometrija jer je tad zadnja bemfola. Pikanje je izmedu 4 i 6 popodne (dakle morat cu na posao nosit lijekove i skrivat se u wc😂). Amh je rekla da je dobar, na uzv je tanki endometrij, ali to nije cudno jer mi je tek jucer bio zadnji dan menge. Za aplikaciju bemfole je rekla da pogledam na youtube-u i brzinski objasnila upute. Valjda cu skuzit princip. 

30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳

advocatus
    17. Rujan 2025. 10:31

Takoder, hvala svima na odgovorima jos jednom! 

30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳

Markolina
    17. Rujan 2025. 11:52

Advocatus hvala na iscrpnom objašnjenju 👍
    Ja sam koristila bemfolu, nije ništa komplicirano (prvu injekciju mi je piknula sestra u ambulanti pa mi odmah pokazala princip). Meni je rečeno da se trebam piknuti do 10 ujutro pa sam to srećom obavila doma 😁

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 FET ❌
    11/25 FET ⌛

• laganiniii
    17. Rujan 2025. 14:33

Evo druga beta 492
    Uzv 30.09

👸 - '92 (AMH-8)
    🤵 -' 96 (sve ok)
    01/25 hsg uredan
    4 godine neuspjelih pokušaja ❌
    08/25 IVF, 4 js, 4 oplođene, 1 vraćena, 3 ❄️
    13dnt beta 221, 15dnt beta 492, 17dnt beta 1330
    Uzv 30.09 - 3mm (manje od očekivanja)
    Uzv 07.10 - 5.5mm, srce kuca ali sporije ( dr nije optimističan)
    Uzv 14.10 - 8tt missed ab 💔

💜Medenko
    17. Rujan 2025. 14:41

laganiniii

Evo druga beta 492
    Uzv 30.09

Super..cestitam 🥳🤞🏽🥳💜

🙋🏽‍♀️-42g. 🙋‍♂️-44g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
    9mj.🙏🏽🥳💜..prvi uzv💖🤞🏽🌟..sve u redu..❤️..cekamo prenatal💓🤰🏽

Markolina
    17. Rujan 2025. 15:20

laganiniii

Evo druga beta 492
    Uzv 30.09

Čestitke 🥳 

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 FET ❌
    11/25 FET ⌛

• Mukii
    17. Rujan 2025. 16:36

laganiniii

Evo druga beta 492
    Uzv 30.09

Cestitam!!!🥰🍀

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) blizanci-11tt abortus, fetalni hidrops💔
    //9.mj FET - beta 9dnt 381, beta 12 dnt 1259, ⏳ UZV 21.10.❤️

AuroraBorealis
    17. Rujan 2025. 17:20

laganiniii Čestitam! 🥳

advocatus hvala za info.

Nego, kak se to gleda ako to "smeđarenje" potraje? Meni inače nisu baš nešto obilne menge i često mi zna tek treći dan biti svježa krv, al nije da ne bude ništa ova prva dva dana, samo nije žarko crveno haha.

Ja sam inače odlučila probati ovaj mjesec u prirodnom ciklusu, više da vidim kako to sve skupa izgleda, kako ću se psihički osjećati dok prolazim kroz to, pa ćemo dalje onda vidjeti. Nemam apsolutno nikakvih očekivanja, znam da su male šanse, više na ovo gledam kao na probu. Zanima me kakav mi je ciklus i hoće li biti išta ili ništa od mojih js. Danas je bio prvi ultrazvuk, za dva dana idem opet. 

👱🏻‍♀️(38), AMH 11,2, TSH 3,2 (Euthyrox)
    👨🏻 (40), spermiogram: 06/25 granična asthenonecrozoospermia, 12/24 normozoospermia, 05/24 oligoasthenoteratozoospermia
    pokušavamo od 05/23
    Vinogradska:
    06/25 - prve konzultacije
    09/25 - 1. IVF u pc - 1 folikul, negativna aspiracija ❌
    11/25 - 2. IVF/ICSI stimulirani (Bemfola 225)

Blueberry12
    17. Rujan 2025. 17:39

laganiniii

Evo druga beta 492
    Uzv 30.09

Cestitam!!! 🤩🤩

👩 31, endometrioza, AMH 5.5
    👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 HISTERO
    9/25 prvi postupak✨
    💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js aspirirano—>6 oplodeno—> 6 blastica ✨ freeze all
    1/26 salpingektomija ✂️ ⏳

advocatus
    17. Rujan 2025. 17:40

AuroraBorealis

laganiniii Čestitam!🥳

advocatus hvala za info.

Nego, kak se to gleda ako to "smeđarenje" potraje? Meni inače nisu baš nešto obilne menge i često mi zna tek treći dan biti svježa krv, al nije da ne bude ništa ova prva dva dana, samo nije žarko crveno haha.

Ja sam inače odlučila probati ovaj mjesec u prirodnom ciklusu, više da vidim kako to sve skupa izgleda, kako ću se psihički osjećati dok prolazim kroz to, pa ćemo dalje onda vidjeti. Nemam apsolutno nikakvih očekivanja, znam da su male šanse, više na ovo gledam kao na probu. Zanima me kakav mi je ciklus i hoće li biti išta ili ništa od mojih js. Danas je bio prvi ultrazvuk, za dva dana idem opet.

Kuzim te jer sam se jednom nasla u istoj situaciji, a to je da sam "smedarila" cak 2 dana prije nego dobila krv (sto je za mene vrlo neuobicajeno). Nisu ni meni obilne, krv imam samo dan ipo do 2, par sati smedarenja prije prave krvi i smedarenje 3,4 i 5 dan (ali toliko da nosim dnevne uloske). Smedarenje prije se ne racuna pod mengu ginekoloski, ali smedarenje nakon krvi ulazi u dane trajanje ciklusa. Za postupak MPO ako se radi o smedarenju par dana prije to se jos ni ne racuna u pocetak ciklusa - dakle potencijalno cure koje to racunaju u ciklus cini mi se da "pogresno" racunaju pocetak ciklusa. I meni bude dosta smedarenja, ali dok god na ulosku ili wc papiru ne vidim crvenu ja to osobno ne brojim pod mengu i tak racunam cijeli zivot, sto mi je zapravo sad prilikom davanja uputa i potvrduje da sam tocno racunala cikluse.

Laganinii cestitke na super beti! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI