Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bella⭐
    14. Rujan 2025. 11:12

Blueberry12

Zadovoljni smo oboje a terapiju podnosim super. Stvarno nemam nikakve tegobe 🙏🏻 sad nastavljam menopur jos 2 dana pa cemo vidjet.. i od danas mi je uveden ganirelix

Super, baš mi je drago♥️ slijedeći je cilj aspiracija pa držimo 🤞🤞🤞 da bude čim više js🍀🍀

👱‍♀️34, amh 0.8 pmol, desni jajnik i jajovod✂️adenomioza
    👱35, sve ok
    3× operacija endometrioze, 5 godina ttc
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2025/ 1.IVF - blaga stimulacija (Femara,Menopur,Ganirelix,Ovitrelle) - 2🐣 - nema ❄️ vraćena morula- pozitivan test➕️ 8dpt- beta 4.7❌️
    2025/ 2.IVF - dugi protokol (Decapeptyl,Menopur,Ovitrelle) - 9🐣 - 2❄️, ET- 1⏳️beta 11.11.

Bella⭐
    14. Rujan 2025. 11:15

Cure,jel postoji aplikacija za skinuti za ovaj forum ili sam ja to zabrijala... skinula sam ju prije koji mjesec i onda sam ju izbrisala kako se nisam uključivala,i sad pokušavam naći i nema je🙈

👱35, sve ok
    2025/ 1.IVF - blaga stimulacija (Femara,Menopur,Ganirelix,Ovitrelle) - 2🐣 - nema ❄️ vraćena morula- pozitivan test➕️ 8dpt- beta 4.7❌️
    2025/ 2.IVF - dugi protokol (Decapeptyl,Menopur,Ovitrelle) - 9🐣 - 2❄️, ET- 1⏳️beta 11.11.

Blueberry12
    14. Rujan 2025. 11:19

Bella vidim da si i ti uzimala menopur u stimulaciji. Kolika je tvoja doza bila? 

👩 31, endometrioza, AMH 5.5
    👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 HISTERO
    9/25 prvi postupak✨
    💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js aspirirano—>6 oplodeno—> 6 blastica ✨ freeze all
    1/26 salpingektomija ✂️ ⏳

Bella⭐
    14. Rujan 2025. 11:26

Blueberry12

Bella vidim da si i ti uzimala menopur u stimulaciji. Kolika je tvoja doza bila?

Uzimala sam par dana u dozi od 150 ukupno. Bila sam u blagoj stimulaciji femarom od 2dc, i onda 8dc nakon folikulometrije(4 folikula) uveden menopur 2×75 i ganirelix 2 dana, i taj 2.dan ovitrelle štoperica. Od ta 4 folikula ispale su 2js,1 folikul prazan,jedan prezreo i od te 2js,obje oplođene,jedna super i tu smo vratili,a druga nažalost nije do blastice stigla.

👱35, sve ok

advocatus
    14. Rujan 2025. 15:54

Bella🌟

Advocatus bila sam na pilulama dugo,I vec neko vrijeme pred kraj sam imala bolne menstruacije (bez obzira na pilule) I nakon prestanka bi me prije ovulacije jako jajnik bolio. Na kraju ispala cista- endometriom,zavrsila na dijagnostickoj laparoskopiji gdje je potvrđena dijagnoza. Tad je to sve bilo blago i lagano,a ubrzo se počela širiti i uz te endometriome na jajnicima koji su se vidjeli na redovnom uzv-u, glavni simptom mi je bila bol, I to je kasnije bilo tako jako da sam redovno svaki mjesec bila na bolovanju za vrijeme menstruacije, a pred zadnju operaciju bolovi su bili jaki,konstantni,trajali cca 20 dana u mjesecu u raznom intenzitetu i obliku (boljele menstruacija, nakon menstruacije,ovluacija,onda tjedan dana mira i opet tjedan pred menstruaciju). Obrati pažnju na bol- tijekom ciklusa, u zdjelici,nozi,odlasku na wc( meni se endo na crijeva proširila), zatim adenomioza - kontrakcije maternice kao da je porod uz jaka krvarenja I ugruške , I tako.. Meni je glavni i najveći simptom bila bol. No postoje situacije gdje zene imaju dijagnozu,ali nemaju baš simptome,iako je češće da imaš simptom.
    Dijagnozu sam dobila brzo, potvrđena je tom prvom operacijom. Kod mene nije bio problem dugo čekanje dijagnoze nego to što nakon toga, nema lijeka,jako I intenzivno se širila iz nekog razloga,nije ju se moglo zaustaviti. I evo tek sad nakon zadnje teške operacije,napokon nakon desetljeća bolova,osjećam se odlično. Bez bolova,nisam nijednu tabletu do sad popila što je meni čudo I blagoslov sam po sebi. Samo je druga strana toga,da sam u toj zadnjoj operaciji izgubila jajnik,jajovod,maternica je isto operirana,crijeva isto,mjehur isto,amh mi pao na mizeriju I eto,tako je kako je. I nakon svega, opet imam endometriom na ovom jednom jajnik,ali mali,zanemarivi. Tako da se uzdam da ću uspjeti dočekati jedno dijete i da će mi tijelo do tada mirovati da to uspijem. No za kraj da kažem, ne znaci da svatko tko ima dijagnozu, ovako završi nekom endo ostane uvijek minimalna s malo simptoma I nikad ne "pojede" sve. Ako sumnjas na tako nesto,trazi ginekologicu uputnicu za Petrovu u kojoj je centar za endometriozu otvoren i tamo obavi pregled.

Blueberryjavi kako je prošla folikulometrija danas🍀

Hvala ti puno na iscrpnom odgovoru. Ja sam si pocela zabrijavat da i samnom nesto nije uredu cim nam ne uspjeva, pa pitam jer sam cula da je moguce da postoji bez ikakvih simptoma.

30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳

Bella⭐
    14. Rujan 2025. 17:09

Advocatus nema na čemu:) možeš uvijek pitati dr za mišljenje, jel bi bilo nešto da ukazuje na endo kod tebe pa ćeš vidjeti što kaže. Može biti i da nema simptoma da, al s tim nemam iskustva no znam da ima i takvih slučajeva. 

👱35, sve ok

advocatus
    14. Rujan 2025. 17:24

Bella🌟

Advocatus nema na čemu:) možeš uvijek pitati dr za mišljenje, jel bi bilo nešto da ukazuje na endo kod tebe pa ćeš vidjeti što kaže. Može biti i da nema simptoma da, al s tim nemam iskustva no znam da ima i takvih slučajeva.

A svaki dr kod koje sam bila su rekle da je super sve uredno. Tako da vjerujem da bi se vec nesto otkrilo, ali opet strah me. Ne vjerujem vise u svoj zdravi razum. Strah me da uz sve napore necemo uspjeti i ne mogu se s tim pomiriti. Nismo jos ni krenuli, ali sam bas u grcu. 

30/32 - oligoasteno; 1. ICSI 10/25 (Bemfola 150, Ganirelix, 3x Decapeptyl) - 9js, 6 zrelih, 5 oplodenih, 2 blastociste🐧🐧; FET⏳

Bella⭐
    14. Rujan 2025. 17:52

Advocatus onda je vjerojatno u redu ako ništa ne vide i ako nemaš simptoma. Ali gledaj,to sto si rekla je točno, još niste ni krenuli i nema razloga da sad već unaprijed sve otpisuješ. Imaj vjere i u sebe i svoje tijelo, kreće uskoro u postupak i nemoj sve opisivati već sad. Strah je normalan,ali nemoj da ti preuzme sve. Sad već radite korak naprijed, bliže si cilju i idemo pozitivno. Glavu gore i prema naprijed guraj,hrabro,nema odustajanja.

👱35, sve ok

Blueberry12
    14. Rujan 2025. 19:14

Cure koje ste imale cca 4,5,6 folikula za aspiraciju molim vas vasa iskustva da mogu odluciti hocu li opcu anesteziju ili da me samo malo osamute lijekovima. Pretpostavljam da ce aspiracija biti krajem tjedna..hvala vam unaprijed 🤗

👩 31, endometrioza, AMH 5.5
    👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 HISTERO
    9/25 prvi postupak✨
    💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js aspirirano—>6 oplodeno—> 6 blastica ✨ freeze all
    1/26 salpingektomija ✂️ ⏳

Bella⭐
    14. Rujan 2025. 19:29

Blueberry12 imala sam 4 i uzela anesteziju i opet bi. Traje jako kratko,nisi dugo uspavan i nikakav problem. I med sestra mi je rekla da ako je 1 il eventualno 2 da cure znaju ne uzeti no da preporuča za sve iznad 2 uzeti anesteziju. 

👱35, sve ok

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI