Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivyyyy
    13. Rujan 2025. 07:28

Ja sam tek shvatila sad kolko su ljudi primitivni, za nasu borbu nezna niko, znaju samo moje dvije snahe jer ja ne mogu sama kroz sve prolaziti i treba mi nekad razgovor, ali moj muz ne zeli nikome da kazemo i smatram i sad da je tako najbolje.. ja se susrecem prvo na poslu svakodnevno s pitanjima a sta cekate, pa onda sigurno ti neces bebu jos nisi spremna itd itd.. jednom sam tako samo rekla pa nije svakome lako jednom spavati i dobiti bebu, i tu je samo nastala tisina.. muzevi roditelji ispituju miju snahu sta cekamo, jel necemo, dal pricamo o tome, nas jos uvijek nista direktno, ponekad kod razgovor spomenu samo.. meni je samo to sto smatram i da su malo primitivni, zato sto sam ja muzu rekla ako ne nadju nista na njegovoj op, da ja zelim krenuti u postupak posvajanja, a njegovi roditelji imaju stav o tome da posvojenu bebu ne mozes promjeniti, kao kakvi su joj geni takvi ce biti.. i meni to jako jako smeta, jer znam kakve ce im biti reakcije ako do toga dodje.(jer sa njihove strane su jedni posvojilo djevojcice u vec malo starijoj dobi, sa kojima su imali jako velikih i teskih problema).. i onda tako kad razmisljam kakva su im razmisljanja i kakvi su ovako, nebi im ni rekla da uopce krecemo u sta, jer prvo bi vjv krivili mene i ne znam sta sve ne( posto i da kazemo, dog smo se da necemo rec u cemu i kome je problem).. tako da potpuno razumijem kroz sta prolazite, samo meni je mozda malo i tesko jer kroz sve prolazimo sami, moj muz skriva svoje osjecaje koliko mu tesko ovo pada, i drzi sve u sebi.. ali tu sam ja nalo jaca, i imam veliki vjeru u Boga, pa da guram i njega i sebe naprijed.. 

Ja se divim svima vama kroz sta sve prolazite, a znam da ce vam Bog vratiti na trostruko lijepsi nacin, kad svoje maleno cedo primite u ruke🙏🥹

👩🏼27 slabi PCOS na jednom jajniku, hormoni uredni, sumnja na endometriozu.
    AMH 5.39
    👱🏻‍♂️28- neobstruktivna azoospermija, FSH 24.8
    👩‍❤️‍👨2016 💍2020 👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️2022
    09/2020 biokemijska 4tt
    Pokusavamo od 4/2022 🙏
    7/25 konzultacije u klinici za potpomognutu
    09/25 TESA + daljnje konzultacije

Saniii
    13. Rujan 2025. 09:06

Marija1990

MISS bravo, beta razvalila! vjerujem da će i ultrazvuk proći super!

Saniii krv je vađena 3. dan ciklusa i ovo su nalazi:
    FSH 7,5 IU/L (folikularna faza 3,03 - 8,08; ovulacijska 2,55 - 16,69; luteinska 1,38 - 5,47)
    LH 4,8IU/L (folikularna faza 1,8 - 11,78; ovulacijska 7,59 - 89,08; luteinska 0,56 - 14)
    E2 148 PMOL/l(folikularna faza 77 - 921; ovulacijska 139 - 2.382; luteinska 77 - 1.145).

U 35 godina života, nijedan doktor mi nije spomenuo PCOS (ni HZZO ginekolog, ni privatno u sklopu sistematskog ni u IVF poliklinici). Prije kretanja u MPO vode, pratila sam ovulaciju s lh trakicama i dva od tri mjeseca uhvatila sam peak.

Hvala ti puno.❤️

Nalazi izgledaju odlično, školski 👍. Ako je O uredna i nemaš pcos ne znam što bi moglo biti uzrok, vidjet ćeš što će dr reći. Pretpostavljam nemas ni IR? Provjeri suplemente koje piješ i vidi jel sadrže dheu..

Moguće je, ako su ti prijašnji nalazi uvijek bili uredni, a povećanje je samo ovaj put, da je do ciklusa, ali prati situaciju, sljedeći put provjeri i ukupni i slobodni testosteron, SHBG. Javi što kaže dr 😘
    Medenko za dobru berbu u pon 🤞
    Sretno svima 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

• Batica
    13. Rujan 2025. 09:06

Ivyyyy

Ja sam tek shvatila sad kolko su ljudi primitivni, za nasu borbu nezna niko, znaju samo moje dvije snahe jer ja ne mogu 

Želim vam da sta prije ostvarite vašu najveću želju! 🍀
    Iz mog iskustva, postupaš dobro...
    Moja najveća greška je što sam "prijateljicama" rekla da smo u postupku. Izletilo mi je jer su, zamislite, obje javile da su trudne nekoliko dana nakon sto sam bila na prvom ET. Ja sam se kad postupak nije uspio povukla na mjesec dana jer mi je trebao mir i pokušala sam se zaštititi, a one su to shvatile na način da nisam bila potpora kroz njihovu trudnoću. Pokušala sam objasniti da sam sretna zbog njih, ali tužna zbog sebe i da se samo pokušavam zaštititi. Pokušala sam ostati u kontaktu, ali se događalo da se javljam 3-4 puta zaredom, dobijem odgovor, ali nikad ne dolazi od suprotne strane prva poruka. Ne živimo u istim gradovima... Iskreno, s vremenom sam se prestala javljati jer ne želim trčati za nikim. Tko želi ostati, ostat ce... Zapravo, koliko mi je god teško, drago mi je jer je tako završilo, sad bar znam tko su mi prijatelji...

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    Kariogram ✅️
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
    Kariogram ✅️
    Y mikrodelecije ✅️
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
    27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno, hiper, ❄️ 1 trodnevni embrij
    FET 10. mjesec ⏳️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.