Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marisha
    12. Rujan 2025. 11:59

Curke drage sve sam vas čitala i hvala na podršci i isto tako šaljem nazad dobre vibracije 💕 
    Uza sve i na poslu je tako koma situacija da mi je menga kasnila i tek sutra krećem sa prvim gonalom. 
    Xoxo ženska ❤️ Verbena ❤️ Rolica možda da kada kreneš u postupak pitaš i dr.Lanu da se uključi? 😊 Ja sam kod nje ali mi je malo bed uletiti sa pričom a nekako mi se čini da bi ona pristala na to 🤞 Ne znam jesam li već napisala ali svaka čast na izvojenom vremenu i tvom trudu te dr.Bolanči 💖
    Sretno svima 💕

🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 4.2pmol/L, hashimoto, TSH 1,93
    9.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
    3.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
    9.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
    3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
    9.2025. (Gonal)⏳️

• advocatus
    12. Rujan 2025. 12:16

💜Medenko

Meni osobno je bilo najgore sto smo godinama,tj.cijelo desetljeće i duze konstanti išli po rođendanima,babinama,festama za djecu i kad se napokon nama ostvarila životna zelja ljudi kao da nisu bili svjesni šta nam to znaci,puno ih nije došlo vidjeti dijete,dvije najbolje frendice joj nisu dosle na prvi rođendan 🥺
    Ostali smo bez puno prijatelja a još teze je razočarenje sto smo svima bok draži jer nismo imali djecu i bili smo tu za sve i svakoga a poslije kad smo ocekivali zbližavanje desilo se suprotno😏

Mi zato nismo ni rekli da pokusavamo jer "prijatelji" s partnerove strane kao da su se natjecali tko ce se prije odselit, zarucit, ozenit i zatrudnit. To je ujedno i razlog zasto se nismo jos ozenili jer je ovak otvoreno pitanje "kad cete se vise ozenit", a ne "kad cete vise zatrudnit". Prije tog pitanja logicno "a sta cekate sa selidbom?" a ja student, a on na uzasnom poslu za 5000 tadasnjih kuna i nitko nam nije mogao financijski pomoci. Pazljivo birajte tko su vam prijatelji i pazljivo birajte kome cete reci. Meni je zao sto smo rekli njegovoj sestri da pokusavamo koja sad dijeli glupe savjete o "jod djeci" (a jod dize stitnjacu koja ce meni bit zapreka za postupak mpo, a njegova je 2.3 sto znaci da bi mu se previse digla). Jos je i k tome ona doktor, a nema pojma o cem prica. Draze bi mi bilo da nikome nismo rekli jer se svi ponasaju kao da ih vise pogada situacija da ne mozemo imati djecu nego nas. Sto je jako bezosjecajno i sebicno. 

Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)

• Frequency
    12. Rujan 2025. 12:19

Markolina i Blueberry12 sretnooo, držimo fige 🥳🍀
    Xoxo drago mi je da si bolje 😊🫂
    Verbena baš tako. Sve ovo što opisuješ je ljudski i uglavnom budemo bolje, ali dođe s vremena na vrijeme takav dan da potonemo. Meni se isto sad izmjenjuju uzbuđenje i strah kako mi se bliži FET. Ne znam dal bi mi gore palo da se uopće ne primi ili da opet prođem ovo što sam prošla. Kad sam ostala trudna od tog prvog postupka sam baš bila naivna. Vidjela tu pozitivnu betu i mislila da je to najteži dio i da će dalje sve biti ok i onda je jako brzo uslijedila šamarčina 
    Bella stvarno ste prošli svašta i želim vam da idući bude dobitni 
    Medenko mislim da niko ko ne prolazi ovo ne zna što to zapravo znači i što se sve događa. Misle da je to samo par pregleda i transfer, ništa posebno, a ne znaju i šta ti se sve mota po glavi i koliko vremena i razgovora zaokupiraju postupci i koliko u tim danima sve prilagođavamo tome itd. Pogotovo ako se to sve oduži
    Miss sretno s netom danas

06/2025 Poliklinika IVF - 1. IVF - 4 js, 4 oplođene, 2 blastociste - 1❄️, 1 ET
    Beta 11 dnt - 283, 13 dnt - 446, 15 dnt - 452, beta nastavila rasti bez pravilnog duplanja - završila na kiretaži
    FET 9./10. mjesec ⏳️

💜Medenko
    12. Rujan 2025. 12:20

advocatus

💜Medenko

Meni osobno je bilo najgore sto smo godinama,tj.cijelo desetljeće i duze konstanti išli po rođendanima,babinama,festama za djecu i kad se napokon nama ostvarila životna zelja ljudi kao da nisu bili svjesni šta nam to znaci,puno ih nije došlo vidjeti dijete,dvije najbolje frendice joj nisu dosle na prvi rođendan 🥺
    Ostali smo bez puno prijatelja a još teze je razočarenje sto smo svima bok draži jer nismo imali djecu i bili smo tu za sve i svakoga a poslije kad smo ocekivali zbližavanje desilo se suprotno😏

Mi zato nismo ni rekli da pokusavamo jer "prijatelji" s partnerove strane kao da su se natjecali tko ce se prije odselit, zarucit, ozenit i zatrudnit. To je ujedno i razlog zasto se nismo jos ozenili jer je ovak otvoreno pitanje "kad cete se vise ozenit", a ne "kad cete vise zatrudnit". Prije tog pitanja logicno "a sta cekate sa selidbom?" a ja student, a on na uzasnom poslu za 5000 tadasnjih kuna i nitko nam nije mogao financijski pomoci. Pazljivo birajte tko su vam prijatelji i pazljivo birajte kome cete reci. Meni je zao sto smo rekli njegovoj sestri da pokusavamo koja sad dijeli glupe savjete o "jod djeci" (a jod dize stitnjacu koja ce meni bit zapreka za postupak mpo, a njegova je 2.3 sto znaci da bi mu se previse digla). Jos je i k tome ona doktor, a nema pojma o cem prica. Draze bi mi bilo da nikome nismo rekli jer se svi ponasaju kao da ih vise pogada situacija da ne mozemo imati djecu nego nas. Sto je jako bezosjecajno i sebicno.

Shvacam te draga,ali mi smo prestari za ikakva skrivanja,i koliko je bolno bilo isfiltriralo je ljude koji očito nisu kvalitetni🤷🏽‍♀️
    Nije mi zao na kraju jer je nas kao obitelj osnažilo i povezalo još jace..
    Nemojte se cure ljutiti sto se nekad pojadam a imam dijete🫣zahvalna sam jako ali kad jednostavno tu se osjećam slobodnije reci vama nego nekim prijateljima..puno ste prošle,zivot nije fer i borba se nastavlja…molim i navijam za svaku💜🥳🙏🏽

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
    9mj.🙏🏽🥳💜

• Frequency
    12. Rujan 2025. 12:27

💜Medenko

advocatus

💜Medenko

Shvacam te draga,ali mi smo prestari za ikakva skrivanja,i koliko je bolno bilo isfiltriralo je ljude koji očito nisu kvalitetni🤷🏽‍♀️
    Nije mi zao na kraju jer je nas kao obitelj osnažilo i povezalo još jace..
    Nemojte se cure ljutiti sto se nekad pojadam a imam dijete🫣zahvalna sam jako ali kad jednostavno tu se osjećam slobodnije reci vama nego nekim prijateljima..puno ste prošle,zivot nije fer i borba se nastavlja…molim i navijam za svaku💜🥳🙏🏽

Baš to što kažeš - svako zlo za neko dobro. Bolje da su se ti ljudi i makli jer nam ne treba oko nas nitko tko nije iskren i ne može se veseliti vašoj sreći koliko ste se i vi njihovoj. To nisu prijatelji 

06/2025 Poliklinika IVF - 1. IVF - 4 js, 4 oplođene, 2 blastociste - 1❄️, 1 ET
    Beta 11 dnt - 283, 13 dnt - 446, 15 dnt - 452, beta nastavila rasti bez pravilnog duplanja - završila na kiretaži
    FET 9./10. mjesec ⏳️

Marija1990
    12. Rujan 2025. 13:48

Rolica i druge curke koje su bile uključene, hvala na trudu oko portala i uključivanju stručnjaka. baš sam neki dan provela dva sata na njemu čitajući sve članke, iskustva... 
    jane23 možda da kod dogovora za idući FET odma naglasiš da si imala problem niskog progesterona pa te stave i na Prolutex. držim fige svakako!
    laganiniii čestitam na testiću, držimo fige za betu! 🤞
    Verbena nadam se da ste se odmorili i psihički i fizički! samo jako naprijed, iako mi ovdje znamo iz vlastitih iskustava koliko je to nekad teško... ❤️
    Bella žao mi je zbog prvog postupka i želim sreću za dalje! 🍀
    Štefica_Fikus hvala ti! ❤️ koji je vaš plan za dalje?
    Medenko sretno na aspiraciji, da bude dobra berba! 🍀 osobe koje nisu prošli kroz MPO, nažalost nemaju pojma što je to, kako utječe na sve nas i koliko se borimo u svakom aspektu... sva sreća pa postoji ova forumska zajednica gdje se možemo izjadat, dobit podršku i savjet. ❤️
    Markolina pupo! ❤️ opušteno kroz čekanje (iako znam da je puno lakše reć nego izvest )
    MISS držimo fige da se uredno dupla! 🤞

Ja sam odradila sve moguće krvne pretrage jučer. nalazi su stigli i sve je uredno osim dvije stavke - povišeni testosteron (2,23, granica je 1,85 nmol/L) te povišeni DHEA-S (16,9, granica je 11,1 µmol/L). jel imao netko sličnu situaciju? Sanii, enciklopedijo naša, pomozi... ❤️
    Također, zvala sam za prve konzultacije za drugi postupak. nakraju sam ipak tražila promjenu doktora pa smo naručeni 29.9. kod dr. Maričića. Sad slijedi čekanje...

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za uredan TSH, ostalo uredu
    👨 1995. sve uredu
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌
    - 10/2025 novi postupak ⏳

🍀🐞MISS🐞🍀
    12. Rujan 2025. 14:10

Beta 2350 ,lijepo se poduplala! 
    Sad iduci tjedan imamo uzv 18.9 
    Bas sam happy ❤️❤️

👸36🤴40
    4god pokusavanja
    Amh14,hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    07/21🩵 babyboy
    08/25 FET blastocista ,test pozitivan, 12dnt BETA 994,
    14dnt BETA 2350, uzv 18.9

Marisha
    12. Rujan 2025. 14:13

🍀🐞MISS🐞🍀

Beta 2350,lijepo se poduplala!
    Sad iduci tjedan imamo uzv 18.9
    Bas sam happy ❤️❤️

Čestitam i sretno dalje!!! 🐞 😍

🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 4.2pmol/L, hashimoto, TSH 1,93
    9.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
    3.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
    9.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
    3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
    9.2025. (Gonal)⏳️

Saniii
    12. Rujan 2025. 14:32

Marija1990 teško je komentirati samo dio nalaza, uvijek treba gledati cjelokupnu sliku, nalaze hormona i stanje na UZVu, a to najbolje može dr jer ima uvid u sve. Ovako na prvu visok testosteron ukazuje na pcos. Kakvi su ti drugi hormoni, fsh, lh? Ne znači da ako su u intervalu da je uredno, bitan je njihov omjer. Pa kakvi su jajnici, jesu li pcos ili pco like.. Inace imaš li redovnu ovulaciju? 
    Miss ideš koje bete 😍😍, sretno dalje 🤞🙏. Jel ja to dobro kužim potpis, iz istog postupka si već rodila i FET je uspješan 🫠..
    Htjela bi nadodati da se po visini bete ne može znati kakva je trudnoća, viseplodna ili jednoplodna. Nedavno mi je rodica rodila blizance, jednojajčane, a početna beta joj bila cca 180. 

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Marija1990
    12. Rujan 2025. 14:41

MISS bravo, beta razvalila! vjerujem da će i ultrazvuk proći super!

Saniii krv je vađena 3. dan ciklusa i ovo su nalazi:
    FSH 7,5 IU/L (folikularna faza 3,03 - 8,08; ovulacijska 2,55 - 16,69; luteinska 1,38 - 5,47)
    LH 4,8 IU/L (folikularna faza 1,8 - 11,78; ovulacijska 7,59 - 89,08; luteinska 0,56 - 14)
    E2 148 PMOL/l (folikularna faza 77 - 921; ovulacijska 139 - 2.382; luteinska 77 - 1.145).

U 35 godina života, nijedan doktor mi nije spomenuo PCOS (ni HZZO ginekolog, ni privatno u sklopu sistematskog ni u IVF poliklinici). Prije kretanja u MPO vode, pratila sam ovulaciju s lh trakicama i dva od tri mjeseca uhvatila sam peak.

Hvala ti puno. ❤️

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za uredan TSH, ostalo uredu
    👨 1995. sve uredu
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌
    - 10/2025 novi postupak ⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.