Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sage
    22. Srpanj 2025. 13:50

Everest početna vrijednost bete ništa ne garantira, bitno je da se lijepo dupla 🤞🤞🤞
    Štefice jako mi je žao, ne mogu ni zamisliti razočaranje koje osjećate... mogu li pitati zašto čekaju blaste, a ne vraćaju ti trodneve? Koliko sam ja shvatila kod žena koje dobiju manji broj jajnih stanica praksa je vraćati ih 3. dan jer im je ipak bolje u maternici nego u inkubatoru labosa 😔 U kojoj si poliklinici? 🫂

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️(freeze all)
    01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; 5❄️;
    ET 1bc - beta 9dnt 33, 11dnt 16, biokemijska❌️
    06/25 histeroskopija ✔️; 07/25 FET, beta 9dnt 193, 11dnt 480

Štefica_Fikus
    22. Srpanj 2025. 14:03

Sage

Everestpočetna vrijednost bete ništa ne garantira, bitno je da se lijepo dupla🤞🤞🤞
    Šteficejako mi je žao, ne mogu ni zamisliti razočaranje koje osjećate… mogu li pitati zašto čekaju blaste, a ne vraćaju ti trodneve? Koliko sam ja shvatila kod žena koje dobiju manji broj jajnih stanica praksa je vraćati ih 3. dan jer im je ipak bolje u maternici nego u inkubatoru labosa😔 U kojoj si poliklinici?🫂

🧡

Nije ni meni jasno zašto nisu 3. dan barem jednu zamrznuli. 😔 Embriologinja mi je rekla da nisu htjeli smrzavati 3. dan već su htjeli pustiti do stadija blastiociste. Napomenula mi je da bi smrzavanje 3. dan vjerojatno isto imalo lošiji ishod iako ne znam je li to zaista logično razmišljanje. 🤷‍♀️

Ja sam u Vinogradskoj od početka, dobila sam preporuke prijateljica koje su, srećom, tamo imale uspješne postupke.
    Do sada sam imala potpuno povjerenje u njih. Nismo htjeli mijenjati kliniku jer su me liječnici slušali kada bih pričala o nuspojavama lijekova ili kada bih im rekla svoja razmišljanja i brige. Svaki put smo prilagođavali terapiju, nikada nismo ponavljali isti protokol. Ali evo sad mi je već puna kapa svega iskreno, nije mi jasno kako se još uvijek nismo pomaknuli prema naprijed. Jasno je meni da tu najveću ulogu igra moj i suprugov organizam sam po sebi, naše stanice, genetika, godine i sl. Ali baš da smo još uvijek tu gdje jesmo...lagano frustrirajuće.

👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
    1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
    2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
    3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
    4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
    5. stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)

Sage
    22. Srpanj 2025. 14:51

Štefica_Fikus

Nije ni meni jasno zašto nisu 3. dan barem jednu zamrznuli. 😔Embriologinja mi je rekla da nisu htjeli smrzavati 3. dan već su htjeli pustiti do stadija blastiociste. Napomenula mi jeda bi smrzavanje 3. dan vjerojatno isto imalo lošiji ishod iako ne znam je li to zaista logično razmišljanje.🤷‍♀️

Ja sam u Vinogradskoj od početka, dobila sam preporuke prijateljica koje su, srećom, tamo imale uspješne postupke.
    Do sada sam imala potpuno povjerenje u njih. Nismo htjeli mijenjati kliniku jer su me liječnici slušali kada bih pričala o nuspojavama lijekova ili kada bih im rekla svoja razmišljanja i brige. Svaki put smo prilagođavali terapiju, nikada nismo ponavljali isti protokol. Ali evo sad mi je već puna kapa svega iskreno, nije mi jasno kako se još uvijek nismo pomaknuli prema naprijed. Jasno je meni da tu najveću ulogu igra moj i suprugov organizam sam po sebi, naše stanice, genetika, godine i sl. Ali baš da smo još uvijek tu gdje jesmo…lagano frustrirajuće.

Oprosti, previdila sam skroz ovaj dio da je endometrij bio zadebljan i da ste išli na freeze all... Jako mi je žao stvarno. Htjela bih ti samo reći da ima predivnih liječnika i izvrsnih stručnjaka i u drugim bolnicama i poliklinikama, znam da nije uvijek lako napraviti promjenu jer sam i sama bila u toj situaciji, ali ako imaš snage mislim da se isplati otići na konzultacije i promisliti o promjeni. Ja sam trenutno u poliklinici IVF i stvarno sam jako zadovoljna pristupom doktora, iako moram naglasiti da nisam sigurna koliko je dobar njihov embriološki tim s obzirom da mi nemamo problema s kvalitetom zametaka... za jednog od najboljih embriologa se najčešće spominje dr. Patrik Stanić u Repromedu, ali oni ne rade preko HZZo-a... 🤗

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️(freeze all)
    01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; 5❄️;
    ET 1bc - beta 9dnt 33, 11dnt 16, biokemijska❌️
    06/25 histeroskopija ✔️; 07/25 FET, beta 9dnt 193, 11dnt 480

Štefica_Fikus
    22. Srpanj 2025. 15:04

Sage

Štefica_Fikus

Nije ni meni jasno zašto nisu 3. dan barem jednu zamrznuli. 😔Embriologinja mi je rekla da nisu htjeli smrzavati 3. dan već su htjeli pustiti do stadija blastiociste. Napomenula mi jeda bi smrzavanje 3. dan vjerojatno isto imalo lošiji ishod iako ne znam je li to zaista logično razmišljanje.🤷‍♀️

Do sada sam imala potpuno povjerenje u njih. Nismo htjeli mijenjati kliniku jer su me liječnici slušali kada bih pričala o nuspojavama lijekova ili kada bih im rekla svoja razmišljanja i brige. Svaki put smo prilagođavali terapiju, nikada nismo ponavljali isti protokol. Ali evo sad mi je već puna kapa svega iskreno, nije mi jasno kako se još uvijek nismo pomaknuli prema naprijed. Jasno je meni da tu najveću ulogu igra moj i suprugov organizam sam po sebi, naše stanice, genetika, godine i sl. Ali baš da smo još uvijek tu gdje jesmo…lagano frustrirajuće.

Oprosti, previdila sam skroz ovaj dio da je endometrij bio zadebljan i da ste išli na freeze all… Jako mi je žao stvarno. Htjela bih ti samo reći da ima predivnih liječnika i izvrsnih stručnjaka i u drugim bolnicama i poliklinikama, znam da nije uvijek lako napraviti promjenu jer sam i sama bila u toj situaciji, ali ako imaš snage mislim da se isplati otići na konzultacije i promisliti o promjeni. Ja sam trenutno u poliklinici IVF i stvarno sam jako zadovoljna pristupom doktora, iako moram naglasiti da nisam sigurna koliko je dobar njihov embriološki tim s obzirom da mi nemamo problema s kvalitetom zametaka… za jednog od najboljih embriologa se najčešće spominje dr. Patrik Stanić u Repromedu, ali oni ne rade preko HZZo-a…🤗

Hvala puno na informacijama 🧡 Odlučili smo sada uzeti pauzu od postupaka do jeseni, da se psihički oporavimo. Ali počela sam sada već prikupljati informacije o ostalim bolnicama i poliklinikama tako da mi svako mišljenje puno znači i dobro dođe. 🤗

👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
    1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
    2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
    3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
    4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
    5. stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)

bajadera2
    22. Srpanj 2025. 15:41

Štefica_Fikus

Ja sam napokon dobila svoje konačno stanje za ovaj postupak. 😔Samo da podsjetim, nakon aspiracije sam imala 7 jajnih stanica,

Vidi moj potpis, dakle dvije full stimulacije na dva različita mjesta, uvijek bih imala preko 10 jajnih i na kraju samo jedna blastocista za transfer što je užasno frustrirajuće. Izuzetak je zadnji postupak gdje sam imala 7 zrelih jajnih za oplodnju, 5 zametaka, na kraju jedna blastica za transfer. To nam je bio zadnji pokušaj preko HZZO-a. Vidim cure ovdje pišu za stručnost i iskustvo embriologa, iskreno nisam uopće razmišljala o tome, a zapravo igra jako veliku ulogu... u premišljanjima sam gdje i kako dalje, pogotovo evo kad vidim da Repromedov embriolog slovi za jednog od boljih... Nemam neke zamjerke ni za VV ni za IVF, od pristupa cijelog osobolja, jedino mi Pavan Jukić na VV nije sjela jer je ko robot malo, a ipak su me ljudskije malo primili i objasnili neke stvari u IVF-u. Zaključak je da ne mogu tražiti krivca, nego je možda problem stvarno niz eto nekih čudnih preklapanja gdje jednostavno čak ni medicina ne može objasniti zašto samo jedna blastica ostaje i ništa za zamrznuti, plus na sve to, ni to 5dnevno čudo nikako da se primi... osjećaj mi je isto da se vrtimo u krug i da nikada nećemo ostvariti trudnoću. Uzimamo pauzu do jeseni, svakako još ne odustajemo, a opet ne znamo koliko ćemo izdržati psihički, fizički i financijski. 

👩🏻‍🦱39 AMH 12,9
    👨🏻‍🦱38
    12/2023 VV - Femara, Ovitrelle, ET, beta 0
    02/2024 VV, ICSI, ET, beta 0
    06/2024 VV, ICSI, ET, beta 0
    12/2024 IVF, ICSI, ET, beta 0
    06/2025 IVF, IVF/ICSI, ET, beta 0

Lori🍀
    22. Srpanj 2025. 18:58

Ajme Štefice baš mi je žao! I ja bi na tvom mjestu promijenila kliniku. Mislim ako su se oplodile samo 2 stvarno su mogli barem 1 smrznuti 3.dan😔 
    Čini mi se nekako da dosta cura ovdje koje nisu bile zadovoljne s klinikom da je Vinogradska bila u pitanju. Mislim da su 2 cure tamo imala nekoliko puta puknuće folikula prije aspiracije što se stvarno ne ni trebalo događati par puta zaredom😥
    Drži se!
    Everest dobra je beta, čekamo sutra drugu🤞🏻🤞🏻🤞🏻 Ako se podupla nemaš brige!
    Ja sam bila na pregledu i sve je ok🤗

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

nicol, z
    22. Srpanj 2025. 20:34

Lori🍀

Jutro cure
    Danas nemamo nikoga na listi.
    Nicoldobro sam, danas popodne imam pregled. Obzirom da me ništa ne boli pretpostavljam da je sve ok no vidjet ćemo. Kako si ti?

Lori  kako ti je prosao uzv? Ok sam ne boli me ali i dalje traje smedarenje danas je 20 dan od kako mi je krenilo sutra sam se narucila na uzv pa da vidim jeli sve dobro. 

🧔 41
    🙋‍♀️37, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 1.beta 150 2.beta 575 3. beta 691 4. Beta 771, 1. UZV ✅️ 2.UZV ne vidi se ZV beta 12 452 missed ab. 7+5tt

Lori🍀
    22. Srpanj 2025. 21:15

nicol, z

Lori kako ti je prosao uzv? Ok sam ne boli me ali i dalje traje smedarenje danas je 20 dan od kako mi je krenilo sutra sam se narucila na uzv pa da vidim jeli sve dobro.

Dobro je prošao, sve super izgleda, doktor je zadovoljan stanjem. Rekao mi je da sam mogla i nakon menstruacije doći, da su to nove preporuke i da je čak sad nešto i ostalo da me ne bi slao na kiretažu nego bi pričekali poslije M. Eto čisto za info😊
    Sretno tebi sutra!

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.