Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    wacky
    22. Srpanj 2025. 09:42

Pozdrav cure 😊
    Nadam se da ću ovdje naći odgovore na pitanja i malo se smiriti 😊
    Idemo u IVF polikliniku preko HZZO-a, prve konzultacije 10/2024 nakon godinu dana pokušavanja, stavili nas na listu čekanja i evo stigao je 7/2025 😊
    Ja sam 1986., ciklusi 28/4, sve uredno, nikad nisam bila trudna.
    On 1991., spermiogram 8/2024 Asthenoteratozoospermia, nakon uzimanja Proxeeda plus 3/2025 Normozoospermia (i dalje ipak uzima Proxeed).
    15.7. 1. dan ciklusa, od 2 d.c. Gonal-f 900 – 225 IU 8 dana. 7 d.c. (21.7.) bila na UZV i dobila Cetrotide dvije injekcije (jedna bila 21.7., druga ide danas, obje uz Gonal-f). Na UZV je bilo 5 komada, 1 jedan od 18 mm što sumnjaju da je cista. Sutra (23.7.) opet UZV pa ćemo vidjeti…
    Ovo sve mi je prvi put, sve mi je nepoznanica, hrpa nepoznatih pojmova…imate li kakve savjete, da li je ovo ok, nije ok?
    Hvala svima unaprijed i svima držim fige 

👩 1986. AMH 11.4 pmol/L
    👨🏻 1991. NORMOZOOSPERMIA
    Pokušavamo od 09/2023
    ● IVF poliklinika ➡️ 7/2025 početak stimulacije

Xoxo23
    22. Srpanj 2025. 09:50

Sage i tebi je brzo 😁 ma pretpostavljam da je ovo samo da se potvrdi lokacija.. jer mislim da se neće nać vidit plod i otkucaji .. 

Lori sretno ❤️🫂

wacky dobro došla i sretno da šta prije odeš sa ove teme 😁  

30yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔
    FET 07/25 - 13dpt beta 1139 16dpt 3164 🙏🏻 6+3 imamo ❤️🙏🏻 8 tj missed abortion gemini 💔💔

Everest
    22. Srpanj 2025. 11:55

Sage hvala, čini mi se malena pored tvoje i od Xoxo ali valjda će bit ok, bitno da se podupla..

🙋🏻‍♀️ 1989; nalazi uredni
    🙋🏻‍♂️ 1986; normo
    2020 spontana trudnoća, stigao dečko 💙
    Beba br. 2 - pokušavamo od 8/23, sekundarna neplodnost
    🏢 MIA poliklinika
    🔹03/25 IVF u pc: negativna aspiracija ✖️
    🏢 KBC Rijeka
    🔹04/25 IVF u pc: ovulirala; IUI ✖️
    🔹07/25 IVF: 7 blastica; 6 ❄️, ET 1 bc; biokemijska ✖️
    🔹09/25 FET: 1 bc; 7dnt ➕ β 10 dnt 395; β 12 dnt 1326; UZV 6+1 ❤️

Žuži
    22. Srpanj 2025. 13:28

wacky

Pozdrav cure 😊
    Nadam se da ću ovdje naći odgovore na pitanja i malo se smiriti 😊
    Idemo u IVF polikliniku preko HZZO-a, prve konzultacije 10/2024 nakon godinu dana pokušavanja, stavili nas na listu čekanja i evo stigao je 7/2025 😊
    Ja sam 1986., ciklusi 28/4, sve uredno, nikad nisam bila trudna.
    On 1991., spermiogram 8/2024 Asthenoteratozoospermia, nakon uzimanja Proxeeda plus 3/2025 Normozoospermia (i dalje ipak uzima Proxeed).
    15.7. 1. dan ciklusa, od 2 d.c. Gonal-f 900 – 225 IU 8 dana. 7 d.c. (21.7.) bila na UZV i dobila Cetrotide dvije injekcije (jedna bila 21.7., druga ide danas, obje uz Gonal-f). Na UZV je bilo 5 komada, 1 jedan od 18 mm što sumnjaju da je cista. Sutra (23.7.) opet UZV pa ćemo vidjeti…
    Ovo sve mi je prvi put, sve mi je nepoznanica, hrpa nepoznatih pojmova…imate li kakve savjete, da li je ovo ok, nije ok?
    Hvala svima unaprijed i svima držim fige

Pozdrav i dobrodošla 🤗 Moj ti je savjet da se naoružaš strpljenjem jer od sad pa iduća cca tri tjedan slijedi dosta neizvjesnosti i čekanja da saznaš broj folikula, jajnih stanica, zametaka i na kraju betu. 
    Ovdje ti bas nema pravila tako da je teško reci sto je dobro, sto nije; bolje je imati vise folikula, veće su šanse za uspjeh… ali na kraju je bitno da se jedan zametak uhvati pa je svejedno jesi imala 1,2 ili 5. Taj od 18 mm je prevelik za taj dan pa vjerojatno je cista kao sto doktori kažu. Jesu ti možda rekli koliko su drugi veliki? Inače je dobro da su sličnih veličina i da ujednačeno rastu. 

👩🏻 35 👦🏻35, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
    10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
    5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
    7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
    12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
    5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
    7/24 FET 👎🏼
    10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼
    2/25 6 ivf, Repromed, 4 js, 2 opl, 1 morula 👎🏼, 4/25 fet blastociste 👎🏼

Štefica_Fikus
    22. Srpanj 2025. 13:33

Everest Bravo za betu, neka se lijepo dupla!
    wacky Ja sam prošla isti protokol na svom prvom stimuliranom postupku.  Čini mi se sve ok za sada. Pratit će te sa ultrazvukom sve do aspiracije, a onda će se vidjeti stvarno stanje sa brojem jajnih stanica. Želim ti sreću, javljaj kako ti ide! 🤗

Ja sam napokon dobila svoje konačno stanje za ovaj postupak. 😔 Samo da podsjetim, nakon aspiracije sam imala 7 jajnih stanica, a nakon oplodnje plan je bio freeze all zbog jako debelog endometrija. Nakon hrpe poziva od aspiracije do danas, dobila sam informaciju da nemamo apsolutno ništa za smrznuti. 😕 Od 7 stanica su samo 3 bile zrele. 2 su se oplodile i pustili su ih da se razviju do stadija blastociste i na koncu su se obje stanice prestale dijeliti. Trenutno sam očajna jer mi je ovo 5. postupak (3. stimulirani) u istoj bolnici i ne da se nismo maknuli s mrtve točke, nego smo se pogoršali. 😞 Embriologinja mi je rekla da je problem bio u jajnim stanicama i da su bile loše. Do sada nisam imala s tim problema (barem koliko ja znam) i ne znam što više da mislim. Koristila sam Proxeed za žene, omegu i Q10, prije toga sam pila i Cataferyl. Imala sam 2 izuzetno stresne situacije u prvoj polovici godine, ali ne znam da to baš toliko može utjecati da apsolutno ništa od stanica ne valja?

👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
    1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
    2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
    3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
    4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
    5. ICSI stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)
    6. stimulirani (11/25) - ⏳

Sage
    22. Srpanj 2025. 13:50

Everest početna vrijednost bete ništa ne garantira, bitno je da se lijepo dupla 🤞🤞🤞
    Štefice jako mi je žao, ne mogu ni zamisliti razočaranje koje osjećate... mogu li pitati zašto čekaju blaste, a ne vraćaju ti trodneve? Koliko sam ja shvatila kod žena koje dobiju manji broj jajnih stanica praksa je vraćati ih 3. dan jer im je ipak bolje u maternici nego u inkubatoru labosa 😔 U kojoj si poliklinici? 🫂

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️; 01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; 5❄️;
    ET 1bc - beta 9dnt 33, 11dnt 16, biokemijska❌️
    06/25 histeroskopija ✔️; 07/25 FET, beta 9dnt 193, 11dnt 480; UZV 6+1 ❤️

Štefica_Fikus
    22. Srpanj 2025. 14:03

Sage

Everestpočetna vrijednost bete ništa ne garantira, bitno je da se lijepo dupla🤞🤞🤞
    Šteficejako mi je žao, ne mogu ni zamisliti razočaranje koje osjećate… mogu li pitati zašto čekaju blaste, a ne vraćaju ti trodneve? Koliko sam ja shvatila kod žena koje dobiju manji broj jajnih stanica praksa je vraćati ih 3. dan jer im je ipak bolje u maternici nego u inkubatoru labosa😔 U kojoj si poliklinici?🫂

🧡

Nije ni meni jasno zašto nisu 3. dan barem jednu zamrznuli. 😔 Embriologinja mi je rekla da nisu htjeli smrzavati 3. dan već su htjeli pustiti do stadija blastiociste. Napomenula mi je da bi smrzavanje 3. dan vjerojatno isto imalo lošiji ishod iako ne znam je li to zaista logično razmišljanje. 🤷‍♀️

Ja sam u Vinogradskoj od početka, dobila sam preporuke prijateljica koje su, srećom, tamo imale uspješne postupke.
    Do sada sam imala potpuno povjerenje u njih. Nismo htjeli mijenjati kliniku jer su me liječnici slušali kada bih pričala o nuspojavama lijekova ili kada bih im rekla svoja razmišljanja i brige. Svaki put smo prilagođavali terapiju, nikada nismo ponavljali isti protokol. Ali evo sad mi je već puna kapa svega iskreno, nije mi jasno kako se još uvijek nismo pomaknuli prema naprijed. Jasno je meni da tu najveću ulogu igra moj i suprugov organizam sam po sebi, naše stanice, genetika, godine i sl. Ali baš da smo još uvijek tu gdje jesmo...lagano frustrirajuće.

Sage
    22. Srpanj 2025. 14:51

Štefica_Fikus

Nije ni meni jasno zašto nisu 3. dan barem jednu zamrznuli. 😔Embriologinja mi je rekla da nisu htjeli smrzavati 3. dan već su htjeli pustiti do stadija blastiociste. Napomenula mi jeda bi smrzavanje 3. dan vjerojatno isto imalo lošiji ishod iako ne znam je li to zaista logično razmišljanje.🤷‍♀️

Ja sam u Vinogradskoj od početka, dobila sam preporuke prijateljica koje su, srećom, tamo imale uspješne postupke.
    Do sada sam imala potpuno povjerenje u njih. Nismo htjeli mijenjati kliniku jer su me liječnici slušali kada bih pričala o nuspojavama lijekova ili kada bih im rekla svoja razmišljanja i brige. Svaki put smo prilagođavali terapiju, nikada nismo ponavljali isti protokol. Ali evo sad mi je već puna kapa svega iskreno, nije mi jasno kako se još uvijek nismo pomaknuli prema naprijed. Jasno je meni da tu najveću ulogu igra moj i suprugov organizam sam po sebi, naše stanice, genetika, godine i sl. Ali baš da smo još uvijek tu gdje jesmo…lagano frustrirajuće.

Oprosti, previdila sam skroz ovaj dio da je endometrij bio zadebljan i da ste išli na freeze all... Jako mi je žao stvarno. Htjela bih ti samo reći da ima predivnih liječnika i izvrsnih stručnjaka i u drugim bolnicama i poliklinikama, znam da nije uvijek lako napraviti promjenu jer sam i sama bila u toj situaciji, ali ako imaš snage mislim da se isplati otići na konzultacije i promisliti o promjeni. Ja sam trenutno u poliklinici IVF i stvarno sam jako zadovoljna pristupom doktora, iako moram naglasiti da nisam sigurna koliko je dobar njihov embriološki tim s obzirom da mi nemamo problema s kvalitetom zametaka... za jednog od najboljih embriologa se najčešće spominje dr. Patrik Stanić u Repromedu, ali oni ne rade preko HZZo-a... 🤗

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️; 01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; 5❄️;
    ET 1bc - beta 9dnt 33, 11dnt 16, biokemijska❌️
    06/25 histeroskopija ✔️; 07/25 FET, beta 9dnt 193, 11dnt 480; UZV 6+1 ❤️

Štefica_Fikus
    22. Srpanj 2025. 15:04

Sage

Štefica_Fikus

Nije ni meni jasno zašto nisu 3. dan barem jednu zamrznuli. 😔Embriologinja mi je rekla da nisu htjeli smrzavati 3. dan već su htjeli pustiti do stadija blastiociste. Napomenula mi jeda bi smrzavanje 3. dan vjerojatno isto imalo lošiji ishod iako ne znam je li to zaista logično razmišljanje.🤷‍♀️

Do sada sam imala potpuno povjerenje u njih. Nismo htjeli mijenjati kliniku jer su me liječnici slušali kada bih pričala o nuspojavama lijekova ili kada bih im rekla svoja razmišljanja i brige. Svaki put smo prilagođavali terapiju, nikada nismo ponavljali isti protokol. Ali evo sad mi je već puna kapa svega iskreno, nije mi jasno kako se još uvijek nismo pomaknuli prema naprijed. Jasno je meni da tu najveću ulogu igra moj i suprugov organizam sam po sebi, naše stanice, genetika, godine i sl. Ali baš da smo još uvijek tu gdje jesmo…lagano frustrirajuće.

Oprosti, previdila sam skroz ovaj dio da je endometrij bio zadebljan i da ste išli na freeze all… Jako mi je žao stvarno. Htjela bih ti samo reći da ima predivnih liječnika i izvrsnih stručnjaka i u drugim bolnicama i poliklinikama, znam da nije uvijek lako napraviti promjenu jer sam i sama bila u toj situaciji, ali ako imaš snage mislim da se isplati otići na konzultacije i promisliti o promjeni. Ja sam trenutno u poliklinici IVF i stvarno sam jako zadovoljna pristupom doktora, iako moram naglasiti da nisam sigurna koliko je dobar njihov embriološki tim s obzirom da mi nemamo problema s kvalitetom zametaka… za jednog od najboljih embriologa se najčešće spominje dr. Patrik Stanić u Repromedu, ali oni ne rade preko HZZo-a…🤗

Hvala puno na informacijama 🧡 Odlučili smo sada uzeti pauzu od postupaka do jeseni, da se psihički oporavimo. Ali počela sam sada već prikupljati informacije o ostalim bolnicama i poliklinikama tako da mi svako mišljenje puno znači i dobro dođe. 🤗

bajadera2
    22. Srpanj 2025. 15:41

Štefica_Fikus

Ja sam napokon dobila svoje konačno stanje za ovaj postupak. 😔Samo da podsjetim, nakon aspiracije sam imala 7 jajnih stanica,

Vidi moj potpis, dakle dvije full stimulacije na dva različita mjesta, uvijek bih imala preko 10 jajnih i na kraju samo jedna blastocista za transfer što je užasno frustrirajuće. Izuzetak je zadnji postupak gdje sam imala 7 zrelih jajnih za oplodnju, 5 zametaka, na kraju jedna blastica za transfer. To nam je bio zadnji pokušaj preko HZZO-a. Vidim cure ovdje pišu za stručnost i iskustvo embriologa, iskreno nisam uopće razmišljala o tome, a zapravo igra jako veliku ulogu... u premišljanjima sam gdje i kako dalje, pogotovo evo kad vidim da Repromedov embriolog slovi za jednog od boljih... Nemam neke zamjerke ni za VV ni za IVF, od pristupa cijelog osobolja, jedino mi Pavan Jukić na VV nije sjela jer je ko robot malo, a ipak su me ljudskije malo primili i objasnili neke stvari u IVF-u. Zaključak je da ne mogu tražiti krivca, nego je možda problem stvarno niz eto nekih čudnih preklapanja gdje jednostavno čak ni medicina ne može objasniti zašto samo jedna blastica ostaje i ništa za zamrznuti, plus na sve to, ni to 5dnevno čudo nikako da se primi... osjećaj mi je isto da se vrtimo u krug i da nikada nećemo ostvariti trudnoću. Uzimamo pauzu do jeseni, svakako još ne odustajemo, a opet ne znamo koliko ćemo izdržati psihički, fizički i financijski. 

👩🏻‍🦱39 AMH 12,9
    👨🏻‍🦱38
    12/2023 Femara, Ovitrelle, ET, beta 0
    02/2024 ICSI, ET, beta 0
    06/2024 ICSI, ET, beta 0
    12/2024 ICSI, ET, beta 0
    06/2025 IVF/ICSI, ET, beta 0

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani