Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    riamaro
    22. Svibanj 2025. 13:35

Marisha hvala ti! Neka dr. Nikolac je u pitanju, nepoznato mi je. U konačnici nije problem, ali stvarno sam očekivala da će prvi pregled biti kod subspec.humane. Ovako mi je glupo ići nepoznatom liječniku kad imam svog ginekologa. 
    LoriMiliPe, Ivis thanks, poslat ću mail svakako, ali kao da mi zvoni da je spomenula dr do 13tt 
    Ivis drzi se, jos samo malo i vidjet ces svoju mrvicu 🥰 
    Hrabrica inzistiraj na svome, ako već imaš takvu reakciju. Nije ni to baš bezveze za zezati se. 
    Nikita drago mi je da ste dobro, cestitam na dečku 💪🏼🩵 hvala na iskustvu za decortin. Pijem 10mg i za sad samo herpes…
    Dodo pazi što želiš 😅♥️

29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
    30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia

mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️

KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl- 9🥚1❄️
    - 11/2024 FET🐧 - biokemijska 😔
    - 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️

ŠKVORC
    - 4-5/2025 Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle - 10🥚 1 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗
    Terapija: Euthyrox, Cyclogest, Decortin, Folbella, Aspirin, Omega 3

riamarro@hotmail.com

Marita_07
    22. Svibanj 2025. 13:36

Nikkitta

E da, zaboravila sam navest Decortin, u Pragu su mi ga uveli na 2 dc radi povišenih NK stanica u endometriju i to 20 mg, pa kao do pozitivne bete, a onda bi se smanjilo na 10 mg do 8 tt. No, ja sam odbila uzeti tako veliku dozu jer sam preosjetljiva, pa sam krenula s 5 mg. Međutim, istu večer mi je izašla afta, a sutra ujutro i herpes na usni. Odmah su rekli da prekinem i da idemo u postupak bez Decortina. Kad je došao dan transfera, ja sam predložila da barem uzmem pola tablete, 2,5 mg Decortina da znam da sam dala SVE da se blastica primi, a imunolog je rekla da to nema smisla i da neće imat utjecaj. Pisala sam poruku svom IVF ginu u ZG koji mi je vodio stimulaciju i on je odobrio da ipak uzmem jer je znao kako funkcionira moje tijelo i psiha (oboje hipersenzitivno). I znao je da bih se užasno grizla da nisam uzela sve što sam mislila da trebam uzimati. 🤓 Ja sam i na 2,5 mg imala užasne nuspojave, najgore od svega - strije na bedru, pucanje kože na preponama do krvi i herpes zoster na licu. Jedva sam izdržala, na kraju smo smanjili dozu na 1/4 tablete (1,25 mg) i to sam izdržala do 7 tt kad sam skroz prestala uzimati. Ali nije mi žao, jer uz, Rodi NK i intralipidne, nisam imala više kaj uzeti za NK stanice, a tko meni garantira da bi uspjelo bez Decortina? Sve za mirnu savjest. Slušajte liječnike pri uzimanju lijekova, ali ne zaboravite i svoju intuiciju. Kad ste u sumnji, pitajte, pitajte, pitajte. Sretno!🍀🙏🏼😍

Draga Nikita,

Iskrene čestitke, kako lijepe vijesti!!!! Negdje sam te zapamtila na forumu da si krenula u Prag na koji se i ja spremam pa ako imaš molim te mail da se čujemo.

Hvala puno.

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, 1 js oplođena i zrela, no ima više pronukleusa te je izostao normalan razvoj zametka.

Molly8
    22. Svibanj 2025. 14:07

Uniqlo 1 kapsula je 300, na kutiji pise da je kao dnevna doza 600 pa zada pise da pijes dvije kapsule. Ja pijem 1 dnevno 

Medenko nadan se da te osjećaj vara i da ces se pozitivno iznenadit u subotu

Nikita cestitke na sinu!!! 

🙋🏻‍♀️33-AMH 9.5
    .
    🙋🏼34- Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
    Kariogram 👫✅
    9/2024 - ICSI (gonal, orgalutran)- 4 js - 0 oplodenih
    2/2025 -ICSI (gonal,orgalutran)- 2js -0 oplodenih
    5/2025 ⏳

Uniqlo7
    22. Svibanj 2025. 14:09

Verbena

Uniqlo, hvala ti, samo što je transfer sljedeći četvrtak 😁🤭
    Nikita, čestitam na dečkiću i nek sve ide mirno i zdravo do kraja! ❤️
    Medenko, brzo će subota, držim fige da te iznenadi pozitivan testić! 🤗😘

🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ ja sam jos uvijek pocetnik na ovoj temi😂

29.
    Biokemijska 11/24
    Amh 2.1 pmol
    1.Poliklinika IVF 4/25 ET x

Nicoll, z
    22. Svibanj 2025. 14:11

Lori🍀

Nikolok sam, imam sad ove progesteronske simptome, grudi, trbuh, tako mi je bilo i zadnji put prvih par dana poslije kretanja s Prolutex-om pa je prestalo.
    Nikitačestitke na zdravom dečkiću, predivno💙
    Dodo žao mi je za mučnine, ali da, nije loše znati da se nešto događa, bit će sve super u pon

Lori sto sve od terapije koristis. Meni je dr reka utrogestan 3x2 duphaston 2x1 andol 1x1 i folna

🧔 41
    🙋‍♀️37, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 9, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni)🐧x2 ⏳️

• Markolina
    22. Svibanj 2025. 14:19

Barrrbi

Cure može savjet.
    Očito da imam upalu-gljivična infekciju dolje a dok koristim Cyclogest gin mi kaže da ne mogu koristiti vaginalete za upalu i da se javim nakon prvog uzv s humane. Znači do srijede i dalje mažem s klotrimazol kremom izvana i pijem probiotik. Imate li neki prirodni način da si olakšam? Mislila sam kupiti kokosovo ulje+tampon pa staviti na 20 min? 🫣

Ja na antibiotike uvijek reagiram svrbežom i iscjetkom. Uvijek su mi pomogli Femigel i Gynofit (koristila sam ili jedan ili drugi, nikad zajedno).
    Stavljam ih samo izvana,ali osjetim olakšanje od prve upotrebe. Doduše, nisam nikad proučavala smiju li se koristiti u trudnoći i u kombinaciji s drugim lijekovima (još nije bilo potrebe).

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all

Nikkitta
    22. Svibanj 2025. 15:07

Verbena hvala ti! 😍
    Dodo87 sve će biti okej, a meni su mučnine krenule odmah, znači jako rano. Svi su me tješili da će prestati s 12 tt, ali evo i dalje su prisutne na 13+3, od jutra do mraka. Tješi me da je sve okej, ali su izazov za izdržati, jesu, no sve za bebana. 😍💙
    Lori hvala ti! 😍
    Riamaro ma taj Decortin je mene satrao, ali sve se da izdržati kad znaš koji ti je cilj. Btw. ja vodim kod svog IVF doktora trudnoću i kod njega se može dolaziti do 35 tt. Svakako je i meni logično da te vodi s humanog odjela gdje si bila u postupku, barem do 12 tt. Ne znam kakav ti je socijalni, ali ne bih to njemu prepuštala ako nije baš top. 
    Hrabrica ja bih slušala sebe. Nijedan doktor nije u tvom tijelu i neće se nosit s posljedicama. Ok, preporučio je booster, ali to je opcionalno, jer realno nema dokaza da pospješuje implantaciju inače bi bio u standardnom protokolu.  
    Marita_07 da, u Pragu sam ostvarila trudnoću. Piši mi ako mogu kako pomoći na: nikitta.samuelle@gmail.com
    Molly8 hvala ti! 😍

👰🏼‍♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK
    2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
    2013. LPSC endometrioza. 🏥
    2013.-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
    2014.-2020. 1 AIH, 8 IVF.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
    11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
    2022.-2023. Oporavak. ❤️‍🩹
    2024. 2 propala IVF-a. ❌❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 ❄️, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4 tt, imamo ❤️!
    05/25 Panorama 12 tt ✅, stiže 💙!

DeeDee_543
    22. Svibanj 2025. 15:23

Drage ženice,
    čestitam svim curama na pozitivnim betama, mirne i uredne trudnoće vam želim <3
    Ostalim curama želim puno strpljenja u našim borbama.
    Mi smo u travnju krenuli u novi postupak u CITO kliniku (dr.Petar). Jako smo zadovoljni tretmanom i trenutnim rezultatom. Ovo je bila moja četvrta aspiracija i terapija koja je dovela do sada najboljeg rezultata, 5 blastica koje čekaju idući ciklus za transfer...Koristili smo ICSI metodu, ZyMoth metodu i TimeLapse tehnologiju...Ako nekog zanima više slobodno pitajte :) Sad se samo treba strpit i dočekati idući ciklus. Na jednom nosaču imamo 2 blaste i 3 na zasebnim.
    Ako ima mama koje su prošle kroz vraćanje 2 zametka da jave dojmove i uspješnost...Ja sam ranije u jednom transferu također vratila 2 zametka, bezuspješno...ali prema riječima doktora ovo su blastociste jako dobre kvalitete.

👩🏽 93.god AMH 19,5
    🧔🏻 91.god oligoasthenoozospermia
    🏥KBC Split
    12/22 IVF, 12 js, 5 oplođenih, 1🐧, 1 ET, beta 0👎🏽
    2/23 FET, beta 0 👎🏽
    3/23, 4 js, 2 🐧🐧, prekinut postupak(opasnost od hipera)
    5/23, FET, 2 🐧🐧, beta 0👎🏽
    2/24, ICSI, 7 js, 5 oplođenih, 2 🐧🐧, 1 ET, beta 0👎🏽
    8/24 FET...beta 0👎🏽
    1/25 FET...BETA 0 👎🏽
    CITO
    4/2025 ICSI 12 js, 5 blastocista (freez all)🐧🐧🐧🐧🐧

Hrabrica
    22. Svibanj 2025. 15:40

Hvala vam cure! to sam trebala čuti...da nije obavezno...Ne kužim zašto tako forsira. Sad kad su se slegnuli dojmovi nakon ET, počinjem kužiti koliko propusta je bilo. 

Ako sam imala hiper prije ET, zašto me slao u ET i još davao booster. A ako sam otišla u hiper nakon ET zbog boostera, što mi ga sad opet uvaljuješ...tim više što sam mu par puta napomenula da mi je ful zasmetao. A hiper je potvrdio nakon prve menge nakon ET...i još me uvjeravao da gotovo sve pacijentice uđu makar malo u hiper ali da je i to vjerojatno razlog što ET nije uspio..Onak fala...

Inzistirat ću ili da damo minimalnu dozu ili da ga skroz izbacimo. U krajnjoj liniji, iza sebe imam dva uspješna ivf-a i dvije curke, a ni u jednom od njih nisam dobila booster...znači može se i bez tog...

Proplakala sam zadnja dva dana jer imam osjećaj da smo skroz fulali oko odabira klinike i da neće znati tempirati FET...

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Ivis
    22. Svibanj 2025. 16:10

Marita_07

Ivis hvala na info, pošaljem mail ako ti nije problem par savjeta dati :)

Hvala puno.

Slobodno, moj mail ti je u mom potpisu 😊

👩🏻35👦🏻34
    👩🏻 Sve ok
    👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
    Pokušavamo od 2021.
    Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
    PFC Prag
    ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, DecAPEPTYL 0.1 mg 3x
    Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️
    04/25 FET 🤍1.beta (14dpt):1354, 2.beta (16dnt): 4294, ⏳️UZV 23.05.
    ivis11062@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.